![]() |
|
[VXAce] Dynamic Light Effects - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Skrypty (/Forum-Skrypty) +---- Dział: RGSS3 (/Forum-RGSS3) +---- Wątek: [VXAce] Dynamic Light Effects (/Thread-VXAce-Dynamic-Light-Effects) |
Dynamic Light Effects - Pan Cube - 20-06-13 08:05 Krótki opis: Skrypt ten umożliwia na stworzenie oświetlenia na mapie. Autor: Khas Arcthunder Tłumaczenie: Brak Skrypt: http://arcthunder.blogspot.com.br/p/rpg-maker.html Podaję linka do strony twórcy ze względu na jego regulamin. Screeny: Spoiler: (Otwórz) Skrypt wkładamy do Materials i gotowe! Jak użyć?: Żeby Wszystko działało jak w demie, wystarczy że stworzymy nowe zdarzenie, a w nim wywołujemy skrypt : Kod: s = $game_map.effect_surfaceGdy wejdziemy w testową grę, będziemy mieli ciemno. Teraz tworzymy nowe zdarzenie i wybieramy grafikę jako jakieś światło, i wpisujemy komentarz : Kod: [light 0]Kod: [light 1]Kod: [light 2]Kod: [light 3]Więcej informacji w skrypcie (po angielsku!!). RE: Dynamic Light Effects - Laura - 20-06-13 08:40 Przyda się Duży plus :) RE: Dynamic Light Effects - Pan Cube - 20-06-13 09:14 :-) Ten skrypt powinien być w każdej grze. RE: Dynamic Light Effects - Pan Cube - 22-06-13 09:14 Uwaga! Zmieniłem z treści skryptu na link do strony autora skryptu ze względu na regulamin. RE: Dynamic Light Effects - krakoman - 22-06-13 10:57 Ja używam trochę innego skryptu XD Nie widzisz całej mapy tylko to co jest koło bochatera :D RE: Dynamic Light Effects - Pan Cube - 22-06-13 11:36 krakoman napisał(a):Ja używam trochę innego skryptu XD Nie widzisz całej mapy tylko to co jest koło bochatera :Da możesz podać link do niego? RE: Dynamic Light Effects - krakoman - 24-06-13 15:01 ZNALAZŁEM!!! Dynamic Lighting Module (Thomas Edison VX) by Marc XD RE: Dynamic Light Effects - Pan Cube - 24-06-13 15:35 Ta... Ale nie da się pobrać demo'a. Mógłbyś dać re-upload na np. mediafire.com lub dropbox.com ? Albo wkleić skrypt na pastebin.com RE: Dynamic Light Effects - krakoman - 24-06-13 17:58 Będzie w demku mojej gry. Demko już w tym tygodniu :) Demko już jest :P RE: Dynamic Light Effects - Hasin - 25-06-13 16:13 Mi też się przyda (do oświetlenia przy ognisku) w moim projekcie. Dzięki ;) |