Kroniki Sejmowe
Aktualny czas: 14-03-25, 17:36 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[VXAce] Kroniki Sejmowe
Keibi Offline
*

Liczba postów: 22

zarowa Kroniki Sejmowe

ODE MNIE SŁÓW KILKA :

Witajcie! "Siedzę" w makerze już od kilku ładnych lat (od 2012-13 roku), lecz nie wydałem żadnej gry, a pierwszy popis mych umiejętności dałem na tegorocznej Lidze Mapperów. Lecz postanowiłem ten stan rzeczy zmienić!
Tadam!

FABUŁA :

W Platformie przedwyborcza panika. Ewa Kopacz zwołuje zebranie członków swej partii, na którym przedstawia kilka decyzji, które mają uratować PO od niechybnego upadku. Jedną z nich jest powołanie Romana Ciapciaka – głównego bohatera opowieści - na rzecznika rządu. Tylko od niego zależy, jak przebrnie przez trudne czasy kampanii wyborczej, czy uratuje Platformę od utraty władzy (lub spowoduje ostateczny upadek partii) i jak potoczy się jego dalsza kariera po wyborach…

OPIS :

Gra będzie humorystyczną przygodówką z elementami RPG i symulatorów, zręcznościówek i gier logicznych.
Bohater będzie mógł wykonać całe mnóstwo rozmaitych zadań pobocznych zlecanych przez innych, nawet bardzo znanych polityków, od nagrywania innych polityków w celu pozyskania na nich „haków” i innych form aktywności typowych dla polityków po utrudnianie życia oponentom politycznym, robiąc im psikusy...
Ta gra nie będzie profesjonalnym symulatorem polityka! Nic z tych rzeczy. To będzie wesoła gierka, spojrzenie przez krzywe zwierciadło i parodia polskiej sceny politycznej wyolbrzymiająca wady polskich polityków. Postaram się, by nie była obraźliwa, wulgarna ani nie budziła żadnych kontrowersji...

CO ZAMIERZAM DODAĆ DO GRY / DODAŁEM DO GRY :

-/+ System telefonu, czyli dzwonienie, odbieranie wiadomości, przejrzenie wyników sondaży, a nawet prosta, tekstowa przeglądarka Internetu w grze. :!:
Spoiler: (Otwórz)
-/+ Biznesy do kupienia, ulepszanie ich, zadania poboczne związane z nimi,
-/+ Rozmaite znajdźki (i nie będzie to wielka zbrodnia, jak uchylę rąbka tajemnicy), jak np. dyktafony z nagranymi znanymi cytatami polityków, fragmenty wraku Tupolewa...
- Prosty (można nawet użyć określenia "prymitywny") system "samoobrony" w miejscach niebezpiecznych, który da chociaż namiastkę walk w grze.
- Chodzenie do mediów i udzielanie wywiadów,
- Umawianie się z innymi politykami na debatę (pierwotnie miało by to być poprzez domyślny system walki w Ace, ale teraz myślę nad inną drogą).
(jak na coś jeszcze wpadnę, to dopiszę tu biggrin)

O PLANOWANEJ DACIE UKOŃCZENIA :

Poprzednio postawionej daty nie udało mi się dotrzymać (do wyborów parlamentarnych w tamtym roku) z różnych przyczyn, za co bardzo przepraszam, więc postanowiłem dać sobie czas na wydanie jako-tako grywalnej wersji do 1 lipca.

SCREENSHOTY Z GRY :

[Obrazek: pm1df6zfm361.png]
[Obrazek: 2pvpga5c772w.png]
[Obrazek: g8kh5qypm2hi.png]
[Obrazek: 2cn41u.jpg]
Jeśli macie jakieś uwagi, pytania... no, cokolwiek, to proszę śmiało pisać! Każdą uwagę postaram się wziąć pod uwagę... :-)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-01-16 17:40 przez Keibi.)
24-09-15 19:10
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Avaron Offline
*

Liczba postów: 213

RE: Kroniki Sejmowe

Gdyby nie ten temat...
po screenie mogę jedynie stwierdzić że jest śmiesznie la polityka (tak samo jak religia i seks) nie jest tematem na grę :v

I am the bone of my sword.
Steel is my body, and fire is my blood.
I have created over a thousand blades.
Unknown to death.
Nor known to life.
Have withstood pain to create many weapons.
Yet, those hands will never hold anything.
So as I pray, "Unlimited Blade Works."
25-09-15 03:31
"Pomógł" przyznał(a):
ADI Offline
*

Liczba postów: 274

Wszystko może być tematem na grę.
Trzeba tylko umieć wszystko dobrze przedstawić.

Ja tam jestem ciekaw projektu :P

Admini mnie obserwują XD

[Obrazek: rm1ftf.png]
25-09-15 09:58
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Pokuta Offline
*

Liczba postów: 46

Mnie się podoba, pomysł wydaje się ciekawy i może być miłą odskocznią od poważniejszych tytułów :)

Oczywiście zależy jaki będzie poziom żartów. Ten ze screena raczej nie jest w moim guście.
Mimo wszystko kibicuję.
25-09-15 11:07
"Pomógł" przyznał(a):
Amelanduil Offline
*

Liczba postów: 303

ADI napisał(a):Wszystko może być tematem na grę.
Trzeba tylko umieć wszystko dobrze przedstawić.
No ba! Wyobraź sobie grę, której celem jest stworzenie galaktycznego imperium handlowego z monopolem na zupę w puszce.
Nom Nom Galaxy. Polecam serdecznie.

Jeśli Stadion Narodowy nie będzie poziomem podwodnym to będę, autorze, zawiedziony :/
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-09-15 14:27 przez Amelanduil.)
25-09-15 14:25
"Pomógł" przyznał(a):
Keibi Offline
*

Witajcie znów. Prace nad grą idą pełną parą! Na razie zajmuję się przede wszystkim głównym wątkiem fabularnym i lokacjami. W związku z tym, chciałem poruszyć dwie kwestie, na które zwróciłem uwagę w komentarzach. :P

1) Screen z Ewą i "kotlecikami" - Może mi trochę ten żart nie wyszedł, jednak go postaram się poprawić. Chciałem tymi kotlecikami nawiązać do sytuacji w Pendolino, w której Ewa Kopacz grała główną rolę : https://www.youtube.com/watch?v=3LMmxiCzmxg

2) Sugestia nadania pseudonimów politykom w tej produkcji - zastanawiałem się nad tym, jednak do końca jeszcze nie mogę się zdecydować. Nawet próbowałem wymyśleć, jednak do sporej grupy z nich nie byłem w stanie dopasować odpowiednich. Na razie jednak zostawię tak, jak jest...

Oprócz tego, jeszcze zarzucę was dwoma nowymi screenshotami :D - już nie są takie nowe. Raczej nieaktualne, ze względu na zmiany w mapkach.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-01-16 17:49 przez Keibi.)
27-09-15 20:08
"Pomógł" przyznał(a):
HaxoTV Offline
*

Liczba postów: 92

Znów makerowe grafiki, o Boże -_-. Ale jestem bardzo ciekawy twojej gry i chętnie w nią zagram mimo to :)

02-12-15 15:14
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Keibi Offline
*

Zaktualizowałem pierwszy post o kilka nowych informacji...
Zachęcam do zapoznania się z nimi...
A przy okazji odpowiem na kilka spostrzeżeń.
Amelanduil napisał(a):Jeśli Stadion Narodowy nie będzie poziomem podwodnym to będę, autorze, zawiedziony :/
Właściwie, to zrobię Basen Narodowy. W pewnym sensie będzie coś z wodą... biggrin
HaxoTV napisał(a):Znów makerowe grafiki, o Boże -_-
Akurat nie do końca makerowe. Tilesety, których używam do wnętrz, nie są makerowe. Znalazłem je na steamowym workshopie. A charsety bohatera i polityków to w większości robota generatora. Choć przyznaję, że trochę zasobów z RTP użyję (głównie SE).
03-01-16 17:47
"Pomógł" przyznał(a):
HaxoTV Offline
*

Liczba postów: 92

(03-01-16 17:47)Keibi napisał(a):  Zaktualizowałem pierwszy post o kilka nowych informacji...
Zachęcam do zapoznania się z nimi...
A przy okazji odpowiem na kilka spostrzeżeń.
Amelanduil napisał(a):Jeśli Stadion Narodowy nie będzie poziomem podwodnym to będę, autorze, zawiedziony :/
Właściwie, to zrobię Basen Narodowy. W pewnym sensie będzie coś z wodą... biggrin
HaxoTV napisał(a):Znów makerowe grafiki, o Boże -_-
Akurat nie do końca makerowe. Tilesety, których używam do wnętrz, nie są makerowe. Znalazłem je na steamowym workshopie. A charsety bohatera i polityków to w większości robota generatora. Choć przyznaję, że trochę zasobów z RTP użyję (głównie SE).

Trochę poszperałem i zwracam honor co do części grafik. Faktem jest, że mało gier wykorzystało te zasoby chyba więc nie ma tragedii. Nie mam nic do RTP, ale bałem się, że znów będzie jakaś powtarzalność. Zaskoczyłeś mnie odrobinę i za to drobny plusik. Gra będzie groteskowa i ja to wiem, tylko nie spieprz grotesku, bo zabiję :D

Co do gry nie oceniam, póki nie wyjdzie, bo może się okazać, że moje rady niekoniecznie mogą pomóc, a nie chcę tobie psuć oryginalnego konceptu. Powiem jedno. Idź głosem serca i zrób to tak jak ty uważasz nie jak uważają inni. :)

04-01-16 01:52
"Pomógł" przyznał(a):
Keibi Offline
*

Niestety, ale jak na razie wstrzymuję pracę nad Kronikami Sejmowymi. Trochę przyczynił się do tego zmęczenie tematem, jak i wypalenie twórcze do tego projektu (a także pomysły na inne gry). Bardzo przepraszam tych, którzy czekali na ten projekt, ale po prostu muszę od tego projektu odpocząć, jeśli chcę go kiedyś ukończyć…
A tymczasem na horyzoncie tworzy się inna gierka, ale przedstawię jej zapowiedź wkrótce…
15-02-16 16:50
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS