Posiadania wersji Lite gdzie ten bug występuje (a z twoich wypowiedzi i innych osób wynika, że i w pełnej jest) nikt chyba mi nie zabroni.
Skoro to jest specjalny skrót dla programu to czemu plik help o nim milczy. Przecież powinni to tam napisać, bo to naprawdę wyjątkowy skrót używany bodajże tylko w jednym programie. Czemu milczą? A może właśnie temu, że jest on wynikiem niedopatrzenia i błędnego kodowania?
Właśnie napisałem o tym na ich forum zobaczymy czy coś zrobią, znając życie pewnie nic (jest jeszcze prawdopodobieństwo i to dość wysokie, że nie zrozumieją o co mi chodzi)
http://forums.rpgmakerweb.com/index.php?...-ace-lite/
Jak na razie to ty Viuu zachowujesz się co najmniej dziwnie. Porównywanie gier nie wydawanych po polsku do programu puszczonego na cały świat, też jest dziwne i nie na miejscu.
Skrót ctrl+a to ogólnie przyjęty skrót na całościowe zaznaczenie tekstu, (prawy)alt+a jest wymysłem makera i w dodatku wprowadzonym połowicznie - czemu np ten skrót nie działa z listą komend i edytorem skryptu (gdzie ą jest wpisywane poprawnie)? Wszędzie tam działa (w całym programie) skrót ctrl+a.