Last Fantasy
Aktualny czas: 13-03-25, 11:39 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[VXAce] Last Fantasy
Sefiro Offline
*

Liczba postów: 18

RE: Last Fantasy

HaxoTV napisał(a):Z racji tego, że to twoja pierwsza gra daję 4/5 :)

Zrobiłeś dość ciekawą opowieść jak na pierwszą grę super wręcz. Nie jedna osoba mogła by się od ciebie czegoś nauczyć. Niestety nie miałem okazji przejść całego, gdyż robię swoją grę i muszę nad nią popracować, ale mam ten tytuł na dysku i myślę, że jak skończę prace nad Pogromcą Pustki, to dokończę i się wypowiem nieco mocniej. Póki co na ten etap na którym jestem ocenka 4/5. Pograłem chwilkę i mnie wciągło. Zrób coś kolejnego, ale staraj się hmm rozwijać pixel art. Gdyż nie ma to jak autorskie grafiki w grach :)
Dzięki. Może coś tam powstanie, ale na razie to nic pewnego.
Co do autorskich grafik... niestety za cienki na to jestem xD
A można wiedzieć na jakim etapie gry jesteś? ;)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-12-15 16:50 przez Sefiro.)
07-12-15 16:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
ADI Offline
*

Liczba postów: 274

Gierka całkiem fajna.
Czuć ten klimacik starych FF.
Mapki nie zadowalają, ale to nic. Jakoś przez to przeszedłem :D
Muzyka natomiast fajna xd I historyjka też Hah

Jedna z takich lepszych gierek na scenie. Nie jakaś mega wybitna, ale no... Dobra jest :P
Rób kolejną część, tyle że dłuższą.

PS. Haxo, co Ty z tymi autorskimi grafikami? XD
Nie każdy potrafi, więc nie powinieneś wypominać że ktoś korzysta z RTP, czy z tych znalezionych w necie. Pamiętajmy że to RM, program do tworzenia gier bez umiejętności robienia wszystkiego od zera XD

Admini mnie obserwują XD

[Obrazek: rm1ftf.png]
07-12-15 22:14
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
HaxoTV Offline
*

Liczba postów: 92

(07-12-15 22:14)ADI napisał(a):  Gierka całkiem fajna.
Czuć ten klimacik starych FF.
Mapki nie zadowalają, ale to nic. Jakoś przez to przeszedłem :D
Muzyka natomiast fajna xd I historyjka też Hah

Jedna z takich lepszych gierek na scenie. Nie jakaś mega wybitna, ale no... Dobra jest :P
Rób kolejną część, tyle że dłuższą.

PS. Haxo, co Ty z tymi autorskimi grafikami? XD
Nie każdy potrafi, więc nie powinieneś wypominać że ktoś korzysta z RTP, czy z tych znalezionych w necie. Pamiętajmy że to RM, program do tworzenia gier bez umiejętności robienia wszystkiego od zera XD

Mi wypominano wszystko i jakoś dobrze na tym wychodzę. Ja zawsze mam obiekcje dotyczące grafiki w tego typu grach, bo mogą byc o wiele lepsze dzięki temu. To, że to klikałka nie znaczy, ze mamy iść na łatwiznę. To tak jakbyś dostał na urodziny kalkulator i zaprzestał się uczyć matematyki.

Spoiler: (Otwórz)
09-12-15 02:14
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
ADI Offline
*

Liczba postów: 274

Haxo, Tobie wypominano, gdyż Ty na starcie wyszedłeś z autorską grafiką, która nie bardzo była czytelna dla wszystkich. Ot dlaczego. (W sumie, mnie tam zbytnio nie przeszkadzała jakoś :D)

Wiadomo że gry z własnymi customowymi grafikami mogą wyglądać lepiej, ale jeśli ktoś nie ma skilla w tym, to niech nie robi <Myślenie: "Nie umiem, ale muszę zrobić własną grafikę bo gra będzie słaba" jest błędnym myśleniem. Często też zniechęca, czy wydłuża proces powstawania samej gry.

Było już multum tematów o tym, po za tym to nie temat na takie dyskusje.

Admini mnie obserwują XD

[Obrazek: rm1ftf.png]
09-12-15 10:25
"Pomógł" przyznał(a):
ShiroĒsu Offline
*

Liczba postów: 42

Haxo, idąc twoim tokiem myślenia, zapindalaj po gitarę, fortepian, czy inny flet i nagrywaj własną muzykę bo nie od tego masz RPGMaker'a żeby pożyczać ją od red'ów zbuju jeden. ;-)

Rzeczywiście kiedy tworzysz np. gry dobrze jest kiedy wkładasz w to całego siebie i wstawiasz autorskie grafiki, muzykę, skrypty czy cokolwiek, jednak pamiętaj że nie każdy jest uzdolniony akurat pod względem graficznym. sad

Jeżeli myślisz że czegoś nie osiągniesz, masz rację niczego nie osiągniesz tak myśląc.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-12-15 19:22 przez ShiroĒsu.)
09-12-15 11:44
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
HaxoTV Offline
*

Liczba postów: 92

(09-12-15 11:44)ShiroĒsu napisał(a):  Haxo, idąc twoim tokiem myślenia, zapindalaj po gitarę, fortepian, czy inny flet i nagrywaj własną bo nie od tego masz RPGMaker'a żeby pożyczać muzykę od red'ów zbuju jeden. ;-)

Rzeczywiście kiedy tworzysz np. gry dobrze jest kiedy wkładasz w to całego siebie i wstawiasz autorskie grafiki, muzykę, skrypty czy cokolwiek, jednak pamiętaj że nie każdy jest uzdolniony akurat pod względem graficznym. sad
Dlatego mamy tu takie fora jak te i działy od pomocy gdzie można kogoś poprosić o pomoc.

Spoiler: (Otwórz)
09-12-15 16:53
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS