Crepusculum deus - game of the RPG edytion (ZAPOWIEDZ)
Aktualny czas: 20-06-25, 21:01 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[VXAce] Crepusculum deus - game of the RPG edytion (ZAPOWIEDZ)
Adrapnikram Offline
*

Liczba postów: 571

RE: Crepusculum deus - game of the RPG edytion (ZAPOWIEDZ)

O, kolego żadna wymówka. No może ździebko. Ja mam szkołę od 7 do 18-19 i do tego dochodzi różne masy zajęć sportowych (siłownia, biegi w klubie), a jakoś projekt dzie do przodu. Ale głównie chodzi mi o to, że przez brak czasu nie traci na jakości. No może ździebko. Ale dość o tym.

Ostatniego screena nie rozumiem wgl. Jak typ, który nie ma jakiejś konkretnej roboty, robi w miejscach gdzie wydaje się forsę. Nie byle jaką. W przyszłości będzie konieczna zdolność mówienie (:P). A te obrazy dodatkowo odepchnęły mnie od projektu. Wgl. Hobarze radzę ci przejść choćby Perfeckt World (Najlepsza gra spod RM IMO btw.) i zobaczyć jak ładnie można pokazać patologię ukazać. Bo to co widać w ostatnim screenie sugeruje, że autor jest z patologii a nie w projekt o niej. Na chwilę:
- Bardzo słaba fabuła i dialogi
- Brak pomysłu na grę - idź powybijaj
- Burdel (?) wygląda gorzej niż te z wizji tych hollywoodzkich filmów.
- Ściany ciemniejsze od sufitów i te jaskrawe światła...
06-01-16 20:10
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
HaxoTV Offline
*

Liczba postów: 92

(06-01-16 20:10)Adrapnikram napisał(a):  O, kolego żadna wymówka. No może ździebko. Ja mam szkołę od 7 do 18-19 i do tego dochodzi różne masy zajęć sportowych (siłownia, biegi w klubie), a jakoś projekt dzie do przodu. Ale głównie chodzi mi o to, że przez brak czasu nie traci na jakości. No może ździebko. Ale dość o tym.

Ostatniego screena nie rozumiem wgl. Jak typ, który nie ma jakiejś konkretnej roboty, robi w miejscach gdzie wydaje się forsę. Nie byle jaką. W przyszłości będzie konieczna zdolność mówienie (:P). A te obrazy dodatkowo odepchnęły mnie od projektu. Wgl. Hobarze radzę ci przejść choćby Perfeckt World (Najlepsza gra spod RM IMO btw.) i zobaczyć jak ładnie można pokazać patologię ukazać. Bo to co widać w ostatnim screenie sugeruje, że autor jest z patologii a nie w projekt o niej. Na chwilę:
- Bardzo słaba fabuła i dialogi
- Brak pomysłu na grę - idź powybijaj
- Burdel (?) wygląda gorzej niż te z wizji tych hollywoodzkich filmów.
- Ściany ciemniejsze od sufitów i te jaskrawe światła...

Bierzmy poprawkę, że kolega pewnie dopiero zaczyna :)

(06-01-16 19:23)Hobar napisał(a):  Chciałbym mieć jakąś pomoc :D bo mój czas wygląda w ten sposób, że szkołe mam od 8 do 15 potem 3 godziny utrzymywania serwerowni w szkole potem dom i nauka na robotę w grze ma zazwyczaj tylko sobote i niedziele, które zresztą.. wchodzą bardzo różnie. Jeżeli zechciałby kto pomóc niech pisze na prw :)

Tu się zgadzam z kolegą Adrapnikram to żadne wymówki. Ja miałem podobnie, a swoje projekty robiłem i robię i ich wykonanie nie jest złe. Musisz trochę nauczyć się lepiej gospodarować czas i długo posiedzieć nad grą. Faktem jest, że D nie urywa. Musisz znaleźć coś, co przyciągnie odbiorców, skup się na razie na jednym aspekcie na tyle na ile dasz radę. Masz kartkę i długopis?

Rozpisz sobie to co chcesz nam pokazać. Posiedź nad tym jeden dzień, a gdy się zastanowisz podziel się wiedzą. Być może ktoś tobie pomoże wtedy, ale daj nam coś co zwróci mocno uwagę. Daj jeden, dwa elementy, które będą dopracowane.

I z góry mówię, że to nie krytyka, tylko podpowiedź, bo sam tak robiłem. Mniej więcej ;)

Spoiler: (Otwórz)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-01-16 23:14 przez HaxoTV.)
06-01-16 23:14
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Hobar Offline
*

Liczba postów: 152

Dziękuje wszystkim za szczere oceny postaram się poprawić projekt i jak to ujął HaxoTV napisać jeszcze raz fabułę od chaosu do ładu :)

i must see u perfect body and face my dear and my dear sister
07-01-16 16:05
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Liczba postów: 368

Skoro nie masz czasu na tworzenie gier to nie powinieneś się za nie zabierać. Sam tworzyłem swoje marchewki tylko w weekendy i jakoś udało mi się je ukończyć, ba nadal tworzę w weekendy chodząc do szkoły, na treningi, oglądając anime, czasem grając i przygotowując się do matury. :roll:
Zaplanuj sobie w ciągu tygodnia, co powinieneś zrobić w weekend, rozpisz sobie całość i trzymaj się planu, a prędzej czy później uda Ci się dokończyć projekt. Nigdy nie jedź na czysty spontan, bo to przy bardzo małej ilości czasu na tworzenie może spowodować, iż dostaniesz blokady twórczej i nic nie stworzysz.

[Obrazek: oe6WuyS.png]
https://crashykk.itch.io/dunsas-prophecy
07-01-16 16:20
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Revlis Offline
*

Liczba postów: 266

CrashuR napisał(a):oglądając anime

8h dziennie co najmniej.
07-01-16 23:03
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Liczba postów: 368

(07-01-16 23:03)Revlis napisał(a):  
CrashuR napisał(a):oglądając anime

8h dziennie co najmniej.
Tyle czasu to ja nawet nie spie, bo nie mam kiedy :lol2:

[Obrazek: oe6WuyS.png]
https://crashykk.itch.io/dunsas-prophecy
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-01-16 00:18 przez Crashykk.)
08-01-16 00:17
"Pomógł" przyznał(a):
Hobar Offline
*

Liczba postów: 152

A swoją drogę jak Wy piszecie fabuły do gier ?

i must see u perfect body and face my dear and my dear sister
09-01-16 09:48
"Pomógł" przyznał(a):
Adrapnikram Offline
*

Liczba postów: 571

Np. Od tyłu. Czyli od punktu kończącego grę.
@UP
Polecam korzystać z Worda ;)

A poradników jak napisać dobrą fabułę masz w necie 100 i jeszcze jeden.
W ogóle kiedy ty się za to bierzesz? Teraz już jestem całkowicie zniechęcony.
09-01-16 12:50
"Pomógł" przyznał(a):
HaxoTV Offline
*

Liczba postów: 92

(09-01-16 12:50)Adrapnikram napisał(a):  Np. Od tyłu. Czyli od punktu kończącego grę.
@UP
Polecam korzystać z Worda ;)

A poradników jak napisać dobrą fabułę masz w necie 100 i jeszcze jeden.
W ogóle kiedy ty się za to bierzesz? Teraz już jestem całkowicie zniechęcony.

Tu kolega dał tobie dobrą odpowiedź. Pisanie najpierw wątku zakończającego fabułę jest najlepsze. A potem uzasadnienia dlaczego tak ma być :)

Spoiler: (Otwórz)
09-01-16 16:57
"Pomógł" przyznał(a):
BeVoo Offline
*

Liczba postów: 29

Mam kilka pytań odnośnie podtytułu: "game of the year", czyli którego konkretnie roku? Obecnego, skoro dopiero się zaczął? Co to oznacza RPG edition? Czy to oznacza, że jest podobna gra, która nie jest RPGiem? Dlaczego raz jest napisane "edition" a raz "edytion"? I co to znaczy "edytion"?

Ogólnie powodzenia, bardzo ci się przyda, ale niestety na chwilę obecną nie mogę napisać, że czekam na tą grę. Jak znajdę czas to pobiorę demo, ale nie spodziewam się "gry roku". Peace!

Klik! > [Obrazek: fAjISnc.png]
11-01-16 18:00
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS