Nagrody za pomocne posty - Propozycja - Wersja do druku
Ultima Forum
Nagrody za pomocne posty - Propozycja - Wersja do druku

+- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl)
+-- Dział: Ultima (/Forum-Ultima)
+--- Dział: Forum (/Forum-Forum)
+--- Wątek: Nagrody za pomocne posty - Propozycja (/Thread-Nagrody-za-pomocne-posty-Propozycja)

Strony: 1 2

Nagrody za pomocne posty - Propozycja - Mateix - 08-08-13 16:35

Wiele jest możliwości aby takie coś stworzyć i jest to na większości internetowych forum, przykładowe możliwości:

1. Lubię to/Pomógł/Pomogła - nie trzeba tłumaczyć, występuje bardzo często
(w tym potrzebny by był dodatkowo dzienny limit kliknięć "Lubię to")
Pasuje do tego "Najlepsza Odpowiedź".

2. Najlepsza odpowiedź - sama nazwa mówi za siebie, występuje np. na MPCForum
(+ dodatkowo użytkownicy, którzy będą mieli ten sam problem będą wiedzieli, która odpowiedź jest najlepszym rozwiązaniem, najlepsza odpowiedź może być jedna na temat jak pewnie każdy wie) Pasuje do prawie wszystkich możliwości.

3. Punkty reputacji - bardzo podobne do "Lubię to", mogę być negatywne, neutralne i pozytywne
(jest tu niestety duży minus bo nie wiadomo, który post okazał się najlepszym/jednym z lepszych rozwiązań bo te punkty przypisywane są do konta użytkownika) Pasuje do tego "Najlepsza Odpowiedź".

PS. Pomysł powstał z tego powodu, że miałem wiele sytuacji na ultime, że ktoś mi pomógł a nie wiedziałem w jaki sposób "wynagrodzić" tą osobę za pomoc.

Pozdrawiam, Mateix

RE: Nagrody za pomocne posty - Propozycja - Rave - 08-08-13 16:39

Było na starej Ultimie, Ayene powiedziała że nie będzie tutaj (mimo że jej "odpowiednie" pluginy podsyłałem).

RE: Nagrody za pomocne posty - Propozycja - Mateix - 08-08-13 16:41

To prosiłbym, żeby Ayene rozpatrzyła ten pomysł jeszcze raz bo obecnie nie ma możliwości wynagrodzenia pomocnych postów na ultimie. Dodałem ankietę...

RE: Nagrody za pomocne posty - Propozycja - Rave - 08-08-13 16:43

Wiesz, że post mówiący "Dzięki!" wystarczy, prawda? Ale co tam, jestem na tak.

RE: Nagrody za pomocne posty - Propozycja - Mateix - 08-08-13 16:48

Tak, wiem, że post mówiący "Dzięki" wystarczy ale jest to zaśmiecanie forum i nabijanie postów.

RE: Nagrody za pomocne posty - Propozycja - PaKiTos - 08-08-13 16:50

Drugi wariant jest najlepszy, nie robi niepotrzebnych komplikacji.

RE: Nagrody za pomocne posty - Propozycja - tracersgta - 08-08-13 18:32

Pisałem o tym do niej pierdyliard razy i spamowałem gdzie się dało. Odpisała, że poszuka pluginów do MyBB na to, ale tyle wiem. Jak najbardziej jestem za punktami "Pomógł", "Pomogła", ale trzeba by też rozdać te punkty za pomocne posty przed instalację pluginu, bo straciłbym wiele należnych mi punktów ^_^

RE: Nagrody za pomocne posty - Propozycja - Amelanduil - 08-08-13 18:44

Rave napisał(a):Ayene powiedziała że nie będzie tutaj
Mateix napisał(a):To prosiłbym, żeby Ayene rozpatrzyła ten pomysł jeszcze raz bo obecnie nie ma możliwości wynagrodzenia pomocnych postów na ultimie.
tracersgta napisał(a):Pisałem o tym do niej pierdyliard razy i spamowałem gdzie się dało.
Ludzie dajcie sobie spokój, jak ktoś mówi, że czegoś nie będzie, to nie będzie. Na siłę nic nie wymusicie...

RE: Nagrody za pomocne posty - Propozycja - tracersgta - 08-08-13 21:00

Amelanduil napisał(a):jak ktoś mówi, że czegoś nie będzie

A niby kiedy Ayene oznajmiła, że tego nie będzie? ^_^
Mam jeszcze zachowane wiadomości, koniecznie chcesz zobaczyć?

RE: Nagrody za pomocne posty - Propozycja - Yoroiookami - 08-08-13 23:13

Widocznie Ayene jest zajęta (czyt. ma ważniejsze rzeczy do roboty). Naprawdę tak trudno to uszanować? :co: Będzie to będzie, jeżeli nie to trudno.