Eremowa Przygoda
Aktualny czas: 14-03-25, 02:19 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[XP] Eremowa Przygoda
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

Eremowa Przygoda

Opis: Prosta (w założeniu) planszówka, korzystająca z kart oraz z kości. Celem gry jest pokonanie głównego bossa - nawiedzanego przez oba królestwa "buca", siejącego zniszczenie wszędzie, gdzie się pojawi. Żyje on jednak na wyspie unoszącej się wysoko w powietrzu, gdzie może patrzeć na wszystkich z góry. (Dosłownie)
Żeby do niego dotrzeć będziemy musieli stoczyć walkę z innymi bossami, dokonać przemyślanych zakupów w Gońcu RM i pochodzić sobie po mapie przez czterdzieści pięć minut. Na początku gry będzie można wybrać jedną z kilku postaci żyjących na Ultimie lub na Gospodzie jako naszego bohatera. Wędrowcy (lepszej nazwy naprawdę nie mam) to bohaterowie, którzy rozpoczynają grę w losowym królestwie. Każdy bohater dostanie nieco inne zdolności i przedmioty, co powinno urozmaicić rozgrywkę. Gra ma być humorystyczna, ale tylko trochę, bo jak wiadomo moje gry ogólnie są dosyć poważne. :I
Do zrobienia:
Większość gry. Nadal mam sporo do przemyślenia jeżeli chodzi o system walki i staty.
Jeszcze nie wymyśliłem, jak zrobić żeby gra nie była zbyt losowa. Żeby z tego nie wyszło Monopoly.
Do tego pierwszy raz pracuję na grze opartej o taką ilość obrazków, więc może się okazać, że grę zobaczycie dopiero za pół roku.
Ogólnie wiele może się zmienić, w tym tytuł. :lol2:
Dostępni Bohaterowie:
Spoiler: (Otwórz)
Bossowie:
Szacowany czas ukończenia: 1-4 miesiące
Realny czas ukończenia: Lunatera
Screeny:
P.S.: Ta gra nie jest prima aprilisowym żartem. Mimo to, może jednak okazać się żartem. Może też w ogóle nie zostać ukończona.
P.S.2: Jeżeli macie jakieś ciekawe pomysły, to chętnie wysłucham. Nie znam też tak wielu osób na Gospodzie, także w końcowym projekcie może wam kogoś zabraknąć.

Nie wiem też. czy macie jeszcze siły na projekty tego typu. Były już Kabelki, Rytuał Krwawego Księżyca, Upadek Ultimy, Gotik... >_>

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
09-04-16 17:46
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
PaC Offline
*

Liczba postów: 34

RE: Eremowa Przygoda

Napisałem już na gospodzie ale muszą mi akceptować post. Ze screenów wygląda solidnie i pięknie. Opisofabuła nadawałaby się na kabla5 :lala:

Aktualny tajny projekt:
09-04-16 18:26
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Dziękuję za komentarz PaCusiu. smiles
Zmieniłem kilka szczegółów i dodałem kostkę.

[Obrazek: Cu3bLQD.png]

10-04-16 14:32
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Update do mapki, żeby było czytelniej. smiles
[Obrazek: pWLlo0f.png]

11-04-16 15:35
"Pomógł" przyznał(a):
helio108 Offline
*

Liczba postów: 208

Zastanawiam się ile zasobów w tej grze zostało pobranych z internetu :P

Mapa prezentuje się solidnie. Wszystko jest czytelnie i jeśli mechanika nie zawiedzie moich oczekiwań to z z pewnością będzie to tytuł do którego miło się będzie wracać :)

MARCUS :D
11-04-16 18:46
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

(11-04-16 18:46)helio108 napisał(a):  Zastanawiam się ile zasobów w tej grze zostało pobranych z internetu :P

Mapa prezentuje się solidnie. Wszystko jest czytelnie i jeśli mechanika nie zawiedzie moich oczekiwań to z z pewnością będzie to tytuł do którego miło się będzie wracać :)
Z internetu? smiles Obrazki postaci i kilka tekstur. No i czcionka. :aww:

11-04-16 18:53
"Pomógł" przyznał(a):
helio108 Offline
*

Liczba postów: 208

No to spoko jak robisz sam. Im więcej dajesz z siebie tym bardziej gra jest twoja :P wiem głupio wybrane słowa ale zawsze uważam że lepiej wydać gniota całego w swoich materiałach niż podbić scenę super grą w której nic praktycznie nie jest od twórcy.

MARCUS :D
13-04-16 18:20
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Liczba postów: 368

helio108 napisał(a):podbić scenę super grą w której nic praktycznie nie jest od twórcy.
Czy ty się słyszysz? Skoro STWORZYŁEŚ grę, to pomysł był twój, fabuła była twoja, dialogi były twoje, mapy stworzyłeś ty, główną mechanikę ty (nawet jeżeli używasz gotowców, to musisz je umiejętnie połączyć), czas poświęciłeś ty, więc co ty pieprzysz, że "prawie nic nie jest od twórcy"? To, że ktoś skorzystał z czyichś grafik, muzyki, skryptów nie znaczy, iż "prawie nic" nie stworzył :roll:

Pamiętaj też o tym, że gówno to gówno. Nieważne jak ładne opakowanie ma, więc ja wolałbym brzydko zapakowaną perłę (RTPówki są złe nawet jeżeli mają dobrą fabułę?), niż gówno w grafice Wiedźmina 3.

Jeżeli chodzi o grę to jak już wiele razy mówiłem czekam. Kilka wersji swojej karty nawet chyba widziałem razz Mam nadzieję, że wyjdzie to szybko, bo wiem, że będzie to coś ciekawego.

[Obrazek: oe6WuyS.png]
https://crashykk.itch.io/dunsas-prophecy
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-04-16 22:34 przez Crashykk.)
13-04-16 22:24
"Pomógł" przyznał(a):
Adrapnikram Offline
*

Liczba postów: 571

" zawsze uważam że lepiej wydać gniota całego w swoich materiałach niż podbić scenę super grą w której nic praktycznie nie jest od twórcy."

Może jak cytujesz to całość?

Pierwsze primo to helio napisał, że ona tak uważa i ma do tego prawo, więc "pieprzenie" zachowaj dla siebie.

Druga sprawa, to że ten pogląd w dużym stopniu popieram. Bo wolałbym wydać gniota, niż szczycić się grą, w której praktycznie nic nie jest moje. A to właśnie Helio napisał, a w jego wypowiedzi nie zakładał, że stworzyłeś fabułę, dialogi, mapy. Bo w sumie można mapy zerżnąć z Zeldy, dialogi i fabułę z Władcy Pierścieni. A potem podpisać się pod projektem. Rozumiem jakby jeszcze jego słowa odnosiły się do Eremowej Przygody, ale nie odnoszą się. Po prostu przedstawił swoją (dodał że subiektywną) opinię, a ty od razu na niego z jakimiś wybujałymi do przesady problemami. Akurat po Tobie spodziewałbym się troszeczkę większego rozgarnięcia.

Następnym razem ostrożnie dobieraj słowa. Szczególnie te ostre.
14-04-16 17:11
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Liczba postów: 368

Adrapnikram napisał(a):Bo w sumie można mapy zerżnąć z Zeldy, dialogi i fabułę z Władcy Pierścieni.
I myślisz, że podbił byś tym czyjekolwiek serce? Nie piszę o projektach klonach, a stwierdzeniu, że jeżeli ktoś nie tworzy własnej grafiki to lepiej wydać gówno, z własną oprawą, niż zabierać się za tworzenie na gotowym tilesecie. No paranoja. Od razu zostawcie RM'a w takim razie, bo silnik gry też nie jest wasz i twórzcie w javie, albo i nie. Najlepiej wymyślcie własny język i później stwórzcie na nim grę :roll:

Adrapnikram napisał(a):Akurat po Tobie spodziewałbym się troszeczkę większego rozgarnięcia.
Najwyraźniej się pomyliłeś. Trudno :roll: Przecież wydawałem tylko gry na gotowych grafikach, gotowych skryptach, na gotowym silniku, w których edytowałem tylko nieliczne rzeczy. Prawie nic w nich nie było moje, to się nie znam. :roll:

[Obrazek: oe6WuyS.png]
https://crashykk.itch.io/dunsas-prophecy
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-04-16 17:37 przez Crashykk.)
14-04-16 17:32
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS