Dodatki/Detale do Groty
Aktualny czas: 20-06-25, 23:14 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
[XP] Dodatki/Detale do Groty
Athanor Offline
*

Liczba postów: 143

eeee Dodatki/Detale do Groty

Hello, z tej strony Ja!
Jeśli ktoś nie widział mojej groty (bo jej dotyczy ten temat) oto screen:
Spoiler: (Otwórz)
Zbliżenie na pewną część:
[Obrazek: RYHEAot.png]
Tu rodzi się pytanie: Posiadacie pomysł, jak te drogi ozdobić? Całej Groty nie będę zaśmiecał martwymi ciałami, pajęczynami, krwią i potworami. Może jakieś pasujące Autotile? Albo jakieś ikonki jak np to złoto? Może gdzieś postawić dynamit do zebrania aby później wysadzić przejście? Specyficzne zagadki? Może jakieś puzzle? Wiem, że niektórzy tutaj mają mózgi jak marzenie, dlatego liczę na Wasze pomysły.

To jest sygnatura która nikogo nie obchodzi, bo informacje tutaj wypisane są kłamstwem.
Slave:
Gra nigdy nie wyjdzie. Demo gotowe do wrzucenia.
Pożoga:
Gra ma wyjść przed końcem roku (prawdopodobnie).
The Room:
Ruszyły pierwsze szkice.
17-09-14 11:44
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
arturd Offline
*

Liczba postów: 44

RE: Dodatki/Detale do Groty

Wiem że motyw już oblatany pewnie w stu grach rpg ale mozesz zrobić jakąś ścieżkę z krwi na końcu której czai się jakiś niedźwiedź/potwór/kanibal itd.
Co do dynamitu, nie wiem w jakich realiach toczyć się będzie twoja gra ale dynamit to wynalazek dość 'nowoczesny' który moim zdaniem nie pasuje do klimatu miecza i magii.
Jescze jedno. Może by tak dodać system oświetlenia a wtedy wyciemnić jaskinie, wtedy byłoby naprawdę klimatcznie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-14 20:28 przez arturd.)
17-09-14 15:19
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Dragon Kamillo Offline
*

Liczba postów: 330

A może dodaj jakieś przełączniki które otwierałyby/zamykały dane przejścia itp - pomysł też oklepany XD

Co do dodatków to mimo wszystko tak bym tej mapy (ani żadnych innych) nie zapychał, ale autotile by się przydało, przerób na ten szary resztę z RTP - powinno styknąć.
17-09-14 20:25
"Pomógł" przyznał(a):
Dr Man Offline
*

Liczba postów: 58

Widzę trochę pustkę więc mógłbyś dodać kamyki jakieś na ziemi, przecież odłamki jakieś muszą spadać z sufitu.
Autotile mógłbyś dodać z trochę przyciemnionym podłożem, tam gdzie miejscami jest zbyt szaro możesz go użyć.
17-09-14 21:23
"Pomógł" przyznał(a):
Athanor Offline
*

Liczba postów: 143

(17-09-14 15:19)arturd napisał(a):  Wiem że motyw już oblatany pewnie w stu grach rpg ale mozesz zrobić jakąś ścieżkę z krwi na końcu której czai się jakiś niedźwiedź/potwór/kanibal itd.
Hmm... Może i oblatany, ale o niedźwiedziach nie pomyślałem, jakaś rodzinka może się pojawić biggrin
Cytat:Co do dynamitu, nie wiem w jakich realiach toczyć się będzie twoja gra ale dynamit to wynalazek dość 'nowoczesny' który moim zdaniem nie pasuje do klimatu miecza i magii.
Jescze jedno. Może by tak dodać system oświetlenia a wtedy wyciemnić jaskinie, wtedy byłoby naprawdę klimatcznie.
A ja uważam, że dynamit (czy w ogóle proch strzelniczy) jest dość powszechny także, w grach M&M. Co do oświetlenia, narazie tak prezentuje się SS:
[Obrazek: Vba44XZ.png]
Prawdopodobnie powiększę światełko, albo zmienię odcień ekranu na ciemniejszy, a miejscami dodam pochodnie i/lub ogniska.
Cytat:A może dodaj jakieś przełączniki które otwierałyby/zamykały dane przejścia itp - pomysł też oklepany XD
Hmm... To można fajnie urozmaicić, przykładowo zrobić przejście z ścian wyglądających tak samo jak wszystkie inne XD Gracz miałby totalnego mindfucka, przełącza dźwignie i co teraz? Nigdzie drzwi nie było biggrin
Cytat:Widzę trochę pustkę więc mógłbyś dodać kamyki jakieś na ziemi, przecież odłamki jakieś muszą spadać z sufitu.
Autotile mógłbyś dodać z trochę przyciemnionym podłożem, tam gdzie miejscami jest zbyt szaro możesz go użyć.
Poszukam kamyczków, na pewno jakieś pod kolor się znajdą, ale co do autotila (chyba o tego wam chodziło), nie jestem jakimś mistrzem grafiki i nie wiem, jak z czegoś takiego zrobić coś jak to po prawej :-/:
[Obrazek: yCN213n.png]

To jest sygnatura która nikogo nie obchodzi, bo informacje tutaj wypisane są kłamstwem.
Slave:
Gra nigdy nie wyjdzie. Demo gotowe do wrzucenia.
Pożoga:
Gra ma wyjść przed końcem roku (prawdopodobnie).
The Room:
Ruszyły pierwsze szkice.
18-09-14 11:51
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Dragon Kamillo Offline
*

Liczba postów: 330

Kilka moich prób:
[Obrazek: Oz8eny1.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-09-14 13:50 przez Dragon Kamillo.)
18-09-14 13:50
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS