![]() |
|
[XP] Auto Full Screen - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Skrypty (/Forum-Skrypty) +---- Dział: RGSS (/Forum-RGSS) +---- Wątek: [XP] Auto Full Screen (/Thread-XP-Auto-Full-Screen) Strony: 1 2 |
Auto Full Screen - TheKetrab - 11-07-13 20:20 Krótki opis: Skrypt sprawia, że przy uruchomieniu gry zostaje włączony pełny ekran Autor: isaacsol Skrypt: Spoiler: (Otwórz) Dema ani screenshotów nie wstawiam, bo są zbędne... A skrypt oczywiście wklejamy nad "Main" w edytorze skryptów. RE: Auto Full Screen - maksmmilian - 12-07-13 11:32 Fajny i prosty skrypcik! :) Sam kiedyś zrobiłem identyczny RE: Auto Full Screen - TheKetrab - 12-07-13 11:44 W sumie ten skrypt nie ma autora, bo tak naprawdę nie wiadomo kto go, pierwszy udostępnił. Ale ja tam dałem isaacsol'a bo to z jego tematu ten skrypcik wstawiłem :) RE: Auto Full Screen - Psychodeliczny - 11-08-13 09:02 Dzięki. :) Skrypt na prawdę bardzo się przydał, wreszcie mija wrażenie, że jest np. dwóch tych samych ludzi obok siebie. :) RE: Auto Full Screen - Bog Bogow - 11-08-13 11:51 (12-07-13 11:44)TheKetrab napisał(a): W sumie ten skrypt nie ma autora, bo tak naprawdę nie wiadomo kto go, pierwszy udostępnił. Każdy skrypt ma autora, i nie ważne kto go udostępnił a kto stworzył RE: Auto Full Screen - PaayJer - 11-08-13 12:55 @UP Ten mógł stworzyć każdy kto się zna na skryptowaniu :) Skrypt bardzo fajny. RE: Auto Full Screen - pepczakk - 26-08-13 02:17 Skrypt bardzo łatwy do zrobienia, ale zarazem bardzo fajny :) Bogu dzięki, że na VX można to zrobić bez żadnych skryptów. RE: Auto Full Screen - ADI - 12-12-13 11:51 Równie dobrze można nacisnąć ALT + ENTER Ale w zasadzie dla lepszego efektu to bardzo pomocne. Pytanie czy skrypt jest kompatybilny z innymi skryptami które też wklejamy nad "main"? Osobiście z niego korzystam, i nie odczuwam jakich kolwiek błędów. Ale niektórzy mogą mieć problemy. RE: Auto Full Screen - TheKetrab - 31-12-13 09:10 @ADI Pewnie już znalazłeś odpowiedź na pytanie, ale tak jest kompatybilny ze skryptami wklejanymi nad main RE: Auto Full Screen - dawidpieper - 01-02-14 16:00 Skrypt rzeczywiście użyteczny. Osobiście w swoim projekcie, jako człowiek bardzo oszczędny, chciałem zaoszczędzić jeszcze jeden bajt pamięci RAM i jako warunek od razu wykorzystałem zmienną $showm. Kod: if $showm == nilSkrypt o tyle jest przydatny, że pokazuje w jaki sposób w RMXP poradzić sobie z problemami. Tak na prawdę - dla zainteresowanych - wysyła on do silnika RGSS Player informacje o tym, że wciśnięto alt + enter. W każdej aplikacji ruby, w której zainicjowano Win32API, a kombinacja alt+enter nie występuje, nic się nie stanie. Dlatego też skrypt powinien być kompatybilny z każdym skryptem, gdyż sam nic nie zmienia, efekt jest ten sam, co po wciśnięciu tego skrótu ręcznie. Ja osobiście pierwszy raz ten skrypt skopiowałem po prostu z innego projektu :) , ale później często się z nim spotykałem. Pozdrawiam Pajper |