ODE MNIE SŁÓW KILKA :
Witajcie! "Siedzę" w makerze już od kilku ładnych lat (od 2012-13 roku), lecz nie wydałem żadnej gry, a pierwszy popis mych umiejętności dałem na tegorocznej Lidze Mapperów. Lecz postanowiłem ten stan rzeczy zmienić!
Tadam!
FABUŁA :
W Platformie przedwyborcza panika. Ewa Kopacz zwołuje zebranie członków swej partii, na którym przedstawia kilka decyzji, które mają uratować PO od niechybnego upadku. Jedną z nich jest powołanie Romana Ciapciaka – głównego bohatera opowieści - na rzecznika rządu. Tylko od niego zależy, jak przebrnie przez trudne czasy kampanii wyborczej, czy uratuje Platformę od utraty władzy (lub spowoduje ostateczny upadek partii) i jak potoczy się jego dalsza kariera po wyborach…
OPIS :
Gra będzie humorystyczną przygodówką z elementami RPG i symulatorów, zręcznościówek i gier logicznych.
Bohater będzie mógł wykonać całe mnóstwo rozmaitych zadań pobocznych zlecanych przez innych, nawet bardzo znanych polityków, od nagrywania innych polityków w celu pozyskania na nich „haków” i innych form aktywności typowych dla polityków po utrudnianie życia oponentom politycznym, robiąc im psikusy...
Ta gra
nie będzie profesjonalnym symulatorem polityka! Nic z tych rzeczy. To będzie wesoła gierka, spojrzenie przez krzywe zwierciadło i parodia polskiej sceny politycznej wyolbrzymiająca wady polskich polityków. Postaram się, by nie była obraźliwa, wulgarna ani nie budziła żadnych kontrowersji...
CO ZAMIERZAM DODAĆ DO GRY / DODAŁEM DO GRY :
-/+ System telefonu, czyli dzwonienie, odbieranie wiadomości, przejrzenie wyników sondaży, a nawet
prosta, tekstowa przeglądarka Internetu w grze.
Mam tu na myśli coś takiego, co jest w najnowszych grach z serii GTA - czwórce i piątce
-/+ Biznesy do kupienia, ulepszanie ich, zadania poboczne związane z nimi,
-/+ Rozmaite znajdźki (i nie będzie to wielka zbrodnia, jak uchylę rąbka tajemnicy), jak np. dyktafony z nagranymi znanymi cytatami polityków, fragmenty wraku Tupolewa...
- Prosty (można nawet użyć określenia "prymitywny") system "samoobrony" w miejscach niebezpiecznych, który da chociaż namiastkę walk w grze.
- Chodzenie do mediów i udzielanie wywiadów,
- Umawianie się z innymi politykami na debatę (pierwotnie miało by to być poprzez domyślny system walki w Ace, ale teraz myślę nad inną drogą).
(jak na coś jeszcze wpadnę, to dopiszę tu

)
O PLANOWANEJ DACIE UKOŃCZENIA :
Poprzednio postawionej daty nie udało mi się dotrzymać (do wyborów parlamentarnych w tamtym roku) z różnych przyczyn, za co bardzo przepraszam, więc postanowiłem dać sobie czas na wydanie jako-tako grywalnej wersji do 1 lipca.
SCREENSHOTY Z GRY :
Jeśli macie jakieś uwagi, pytania... no, cokolwiek, to proszę śmiało pisać! Każdą uwagę postaram się wziąć pod uwagę... :-)