Land of Lost Kingdom : Legenda Reya
Aktualny czas: 20-06-25, 21:51 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[VXAce] Land of Lost Kingdom : Legenda Reya
dobiko Offline
*

Liczba postów: 80

koniczyna Land of Lost Kingdom : Legenda Reya

[Obrazek: slider_vx_ace938018990.jpg]

Wstęp:
Witam. Projekt ten jest odświeżoną wersją z poprzedniego forum.
Nosi Podtytuł Legenda Reya . Pomyślicie zapewne " Fajnie , odświeżył tytuł dodał nowe zdjęcie. I co z tego ?! " , Otóż poza zdjęciem i tytułem dość sporo zmian które zaraz opiszę ^^

=Fabuła=

Ano jest i już fabuła ! :D To czego brakowało w starej wersji. Opiszę wam ją w kilku zdaniach.

Całą grę będziemy przechodzi tylko jedną ( póki co !) postacią. A mianowicie tytułowym Reyem!
Zaczynamy Prologiem. (...) Po krótkim wprowadzeniu ( którego nie zdradzę :D ), budzimy się w więzieniu (?!). Rey próbując odzyskać swoją własność skradzioną z siedziby zakonu WolnoMyślicieli. Zapytacie zapewne "Co to za zakon?", śpieszę z wyjaśnieniami ! Zakon ten mimo nazwy był zakonem rycerskim, Rycerze Wolnomyślicieli, byli zarówno potężnymi magami jak i wyszkolonymi rycerzami z którymi trzeba było się liczyć!
Z czasem zakon Upadł a po nim zostały zapiski i tylko nowe pokolenia z którego mało kto wiedział o swoim pochodzeniu a tym bardziej o przeznaczeniu!
Rey jako syn Wielkiego Mistrza oczywiście wiedział o swoim pochodzeniu i przeznaczeniu, miał zostać następcą ojca.. Ale ojciec młodzieńca został zamordowany zanim zdążył przekazać tytuł jedynemu synowi. Władze w zakonie zatem objął najwyższy kapłan Baltazar. Niestety okazał się zdrajcą i doprowadził do upadku zakonu i z czasem zakon Wolnomyślicieli zmienił nazwę na Zakon Upadłych Rycerzy. Poplecznicy Baltazara opuścili główną siedzibę dawnego zakonu i udali się z nim do Metastazy, miasta założonego przez Baltazara i jego magią chronionego.. Mało tego w tym samym czasie wykorzystując to że zakon jest słaby, żołnierze Podniebnej cytadeli ograbili i zniszczyli doszczętnej siedzibę Wolnomyślicieli, okradając Reya z jedynej pamiątki jaką miał po Ojcu.. Astralnej Kuli.
Rey nie widział do końca jakie miała właściwości tak kula ale postanowił odzyskać kulę i odbudować zakon. W tym celu Udał się do on do Podniebnej cytadeli. I tu się sprawy komplikują. Rey nie przypuszczał że Latająca Cytadela jest dobrze strzeżona i już po pierwszych krokach został złapany i wtrącony do więzienia ( opisane wyżej króciutko ^^ ). I tu zaczyna się przygoda. Rey zostaje obudzony i musimy mu pomóc uciec z wiezienia , odzyskać kulę i wydostać się z cytadeli. " I tyle ?! " , niestety was zawiodę tu się kończy gra............... Nie no żartuję ! :D Przenosimy się do Krainy początku, gdzie już pierwszego dnia zostajemy okradzeni z naszej dopiero co odzyskanej pamiątki... Biedny chłopak nie ? :C Głównym wątkiem będzie zdobycie kuli z powrotem. Czeka nas mnóstwo misji pobocznych które dopełnią historie Reya. A i jeszcze jedno do tematu Fabuły.. Co jakiś czas pojawiać się będą jakby rozdziały z książki opowiadające poczynania i historie Chłopaka i postaci spotkanych w grze. :D

=Bohaterowie=
Uch jakoś udało się przejść przez tą "krótko" objaśnioną fabułę ! xD No ale teraz Bohaterowie ! ;D

W grze spotkamy oczywiście Reya! To nim gramy ^ ^ ( Historia opisana w fabule )

[Obrazek: character1.png]

Jest także Kaminari :) Początkowo miała być jako główna postać na równi z Reyem. Lecz tymczasowo zostawiłem ją w spokoju.. :C
Kaminari jest glówną pokojówką Księżnej Zapomnianego Królestwa. Pełni służbę wraz z przyjaciółmi – Sokar’em (młody chłopak od spraw technicznie niemożliwych) i Ivan’em ( młody mężczyzna pełniący rolę kuriera/ chłopca na posyłki).

[Obrazek: kaminaribylaviachand5ys.png]

W grze mamy także pomocnika a raczej pomocniczkę ! ;D Jest to duch Krain Eliksu, Lieana.
Jej pochodzenie nie jest znane.
Pomaga Reyowi podczas podróży!
Tłumaczy różne zdarzenia lub pojawia się w kluczowych Momentach.
Pierwszy raz Można spotkać ją podczas wizyty w Mieście Ilumas.

[Obrazek: 51067558.jpg]

=Zdjęcia=
Spoiler: (Otwórz)
=Skrypty=
Dużo ich xD Dość dużo xD
Wymienię je pod koniec projektu ;)

=Koniec=
Na koniec chciał bym powiedzieć parę słów na zakończenie ! :D xD Mam nadzieję że odświeżony projekt przyjmie się ^^ wkrótce dodam link do dema :) Pozdrawiam wszystkich :D

Edit:
demo: http://rapidshare.com/files/1136962557/Dante.exe

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-05-13 20:29 przez dobiko.)
16-05-13 19:33
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

RE: Land of Lost Kingdom : Legenda Reya

Bardzo podoba mi się mapa miasteczka :roll: zdecydowanie wyszła. Ta pierwsza mapka niestety wygląda już trochę gorzej. :I
Fabuła :co: no...tego... :ehe: taka sobie...ale życzę udanej pracy. Jeżeli się postarasz, gra może być bardzo ciekawa. smiles
16-05-13 19:40
"Pomógł" przyznał(a):
dobiko Offline
*

Yoroiookami to pierwsze to kraina początku :) Odwiedzimy ją tylko parę razy na samym początku gry :) Część fabuły zostawiłem w tajemnicy :D Kolejne mapy są już lepsze :)
W samym Mieście Ilumas będzie możliwość teleportu na mapy które są skończone tak w 60% :) By można było je ocenić itp. W tym staram się zrobić jedną mapę taką w stylu Japonii , Nie wiem czy mi się uda ale mam nadzieję że się spodoba :D za około 27 min prześle mi się plik z demem na rapida więc go zaraz dodam ;)

Edit:

O to i demo ! :D http://rapidshare.com/files/1136962557/Dante.exe
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-05-13 20:23 przez dobiko.)
16-05-13 19:50
"Pomógł" przyznał(a):
Lartarin Offline
*

Liczba postów: 147

344 MB dema :confuse: sry ale mam limit łącza :lartarin: a chętnie bym zagrała.
16-05-13 21:08
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
dobiko Offline
*

No właśnie co bym nie zrobił i tak dużo waży ;/
16-05-13 21:14
"Pomógł" przyznał(a):
Amelanduil Offline
*

Liczba postów: 303

Może by tak po prostu... ja wiem, wywalić wszystko co niepotrzebne (jak nie używasz większości RTP to nie musisz go razem z projektem wrzucać, tylko to czego używasz), wrzucić to do jakiegoś winrara czy coś... ._.
16-05-13 21:15
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

Może o muzykę chodzić, sam tak miałem :roll:
16-05-13 21:21
"Pomógł" przyznał(a):
dobiko Offline
*

właśnie wywaliłem większość niepotrzebnego "złomu" z projektu :( mam tylko to co potrzebuje :( możliwe że to muzyka bo mam ścieżki nie z programu xD
16-05-13 21:25
"Pomógł" przyznał(a):
Lartarin Offline
*

Liczba postów: 147

Ile mają kbit/sec?
16-05-13 21:26
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
dobiko Offline
*

A to zależy , niektóre mają po pare sekund , niektóre po 50 coś sek. ale jest jedna czy dwie które mają po 5 min xD
16-05-13 21:28
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS