[SzukamEkipy]Dragon's Hunter
Aktualny czas: 28-04-26, 19:44 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[VXAce] [SzukamEkipy]Dragon's Hunter
xLokson Offline
*

Liczba postów: 57

[SzukamEkipy]Dragon's Hunter

Witam wszystkich bardzo serdecznie.

Chciałbym wam zaproponować współpracę w tworzeniu gry zatytułowanej "Dragon's Hunter"

Na samym wstępie chciałbym przedstawić swoją osobę.
Mam na imię Maciek i mam 17 lat.Swoją przygodę z RPG Makerem zacząłem już jakiś czas temu(Na forum powinny być jeszcze posty z tamtego okresu). Wydaję mi się, że ogarnąłem dość dobrze program,niestety nigdy nie byłem dobrym grafikiem ani programistą.Jestem osobą raczej przyjazną, można powiedzieć bardzo wyluzowaną, ale też dość wymagającą (jak ktoś mówi cały czas, że coś zrobi a potem tego nie robi, to szlak mnie trafia :D ).[/color]

Przedstawienie projektu gry.
Otóż "Dragon's Hunter" ma być grą z serii RPG.Jak sama nazwa wskazuje jej głównym wątkiem będzie "Polowanie na smoki".Gracz wciela się w postać Dragneel'a (czyt:Dragnil'a), który (po pewnym czasie oczywiście) staje się łowcą smoków.Smoki opanowały część kraju Ath'ia (czyt:athaja) w której sieją zamęt i spustoszenie.Te fantastyczne stworzenia nie będą przedstawione w grze jako tępe jaszczurki ziejące ogniem na wszystko co się rusza.Będą posiadały swoją historię, hierarchię i tradycje.Celem gry będzie uwolnienie Ath'iai spod jarzma gadów.W grze będzie występowały klasy Wojownik,Mag,Łucznik oraz kilka rozwinięć do każdej z nich.To tyle jeśli chodzi o takie wstępne wiadomości,resztę podam na PW osobą zainteresowanym z tego powodu iż nie chcę zdradzać zbyt wiele przed wydaniem demo.

Czego mi potrzeba

I teraz punkt kulminacyjny tego posta.Czego potrzeba?
Potrzebne mi są przynajmniej dwie osoby (lub jedna która przejmie oba zadania)

Programista(?):

-Ogarnięcie systemu gry
-Ogarnięcie skryptów do gry (wskazane pisanie własnych)
-Ewentualna pomoc przy tworzeniu bardziej skomplikowanych questów

Grafik:

-Wykonanie grafik uzbrojenia,pancerzy,animacji ataku itd
-Wykonanie grafik postaci (ludzi,elfów,krasnoludów,smoków itd)
-Może jakieś tajlsety?

[b]Jeżeli jesteś zainteresowany współpracą pisz PW[/b]
13-10-14 23:06
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

RE: [SzukamEkipy]Dragon's Hunter

To brzmi jak próba robienia gry Skyrim w rpgmaker, ale róbcie. Róbcie co chcecie może się uda XD
13-10-14 23:11
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
xLokson Offline
*

(13-10-14 23:11)X-Tech napisał(a):  To brzmi jak próba robienia gry Skyrim w rpgmaker, ale róbcie. Róbcie co chcecie może się uda XD

Właściwie to gre chciałem wzorować na Eragonie, lecz w drugą stronę. Zamiast współpracować ze smokami, zabijać je. Podobieństwo do Skyrima też jest widoczne :)
13-10-14 23:20
"Pomógł" przyznał(a):
kanumerki Offline
*

Liczba postów: 247

Cytat:Potrzebne mi są przynajmniej dwie osoby (lub jedna która przejmie oba zadania)
Kurcze, kolejna osoba która szuka Team'u(czyt. mudżynów).
:roll:
Proponuje pierw coś samemu zrobić, bo wątpię by ktoś z jakimś doświadczeniem chciał za kogoś odwalić robotę(chyba że lubi być wykorzystywany :-] ).

Stary nick:ka0909
Pomagam w przerabianiu lekkich skryptów smiles
13-10-14 23:31
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Tak szczerze to rm jest programem do robienia własnych gier. To znaczy, że w rmie możesz łatwo stworzyć sam w całości grę.
Nikt za ciebie gry w rmie nie zrobi i tak to nie działa. Możesz korzystać z pomocy na forum, a jeśli nie chcesz ruszać głową to z licznych gotowców. Popatrz lepiej na Ravenone on się jarał Gothiciem itp. grami to sam zmontował w parę tygodni/miesięcy kolejne części Wrót Arkany. Ostatnio zrobił "Krew Zdrajcy" to jest inspirowane tego typu rzeczami. RM umożliwa robienie gry w pojedynkę w bardzo krótkim czasie.

Nikt nie podejmie się współpracy wg. mnie robienia gier z kimś kto sam nie potrafi robić gier na choć dobrym poziomie (musi pokazać co zrobił) Natomiast ktoś kto już robił w rmie dobre gry na ogół wie jak cudnownie i szybko tworzy się je w pojedynkę, bo ułatwia to i umożliwa rm - i do tego w sumie jest, a jak bardzo przeszkadzające może być robienie gry hobbistycznie w grupie związane z zwalaniem winy na to że projekt stoi przez kogoś itd.

Radze zacząć robić grę jakąkolwiek i ukończyć ewentualnie korzystać z działów pomoc i wsparcie przy okazji tworzenia. Masz mnóstwo grafik w necie i na stronach skorzystaj z nich.

Gry w rmie są do robienia w pojedynkę-pomoc to właśnie różnorodny wybór grafik czy możliwość skorzystania z pomocy na forum natomiast sam autor musi też myśleć algorytmicznie inaczej w rmie gry nie zrobi.

Nikt tu za nikogo gry nie zrobi, a robienie rozgrywki w grupie w rmie to najczęściej nie musi się okazać dobrym pomysłem - różnie to bywa.

Natomiast jeśli ty nie robiłeś żadnych gier w rmie i nie ukończyłeś to zapomnij, że jacyś frajerzy zrobią za ciebie grę. Tu nie chodzi o miły/niemiły ale wg. mnie co potrafisz zrobić jakie gry zrobiłeś. Nie zrobiłeś nic ? Żartujesz sobie chyba. Pierwsza gra nigdy nie będzie najlepszą w dodatku nie myśl sobie, że ktoś ją zrobi za ciebie. Zacznij od zrobienia gry jeśli okaże się niezbyt dobra pomyśl o kolejnej dopiero później pomyśl o może większym projekcie. Jeśli jednak masz pomysł na większą grę to rm umożliwa zrobienie większej gry w pojedynkę ponieważ oszczędza czas potrzebny na tworzenie grafik itp. Po prostu składasz sobie swoją wizję. Zacznij tę grę robić sam i korzystaj z pomocy na forum. Zrób zapowiedź kiedy projekt już rozwiniesz i tyle.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-10-14 23:42 przez X-Tech.)
13-10-14 23:33
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
xLokson Offline
*

Zastanawia mnie dlaczego ludzie myślą, że chcę aby tą grę stworzyli za mnie... nigdzie czegoś takiego nie napisałem. Jedyne czego chce od innych to grafik i ogarnięcia scryptów bo się w ogóle na nich nie znam. Całą resztę robię JA. Dlatego naprawdę nie wiem na jakiej podstawie zarzucacie mi chęć "wyręczenia" się innymi.
14-10-14 00:15
"Pomógł" przyznał(a):
Kosmik123 Offline
*

Liczba postów: 36

Ja jestem chętny do każdej pomocy. W życiu nie robiłem z kimś projektu i z chęcią zobaczę na czym to polega. Więc jak co to ślij do mnie jakieś zadania, a ja coś spróbuję poradzić.
14-10-14 00:33
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

To rób zapowiedź na podstawie tego co już zrobiłeś. Nie chce tobie się poszukać grafik i gotowców skryptowych - zaraz nie chce ci się tego ogarniać ? W necie są setki gotowych skryptów w Ruby (setki!!!) Grafik są tysiące.

Titek w swoich Czasoprzestrzeniach zrobił sam swoje skrypty na zdarzeniach i nikogo nie potrzebował. Grafiki sobie znalazł w necie. Jeśli nie robił skryptów to po prostu przerabiał to co było już gotowe w programie np: system walki i tworzył swoje przedmioty i modyfikacje. Jeśli nie potrafisz modyfikować gotowych rzeczy w rmie i budować na tym rozgrywkę i balansować to mogę jedynie współczuć zawodu jaki zrobisz innym.

Powinieneś stworzyć własną grę z tego co znajdziesz w necie grafik i gotowych skryptów. Pokazać swoje zdolności dopiero potem spróbuj jeśli ci się będzie chciało z innymi. Najpierw pokaż że coś potrafisz - że potrafisz zrobić niezłą grę z tego co znajdziesz to i tak czyjaś praca wiec zostajesz wyręczony (urok rm) Jeśli ci nie wyjdzie lub wyjdzie co najwyżej niezła - spoko - zrób kolejną i łap skill.
Żeby zrobić w rm dobrą grę trzeba wykazać się pasją i wykazać się wytrwałością i radochą z działania w rmie - Po prostu jak zechcesz zrobić coś niezłego to zrobisz po czym zrób kolejną gierkę i zobaczysz że będziesz ją robił szybciej i łatwiej ci będzie tworzyć niż poprzednią.

Przy dobrym pomyślunku jesteś w stanie zrobić sam taką grę ze smokami w około 2 tygodnie - miesiąc. Jeśli ma być dłuższa to więcej, ale naprawdę dało by radę zrobić coś takiego szybko. Serio.

@kosmik123: Chcesz ogarniać z kimś robienie gry kto nigdy tego nie robił ? ...

99% gier to grafika i skrypty.

Jakie skrypty ciebie interesują dokładnie ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-10-14 01:27 przez X-Tech.)
14-10-14 01:13
"Pomógł" przyznał(a):
Szymkim213 Offline
*

Liczba postów: 75

ja też jestem chętny.
Oczywiście sam nie robie skryptów tylko graficzki o średniej jakości [jeżeli mi wyjdą :P]
Jak masz jakieś pytanie ,to ślij na PW.
Pozdro
Szymkim213
14-10-14 11:23
"Pomógł" przyznał(a):
ReetzO Offline
*

Liczba postów: 101

(14-10-14 00:15)xLokson napisał(a):  Zastanawia mnie dlaczego ludzie myślą, że chcę aby tą grę stworzyli za mnie... nigdzie czegoś takiego nie napisałem. Jedyne czego chce od innych to grafik i ogarnięcia scryptów bo się w ogóle na nich nie znam. Całą resztę robię JA. Dlatego naprawdę nie wiem na jakiej podstawie zarzucacie mi chęć "wyręczenia" się innymi.

Człowieku, prosisz o grafikę i skrypty, a sam będziesz wymyślał historię i świetnie się bawił tworząc ją. Co prawda znawcą nie jestem, ale masz chyba o wiele łatwiejsze zadanie, umiesz robić to co każdy. Ale co ja tam wiem, ja tylko wydałem preDemo ksera Szkielecika :3
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-10-14 11:27 przez ReetzO.)
14-10-14 11:27
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS