Pogromca Pustki Akt:I [Pełna wersja]
Aktualny czas: 30-09-26, 11:36 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

To była dobra przygoda. Dziękujemy!
Po wielu wspólnych latach Ultima Forum przechodzi w tryb archiwalny.
Zostawiamy je tutaj takim, jakie stworzyliśmy je razem,
z tysiącami postów, projektów, porad, skryptów i wspomnień.
Dziękujemy każdemu, kto był częścią Ultimy.

Ankieta: Jak oceniacie na podstawie opisu obecny stan prac?
Ankieta jest zamknięta.
5 11.11% 1 11.11%
4 33.33% 3 33.33%
3 22.22% 2 22.22%
2 22.22% 2 22.22%
1 11.11% 1 11.11%
Razem 9 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Odpowiedz 
[XP] Pogromca Pustki Akt:I [Pełna wersja]
HaxoTV Offline
*

Liczba postów: 92

RE: Pogromca Pustki

(03-12-15 04:05)Amelanduil napisał(a):  Ficzersy o których pisałeś są... dziwne. Nawrzucałeś tego ile się da bez ładu i składu, a parę z tego to nawet nijak się ma (ilość przedmiotów w databasie czy inne tego typu błahostki to nie systemy...). Tak szczególnie to system potrzeb. Dobrze wiemy, jak sprawdzał się w Parallel Worlds, to powinno być wystarczająco zniechęcające?

Ogólnie te skrypty które opisałeś tworzą wrażenie bycia wrzuconych na siłę, bez pomyślunku, "bo brzmią fajnie" (to ostatnie w szczególności sygnalizują wykrzykniki przy podpunktach...).

No i ogólnie szkaradne to. Samemu robione nie znaczy automatycznie, że lepsze.

I tu się mylisz. Każda rzecz, która została dodana do gry ma swoje uzasadnienie. System potrzeb jest i sprawuje się bardzo dobrze. To taki rodzaj utrudnienia, które można wyłączyć, jeżeli komuś nie podpasuje z poziomu gry. I to nie skrypty, czy gdzieś napisałem, że używam skryptów ruby? ;).

Cała konstrukcja gry jest tworzona od podstaw na zmiennych, warunkach i zdarzeniach. Każda pierdoła w grze ma mniejsze lub większe znaczenie dla rozgrywki. Ilość przedmiotów nie jest systemem i może nie jest to wybitna liczba tu się zgodzę, ale w tej grze nie chodzi o to by było ich multum itp. Dlaczego gra oferuje tyle ktoś zapyta?. A no dlatego, że lubię urozmaicać rozgrywkę. Pogromca Pustki jest tworzony tak, by każdy znalazł tu coś dla siebie. Ta gra nie ma być idealna, a raczej czymś co przyciągnie uwagę każdego kto choć trochę lubi któreś z powyższych urozmaiceń. Nie musicie się przejmować, wszystko w grze jest do czegoś potrzebne.

System budowania i prowadzenia gildii jest nieobowiązkowy. Nikt nie każe wam budować domku, ale jest taka możliwość. To coś w rodzaju dodatkowego zadania pobocznego, które ma swoje rozwinięcie. W tej grze trudno o pieniądze i trzeba jakoś je zarobić, a sposobów na to jest multum. :)

Ktoś kto czyta o tych systemach, może być przerażony, że gra będzie trudna. Ale wystarczy, że będziesz robić tak jak w zwykłym RPG, czyli chodzisz i się tłuczesz i to styka. Nie zmuszam gracza do tego by np budował, czy dbał o system głodu, czy pragnienia. Pilnuję tego, by osoby, które mają problemy z tymi np potrzebami nie czuły się nimi osaczone. :)

Dziękuję natomiast za twoją wypowiedź, gdyż dzięki niej mogłem odpowiedzieć na pytania, które pewnie zadaje sobie teraz niewątpliwie wiele osób. :)

Po za tym ja lubię się bawić czymś co robię :). Jeżeli robię RPG, to dlaczego mam go ograniczać do podstawowych rzeczy, które są w większości RPG? Dlaczego np by nie dodać czegoś nowego, ciekawego? :)

Owszem wiele rzeczy zastosowanych tu pewnie nie są w 100% autorskie, bo ktoś to wcześniej wymyślił, ale to zawsze jest urozmaicenie. To jest gra robiona pod graczy. Jeśli ja wstawiam coś do gry i na fanpage ludzi mi piszą, że to jest okej, to to zostawiam, jeśli nie, to poprawiam, patrzę na reakcję i jeśli jest okej to zostawiam. Staram się jak mogę, by zrobić coś naprawdę specjalnego, więc prosiłbym o odrobinę zaufania i docenienia moich starań. :)
03-12-15 04:50
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: Pogromca Pustki - Lartarin - 02-12-15, 15:55
RE: Pogromca Pustki - HaxoTV - 03-12-15, 00:32
RE: Pogromca Pustki - Adrapnikram - 03-12-15, 02:11
RE: Pogromca Pustki - HaxoTV - 03-12-15, 02:21
RE: Pogromca Pustki - Amelanduil - 03-12-15, 04:05
RE: Pogromca Pustki - HaxoTV - 03-12-15 04:50
RE: Pogromca Pustki - Amelanduil - 03-12-15, 18:31
RE: Pogromca Pustki - HaxoTV - 03-12-15, 20:01
RE: Pogromca Pustki - Amelanduil - 04-12-15, 03:57
RE: Pogromca Pustki - HaxoTV - 04-12-15, 04:58
RE: Pogromca Pustki - Crashykk - 04-12-15, 09:02
RE: Pogromca Pustki - HaxoTV - 04-12-15, 15:12
RE: Pogromca Pustki - Adrapnikram - 04-12-15, 18:35
RE: Pogromca Pustki - HaxoTV - 04-12-15, 23:46
RE: Pogromca Pustki - Crashykk - 05-12-15, 00:17
RE: Pogromca Pustki - Adrapnikram - 05-12-15, 00:31
RE: Pogromca Pustki - HaxoTV - 05-12-15, 01:59

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS