Dawnville - Demo
Aktualny czas: 28-04-26, 10:13 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[VXAce] Dawnville - Demo
Scorpiour Offline
*

Liczba postów: 1

RE: Dawnville - Demo

To pod post Viuu.

Zagrałem, gra dość krótka i prosta jeśli chodzi o zagadki tj chodzenie z jednego rogu do drugiego (poczułem się mądry rozwiązując zagadki xD) Gra ma dość dobry klimat, nie wyskoczyły screamery z wykrzywionymi buziami co mnie bardzo cieszy bo bym chyba usunął projekt w cholerę jeśli na horror wziąłbyś screamery a nie klimat, a sam klimat jak mówiłem wcześniej w miarę udany. Tak po drodze to muszę powiedzieć że bardzo zirytowały mnie te wiatraki, które są rzekomo na suficie ale to pewnie tylko mnie oraz..ORAZ to powolne poruszanie. Tak, wiem - "to dla klimatu" ale w moim przypadku to było 15 minut trzymania palucha na lewym shifcie (bo tyle mi zajęło przejście projektu z porozmawianiem z każdym łóżkiem i szafką). Znalazłem tylko 5 błędów (6 licząc z wspomnianym wcześniej błędem chodzenia po ścianach przez plamy krwi na ścianach), ale każdy to tylko literówka, a są to:

#1 Rozmowa przez telefon (osobiście poprawiło mi humor jak przeczytałem :D) "Czego Świecej" gdzie myślę że miało być "Czegoś więcej"
#2 Na tablicy z wyrazami bohaterka nie mogła "Oczytać nic z tego"
#3 Przy złym panu Williamie w szpitalu. Powiedział "Nie ma zamiaru Cię skrzywdzić" być może drugi wyraz miał brzmieć "mam" --- chyyyba że chciał powiedzieć, że jego twarz jej nie skrzywdzi jak to Viuu spróbował przetworzyć na logikę.
#4 W jednej z map (w której znajdowały się nożyce) była ściana, ściana z lewej strony, do której dało się wniknąć stając się dekoracją mapy.
#5 PIRAMIDOGŁOWY! Idąc za potworem bohaterka mówi coś w stylu, że w tamtą stronę "posżedł" ten potwór. Tak, wydaje mi się że już naprawdę nie miałem do czego się przyczepić, ale tylko wspominam że ta kropeczka nad "z" się tam wdarła.

Zabawny sprity potworów w klatce, przypominały od boku małe Cyraxy z serii Mortal Kombat.
Ten post to dopiero wstęp. Testowałem ja, Viuu oglądał, a jakie on ma zdanie o projekcie okaże się niżej :D
20-01-14 14:35
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Liczba postów: 368

Nowe Screeny:
[Obrazek: jRycYLn.png]
[Obrazek: QnGLsAg.png]
[Obrazek: h9WJmKU.png]

[Obrazek: oe6WuyS.png]
https://crashykk.itch.io/dunsas-prophecy
02-02-14 18:10
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Jako, iż jestem leniem i przez ferie projekt poruszał się bardzo powoli data premiery przesunie się o kilka dni. Jeżeli wszystko dobrze pójdzie pełniak powinien ukazać się w przyszłym tygodniu :)

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-02-14 04:16 przez Crashykk.)
14-02-14 03:23
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Chciałbym przedstawić wam kilka rzeczy, które wstawiłem, aby "umilić" rozgrywkę, a mianowicie:
- 3 zakończenia - Dobre, złe - zależą one od naszych czynów i wyborów (co prawda nie jest to poziom Mass Effect'u, ale zawsze coś) oraz takowe, które pojawi się, gdy spełnimy pewien warunek,
- "Karma" - od naszych wyborów zależeć będzie wygląd niektórych scenek w grze,
- "Wskaźnik Poziomu Strachu" - im będzie on większy, tym bardziej nasza postać będzie panikować i wariować,
- "Straszaki" - w grze trzeba uważać czego się dotyka, bądź gdzie się wchodzi, gdyż mogą pojawić się "straszne" momenty, które będą powodowały, iż "Wskaźnik Poziomu Strachu" będzie się podnosił.
- Strony z pamiętnika Jane - Kartki, na których zapisana jest historia widziana oczami dziewczyny,

To by było ogólnie na tyle. Jak na razie mam około 35 - 50 minut gamplay'u. Trochę się on jeszcze wydłuży, ale nie wydaje mi się, aby przekroczył więcej, niż godzinę (całość zależy od sposobu w jaki się gra i umiejętności gracza).

15-02-14 03:30
"Pomógł" przyznał(a):
Athanor Offline
*

Liczba postów: 143

Zapewne 1 gra horror która mnie zainteresowała. Mimo że boję się horrorów w grach To może z moją psychiką pójść nie najlepiej. Będzie dużo screamerów albo czegoś co cie goni? Nie na widzę jak coś mnie goni. Tylko nie dodawaj Viuu, Viuu też się boję :c

To jest sygnatura która nikogo nie obchodzi, bo informacje tutaj wypisane są kłamstwem.
Slave:
Gra nigdy nie wyjdzie. Demo gotowe do wrzucenia.
Pożoga:
Gra ma wyjść przed końcem roku (prawdopodobnie).
The Room:
Ruszyły pierwsze szkice.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-02-14 19:27 przez Athanor.)
16-02-14 19:26
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Screamerów żadnych w grze nie ma. Gonić na za dużo potworów też nie będzie. Ogólnie projekt jest bardziej przygodówką z elementami "grozy". Na pewno nie padniesz przy nim na zawał :d

Athanor napisał(a):Tylko nie dodawaj Viuu, Viuu też się boję :c
Haha XD

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-02-14 20:23 przez Crashykk.)
16-02-14 20:22
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Projekt ukończony, link w pełniakach, więc temat można skasować :)

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-02-14 02:01 przez Crashykk.)
17-02-14 00:59
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS