Atamnok
Aktualny czas: 20-06-25, 20:32 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[VXAce] Atamnok
Tautulas Offline
*

Liczba postów: 20

kartka Atamnok

Fabuła:

Wcielamy się w średniej sławy alchemika, który z rozkazu króla ma znaleźć sposób na podniesienie rodu ludzkiego z upadku. Studia nad starożytnymi tekstami i wielkie odkrycia geograficzne przyniosły erę dostatku, niestety pomimo pełnych brzuchów w królestwie nadal panują strach, słabość, smutek, gniew i głupota. Co gorsza stwierdza się, że wraz z upływem lat, rasa ludzka coraz bardziej się degeneruje...

Nasz bohater rozszyfrowuje zagadkę portalu. Nie byle jakiego, bo prowadzącego do pradawnej komnaty, w której to, jak głoszą starożytne teksty, wielki mistrz ukrył księgę filozoficzną. W ów księdze ma ponoć znajdować się złota reguła życia, zawierająca zalecenia od samych stwórców.

Link do bety :

http://www.mediafire.com/file/y948jxdk0h...tamnok.rar
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-01-18 22:58 przez Tautulas.)
27-01-18 22:56
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
AlmostNoRuby Offline
*

Liczba postów: 174

RE: Atamnok

Czekaj-czekaj-czekaj... Najlepiej zapowiedziałeś Atamnok na RPGMV, potem napisałeś, że zmnieniasz projekt na gothic początek (i tu trochę film mi się urwał), a teraz wypuszczasz betę gry według oryginalnego pomysłu na innej wersji... aha. Świetnie, że wróciłeś do starego pomysłu (jak dla mnie, nie potrzebuję kolejnych gothicowych bootlegów/fangame'ów), ale nie powiem, trochę mnie zaskoczyłeś.

[Obrazek: userbar1.png]
27-01-18 23:28
"Pomógł" przyznał(a):
Dakla Offline
*

Liczba postów: 110

Dość.... zadziwiająca gra. Z początku nawet nie połapałem się, że wszystko jest czytane. Co do dubbingu - według mnie jest wiele tekstów nagranych źle - tak że w jednej chwili słabo słyszałem postać mówiącą, i musiałem podgłaśniać, by potem szybko przyciszyć głośność, aby moje uszy wytrwały nadmiar decybeli. Mimo wszystko jest to dobrym pomysłem, i dobrze zrobione byłoby wielkim atutem gry.

No i fajnie, że na początku po intrze dostałem okno rozwoju postaci. Nie wiedziałem ile mam punktów nauki czy jak to tam się nazywają, a i nie wiedziałem jak z tego wyjść, dopiero walenie w klawiaturę zaowocowało odkryciem. Esc! Co do systemu rozwoju postaci - nie wiem co to są esencje, ani nic takiego, a gra nie ułatwia poznania odpowiedzi. Wiele rzeczy jest bardzo nieintuicyjnych. Proponuję dodać kilka wiadomości naprowadzających, bo obecnie ta gra wygląda jakby była przeznaczona dla jasnowidzów z dużym stażem.

Ogólnie doszedłem tylko do jakiejś wioski, ale pełno tam osób które gdy je klikałem nie mówiły nawet zwyczajowego ,,dzień dobry". Rozumiem, może jakaś chamska wioska, ale ze sobą to normalnie gadali. Szczytem chamstwa natomiast była reakcja jednego z chłopów(albo mieszczan, nie wiem). Odwrócił się do mnie, a potem szybko odwrócił się do swego kolegi.

I ostatnia rzecz. Najprawdopodobniej wszędzie drzwi były zamknięte, nic nie dało się kliknąć w tej wiosce (afisze, jakiś człowiek przy wozie), nikt nie posiadał okien wiadomości, a jednak jeden jedyny sklepikarz posiadał krótką, ale jakże miłą dla wzroku wiadomość, czy chcę coś kupić. Wspaniale się poczułem, ale zrzedła mi mina gdy zobaczyłem swoje złoto. Nie wiedziałem, że jestem jakimś królem w podróży, a sklepikarz ze względu na moje wysokie urodzenie proponuje mi wszelkiego rodzaju tarcze za 0 sztuk złota. Cóż za miła osoba.

Ogólnie trochę tu rzeczy do poprawy jest. Radziłbym znaleźć jakiegoś testera który skontrolowałby błędy przed wrzuceniem gry do internetu.
28-01-18 00:59
"Pomógł" przyznał(a):
Tautulas Offline
*

Masz rację Dakla, zapomniałem napisać o wielu rzeczach.
W becie jest pokazany tylko wstępny zarys gry to znaczy że:
1.Umiejętności typu zbieranie trofeów, zielarstwo i alchemia jeszcze nie są zrobione.
2.W wiosce możemy tylko kupić sobie ekwipunek u dwóch sprzedawców, aby później wyruszyć do podziemi (ścieżka na północ)
3.W podziemiach mamy okazję przetestować magię i sposób walki. Czary działają prawie wszystkie oprócz zaklęcia błogosławiony miecz.
4.Możemy walczyć tylko z orkami.
5.Aby zdobyć punkty nauki trzeba pogadać z goblinem( znajduję się w oknie walki )
28-01-18 11:03
"Pomógł" przyznał(a):
Tautulas Offline
*

-50 map rozmiar 25x25 już zrobionych zostało już tylko 10.( chyba że w międzyczasie wymyśle coś extra).
-Fabuła obmyślona w 70%
Coraz bliżej końca... jeszcze tyle do zrobienia:
-rozmieszczenie i skalowanie przeciwników
-alchemia( ów roboty na dwa dni)
-kilka umiejętności i pradawnych zaklęć
-Oświetlenie katakumb
-System pragnienia, głodu i zmęczenia
-punkty fabularne
18-03-18 22:42
"Pomógł" przyznał(a):
XBroX Offline

Liczba postów: 50

serio ? w grze to raczej najwiecej zajmuje robienie przebiegu gry - rozgrywka i pokazywanie fabuly, a nie elementow z ktorych bedzie skladana. przynajmniej tak mi sie wydaje xd
21-03-18 01:18
"Pomógł" przyznał(a):
Tautulas Offline
*

Oj tam, oj tam...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-03-18 21:52 przez Tautulas.)
23-03-18 21:51
"Pomógł" przyznał(a):
XBroX Offline

Liczba postów: 50

Ileż to można do kupy zbierać zasoby zamiast wreszcie zacząć robić grę ?
27-03-18 08:22
"Pomógł" przyznał(a):
Tautulas Offline
*

To sam pokaż jak się to robi. W ogóle zrobiłeś kiedyś jakąś grę?
28-03-18 15:40
"Pomógł" przyznał(a):
AlmostNoRuby Offline
*

Liczba postów: 174

Kilka zrobił :I. Tak z pamięci to min. Bunt Maszyn i szajbę

[Obrazek: userbar1.png]
29-03-18 11:01
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS