Kroniki Sejmowe
Aktualny czas: 28-04-26, 18:38 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[VXAce] Kroniki Sejmowe
Keibi Offline
*

Liczba postów: 22

zarowa Kroniki Sejmowe

ODE MNIE SŁÓW KILKA :

Witajcie! "Siedzę" w makerze już od kilku ładnych lat (od 2012-13 roku), lecz nie wydałem żadnej gry, a pierwszy popis mych umiejętności dałem na tegorocznej Lidze Mapperów. Lecz postanowiłem ten stan rzeczy zmienić!
Tadam!

FABUŁA :

W Platformie przedwyborcza panika. Ewa Kopacz zwołuje zebranie członków swej partii, na którym przedstawia kilka decyzji, które mają uratować PO od niechybnego upadku. Jedną z nich jest powołanie Romana Ciapciaka – głównego bohatera opowieści - na rzecznika rządu. Tylko od niego zależy, jak przebrnie przez trudne czasy kampanii wyborczej, czy uratuje Platformę od utraty władzy (lub spowoduje ostateczny upadek partii) i jak potoczy się jego dalsza kariera po wyborach…

OPIS :

Gra będzie humorystyczną przygodówką z elementami RPG i symulatorów, zręcznościówek i gier logicznych.
Bohater będzie mógł wykonać całe mnóstwo rozmaitych zadań pobocznych zlecanych przez innych, nawet bardzo znanych polityków, od nagrywania innych polityków w celu pozyskania na nich „haków” i innych form aktywności typowych dla polityków po utrudnianie życia oponentom politycznym, robiąc im psikusy...
Ta gra nie będzie profesjonalnym symulatorem polityka! Nic z tych rzeczy. To będzie wesoła gierka, spojrzenie przez krzywe zwierciadło i parodia polskiej sceny politycznej wyolbrzymiająca wady polskich polityków. Postaram się, by nie była obraźliwa, wulgarna ani nie budziła żadnych kontrowersji...

CO ZAMIERZAM DODAĆ DO GRY / DODAŁEM DO GRY :

-/+ System telefonu, czyli dzwonienie, odbieranie wiadomości, przejrzenie wyników sondaży, a nawet prosta, tekstowa przeglądarka Internetu w grze. :!:
Spoiler: (Otwórz)
-/+ Biznesy do kupienia, ulepszanie ich, zadania poboczne związane z nimi,
-/+ Rozmaite znajdźki (i nie będzie to wielka zbrodnia, jak uchylę rąbka tajemnicy), jak np. dyktafony z nagranymi znanymi cytatami polityków, fragmenty wraku Tupolewa...
- Prosty (można nawet użyć określenia "prymitywny") system "samoobrony" w miejscach niebezpiecznych, który da chociaż namiastkę walk w grze.
- Chodzenie do mediów i udzielanie wywiadów,
- Umawianie się z innymi politykami na debatę (pierwotnie miało by to być poprzez domyślny system walki w Ace, ale teraz myślę nad inną drogą).
(jak na coś jeszcze wpadnę, to dopiszę tu biggrin)

O PLANOWANEJ DACIE UKOŃCZENIA :

Spoiler: (Otwórz)
Poprzednio postawionej daty nie udało mi się dotrzymać (do wyborów parlamentarnych w tamtym roku) z różnych przyczyn, za co bardzo przepraszam, więc postanowiłem dać sobie czas na wydanie jako-tako grywalnej wersji do 1 lipca.

SCREENSHOTY Z GRY :

[Obrazek: pm1df6zfm361.png]
[Obrazek: 2pvpga5c772w.png]
[Obrazek: g8kh5qypm2hi.png]
[Obrazek: 2cn41u.jpg]
Jeśli macie jakieś uwagi, pytania... no, cokolwiek, to proszę śmiało pisać! Każdą uwagę postaram się wziąć pod uwagę... :-)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-01-16 17:40 przez Keibi.)
24-09-15 19:10
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Kroniki Sejmowe - Keibi - 24-09-15 19:10
RE: Kroniki Sejmowe - Avaron - 25-09-15, 03:31
RE: Kroniki Sejmowe - ADI - 25-09-15, 09:58
RE: Kroniki Sejmowe - Pokuta - 25-09-15, 11:07
RE: Kroniki Sejmowe - Amelanduil - 25-09-15, 14:25
RE: Kroniki Sejmowe - Keibi - 27-09-15, 20:08
RE: Kroniki Sejmowe - HaxoTV - 02-12-15, 15:14
RE: Kroniki Sejmowe - Keibi - 03-01-16, 17:47
RE: Kroniki Sejmowe - HaxoTV - 04-01-16, 01:52
RE: Kroniki Sejmowe - Keibi - 15-02-16, 16:50
RE: Kroniki Sejmowe - Adrapnikram - 15-02-16, 17:50
RE: Kroniki Sejmowe - Keibi - 24-04-16, 10:52
RE: Kroniki Sejmowe - Yoroiookami - 24-04-16, 13:38

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS