Pakt z Diabłem
Aktualny czas: 20-06-25, 21:08 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[XP] Pakt z Diabłem
ThrashHD Offline
*

Liczba postów: 64

Pakt z Diabłem

Fabuła
Ronald, główny bohater, po przedawkowaniu narkotyków umiera i trafia do piekła. Mężczyzna chce jednak wrócić, dręczony poczuciem winy, i przeprosić swoją żonę i pożegnać ją. Przez jakiś czas próbuje przejść przez główną bramę prowadzącą do naszego świata, niestety bez skutków. Widząc to, rozbawiona jego żałosnymi próbami, szatanica Verliane, nawiązuje z nim umowę - jeżeli uda mu się zebrać cztery zagubione dusze błądzące po
piekle, ona pozwoli mu odejść.

Mechanika Gry
Zadaniem gracza jest zebranie czterech zagubionych dusz w piekle, a te nie tak łatwo odnaleźć, gdyż często wcześniej gracz będzie musiał rozwiązać szereg zagadek. Uwaga - gra nie jest uczciwa i często może zdarzyć się sytuacja że klucz które jest potrzebny do otwarcia drzwi, znajduje się w kompletnie innej lokacji. Jest to operacja zamierzona która ma zachęcić gracza do zwiedzania świata gry.

Świat przedstawiony

Jak już wcześniej wspomniałem, miejsce akcji to piekło. Nie jest to jednak "typowe" piekło, jest to bardziej zlepek ludzkich lęków, strachów przedstawiony w roli lasu. Świat dzieli się na część otwartą i zamkniętą.
Część otwarta to ta w której spędzimy najwięcej czasu, jest to jedna sporej wielkości lokacja, nie jest ona może bardzo duża (150x150 kratek), ale jest bogate zapełniona.

Screen'y
[Obrazek: giss.png]

[Obrazek: g84a.png]

[Obrazek: 7k9v.png]

Premiera 1 Czerwca 2014

:gokulol:
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-05-14 09:42 przez ThrashHD.)
15-05-14 09:19
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
ReetzO Offline
*

Liczba postów: 101

RE: Pakt z Diabłem

Fabuła na prawdę ciekawa, ale nie jestem pewien co do zwiedzania otwartej mapy 150x150. A na drugim screenie nie ma ściany (mogę się mylić niech ktoś mnie poprze lub napisze, że pieprzę głupoty).
Nie podoba mi się także char postaci, ale to prosta rzecz do poprawy. Zaimplementuj do gry dużo opisów historii bohatera (dlaczego ćpał itp.) i niech zmierzy się także ze swoimi lękami.
Powodzenia ;)
15-05-14 21:22
"Pomógł" przyznał(a):
ThrashHD Offline
*

ReetzO napisał(a):Zaimplementuj do gry dużo opisów historii bohatera (dlaczego ćpał itp.) i niech zmierzy się także ze swoimi lękami.

hej, dzięki nie pomyślałem o tym ;) BTW gra rozwija się w dość dynamicznym tempie (dzisiaj siedziałem nad nią bite 5 godzin o.o) więc może w przyszłym tygodniu zrobie jakieś beta testy

15-05-14 21:42
"Pomógł" przyznał(a):
Athanor Offline
*

Liczba postów: 143

Ooo, ja mogę testować!
Co do fabuły jest dość niecodzienna, a jako że uwielbiam motywy demonów i innych takich stworów to na pewno mnie zainteresuje ;)
Tak jak napisał Rezti nie jestem przekonany do map 150x150, przez to czas może się baardzo przedłużyć. I poproś jakiegoś grafika niech zmieni char bohatera, niech ma może lekko czerwone oczy, poszarpane ubrania czy coś w ten deseń ;-)

To jest sygnatura która nikogo nie obchodzi, bo informacje tutaj wypisane są kłamstwem.
Slave:
Gra nigdy nie wyjdzie. Demo gotowe do wrzucenia.
Pożoga:
Gra ma wyjść przed końcem roku (prawdopodobnie).
The Room:
Ruszyły pierwsze szkice.
15-05-14 22:20
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
ReetzO Offline
*

Liczba postów: 101

Rozumiem, że zbłąkane dusze to zmarli, którzy trafili do piekła, ale nie są oni posłuszni szatanowi, błąkają się po piekle szukając wyjścia, tak? Jeśli nie to wykorzystaj proszę ten motyw. Wtedy miałoby to sens dlaczego diablica każe nam ich odszukać w zamian za przysługę. Mam także pewien pomysł. Nie czytajcie jeśli nie chcecie.
Spoiler: (Otwórz)
15-05-14 23:14
"Pomógł" przyznał(a):
ThrashHD Offline
*

Nieźle, ale ja to sobie potem uknułem że te duszki to córy diablicy :)

Athanor napisał(a):Ooo, ja mogę testować!

Czemu nie, akurat nie mam żadnego beta testera, ale jeszcze przede mną długa droga.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-05-14 23:18 przez ThrashHD.)
15-05-14 23:17
"Pomógł" przyznał(a):
Nyarlatohotep

Szykuje się coś naprawdę zachęcającego. Będę czekać!
22-05-14 23:12
Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
~Nakhitto Offline
*

Liczba postów: 39

Nigdy jeszcze nie widziałem takiej fabuły (oczywiście w pozytywnym znaczeniu :v). Na grę czekam z niecierpliwością mrgreen
23-05-14 13:57
"Pomógł" przyznał(a):
ralfek Offline
*

Liczba postów: 46

Fabuła bardzo podobna do painkillera XD (pierwszej części)
23-05-14 16:35
"Pomógł" przyznał(a):
ThrashHD Offline
*

Pakt z Diabłem

Witam, w tym krótkim poście informuję że nie ma opcji żeby oczekiwana przez pewne grono, gra "Pakt z Diabłem", której premiera miała się odbyć 1 czerwca, ukazała się w terminie. Kontent okazał się zbyt rozległy żeby prace nad grą mogłyby się zamknąć do 1 czerwca, a jak wiadomo pośpiech odbija się na jakości. Dziękuję i pozdrawiam. :oops:

28-05-14 16:37
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS