Walka w czasie rzeczywistym bez zbędnych bajerów
Aktualny czas: 28-04-26, 23:24 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
[VXAce] Walka w czasie rzeczywistym bez zbędnych bajerów
PaC Offline
*

Liczba postów: 34

Walka w czasie rzeczywistym bez zbędnych bajerów

Siemka, tak jak w temacie. Do VXa był fajny, łatwy i prosty skrypt:
http://www.ultimateam.pl/viewtopic.php?t=2072

A teraz ja takiego szukam do VXace. Widziałem Falco Pearl ABS liquid, ale jak dla mnie jest zbyt rozbudowany jak na moją gierke :/

W skrócie, szukam systemu walki, gdzie po prostu będę mógł ciachać mieczem na lewo i prawo bez zbędnych bajerów typu super animacje do każdej broni czy zmieniany charset przy każdym uderzeniu. Z góry dziękuje za pomoc.

Aktualny tajny projekt:
Spoiler: (Otwórz)
10-04-15 11:04
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

RE: Walka w czasie rzeczywistym bez zbędnych bajerów

Umm...nie mam skryptu, ale sugeruję zrobienie samemu prostego systemu, skoro to wszystko czego potrzebujesz. smiles
Wystarczy że poustawiasz x i y głównego bohatera i przeciwników dla każdej mapy. :aww: Trochę pracy, ale będzie działać.

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
10-04-15 11:25
"Pomógł" przyznał(a):
PaC Offline
*

Liczba postów: 34

RE: Walka w czasie rzeczywistym bez zbędnych bajerów

(10-04-15 11:25)Yoroiookami napisał(a):  Umm...nie mam skryptu, ale sugeruję zrobienie samemu prostego systemu, skoro to wszystko czego potrzebujesz. smiles
Wystarczy że poustawiasz x i y głównego bohatera i przeciwników dla każdej mapy. :aww: Trochę pracy, ale będzie działać.

Tak, myślałem nad tym, ale kieruje się zasadą, "Trzeba robić, ale się nie narobić"
Szkoda, będę musiał chyba użyć jakiegoś bardziej skomplikowanego systemu, lub przekonać się do zdarzeniówki. Dzięki za odpowiedź.

Aktualny tajny projekt:
Spoiler: (Otwórz)
10-04-15 11:43
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS