Włączanie głównego przełącznika za pomocą skryptu
Aktualny czas: 28-04-26, 20:37 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
[XP] Włączanie głównego przełącznika za pomocą skryptu
Dakla Offline
*

Liczba postów: 110

RE: Włączanie głównego przełącznika za pomocą skryptu

(10-04-17 08:59)Mateusz SSJ8 napisał(a):  Zapewne chodzi o to, żeby zdarzenie numer 1 zmieniało przełącznik dla zdarzenia numer 2.

W takim wypadku musisz wiedzieć, że atrybut "data" w klasie "Game_SelfSwitches" to Hash, więc wskaźnik może mieć dowolną wartość klucza. Wartość taka w przypadku głównych przełączników jest zbiorem trzech elementów:
+numer mapy, na której występuje zdarzenie, któremu chcesz zmienić przełącznik
+number zdarzenia, któremu chcesz zmienić przełącznik
+litera "A", "B", "C" albo "D" oznaczająca przełącznik, który chcesz zmienić.
Zbiór jest tworzony automatycznie, kiedy wykonywany jest na przykład:
@skills = []

Racja! Racja! Hamburgery w MacDonaldzie za 50% ceny!

A tak na serio, nie udawaj Greka. Dobrze wiesz, że jestem ze skryptów takim noobem jak tylko się da, więc na twój wywód ,,atrybut "data" w klasie "Game_SelfSwitches" to Hash, więc wskaźnik może mieć dowolną wartość klucza." mogę odpowiedzieć tylko tyle, że mam ochotę na lody i ostatnio mam dobry humor (nie licząc dni w które próbuję zrozumieć twoje bardzo dziwne posty) razz
Naprawdę, nie chcę być złośliwy, ale czasami zadaję sobie pytanie czy ty sobie posty nabijasz, czy naprawdę chcesz pomóc.

Podsumowując: Nadal proszę o pomoc osoby obeznane z tematem.
11-04-17 01:09
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
RE: Włączanie głównego przełącznika za pomocą skryptu - Dakla - 11-04-17 01:09

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS