RPG Maker: Community Resource Pack
Aktualny czas: 14-03-25, 01:43 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[VXAce] RPG Maker: Community Resource Pack
Malian Offline
*

Liczba postów: 9

RPG Maker: Community Resource Pack

Może to nie jest coś, co pływa sobie w internecie, co będzie niezauważone przez różnych ludzi, ale wczoraj przeglądając Steama, zauważyłem DLC do VX Ace, który jest dostępny do pobrania za darmo.

Także trzymajcie: http://store.steampowered.com/app/329823/

Nie wiem, co jest w środku, ale mam nadzieję, że komuś się przyda. :s

...
11-11-14 13:07
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Amelanduil Offline
*

Liczba postów: 303

RE: RPG Maker: Community Resource Pack

https://s3.amazonaws.com/prodcartassets/...ty-dlc.zip direct download link od Lunarei z zagranicznego forum, bo coś wersja steamowa nie chce poprawnie działać. Jak tylko się ściągnie dorzucę intel, co dokładnie się w tym znajduje. waży 128MB.

Pobieżne omówienie ze strony Amela:
Cóż... nie spodziewałem się po tym niczego dobrego, i poza paroma wyjątkami paczka nie wyprowadziła mnie z błędu. Jest podzielona na Audio (pomijam, bo zwyczajnie mnie nie interesuje), Grafikę, Zasoby Member+, Skrypty, i zasoby od "Staffu" (które nie zawierają nic ciekawego więc również ominę ich omawianie).

W Grafice znajdziemy w większości mierne zasoby w stylu przeróbek rtp, elementów kreatora czy battlerów. Za to folder niejakiego Candacisa wydawał się zawierać całkiem znośne tilesety, które możecie znaleźć tutaj.

Folder Member+: Jedyne co jest w miarę wartego ściągnięcia to presety od Celliany i Lunarei. Oprócz tego znajdziemy tam pojedyncze chibi-charsety rodem z DS'owej wersji programu, portrety, battlery (których jest dość mało więc dla zachowania "ciągłości" nie ma co ich używać raczej) oraz audio.

W skryptach znajdziemy... skrypty (szokujące doznanie, nie spodziewałem się tego) autorstwa następujących skrypterów (tyle powtórzeń w jednym zdaniu...): dekita, DoubleX, Vlue oraz Wavelenght.

Jak na moje lepiej znaleźć w necie pojedyncze materiały które wchodzą w skład tej paczki niż ją ściągać. To tyle.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-11-14 14:19 przez Amelanduil.)
11-11-14 13:47
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a): Malian
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS