![]() |
|
[VX] Blue Magic - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Skrypty (/Forum-Skrypty) +---- Dział: RGSS2 (/Forum-RGSS2) +---- Wątek: [VX] Blue Magic (/Thread-VX-Blue-Magic) Strony: 1 2 |
Blue Magic - PaKiTos - 14-12-13 12:31 ~ Blue Magic ~ Krótki opis: Skrypt pozwala uczyć się określonym postaciom czarów poprzez oberwanie nimi. Nauka jest sygnalizowna za pomocą dźwięku. Autor: Fomar0153 Tłumaczenie: pakitos Skrypt: Kod: =beginW dowolnym momencie można dodać niebieskiego maga używając skryptu: $game_party.bluemages.push(5) RE: Blue Magic - Multi0 - 14-12-13 12:52 Lol, nie ogarniam. Pierwszy raz w życiu słyszę o takim sposobie uczenia się XD RE: Blue Magic - aron155 - 14-12-13 13:25 Ciekawy skrypt :) Coś podobnego do umiejętności Sokole oko z Heroes M&M III, gdzie można było nauczyć się czaru, którego przeciwnik użył :D Osobiście nie wiem, czy wykorzystam, ale w razie czego wiem gdzie szukać ;) RE: Blue Magic - Athanor - 14-12-13 13:34 Przypomina niedziałający skrypt z gry TiTka, z umiejętnościami Foxa. RE: Blue Magic - Hubertov - 14-12-13 15:12 aron155 napisał(a):umiejętności Sokole oko z Heroes M&M III Chyba najbardziej nieprzydatna umiejętność w HoMM III :P A skrypcik ciekawy RE: Blue Magic - aron155 - 14-12-13 18:48 Byłaby przydatniejsza, gdyby była większa szansa nauczenia się oraz gdyby była większa różnorodność czarów. Te gorsze każdy miał a te lepsze to mało który gracz używał. A jak je miał, to nieczęsto wychodziło się z walki z tarczą :P RE: Blue Magic - Hubertov - 14-12-13 19:20 To był właśnie problem :-) Czary najprostsze były najefektywniejsze. Poza jednym- szał! To jest moc! Jak dla mnie najgroźniejszy czar w grze, a jeszcze na expercie magia ognia ;-) RE: Blue Magic - aron155 - 14-12-13 20:52 Implozja + Magia ziemi albo Łańcuch piorunów + Magia powietrza :P No chyba, że miałeś miecz dający Armagedon i nasze wojska były na ten czar niewrażliwe... :D A wracając do skryptu, to jest dosyć ciekawy i w grze, w której przeciwnicy używają dużo magii może się przydać ;) RE: Blue Magic - Hubertov - 14-12-13 22:00 Potężni magowie w kampanii(!) zadawali chyba 10K, to trochę mało... Grając scenariusz zadasz może z 2K, to stanowczo za mało! Czary ofensywne tracą na znaczeniu w późniejszych etapach gry :-) RE: Blue Magic - aron155 - 14-12-13 22:14 I tak rozpoczęliśmy dyskusję o Heroesach III, jednej z najlepszych gier wszech czasów (do tej pory mam je i na stacjonarnym i laptopie, a Heroes II na netbooku z windowsem CE i tablecie :P). A skrypt osobiście bym użył, gdyby więcej przeciwników używało czarów ;) |