![]() |
|
Pytania i Odpowiedzi - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: Pytania i Odpowiedzi (/Thread-Pytania-i-Odpowiedzi) |
RE: Pytania i Odpowiedzi - Monek - 01-06-14 11:59 (01-06-14 03:56)Yoroiookami napisał(a): W VX Ace tilesety działają zupełnie inaczej. Kliknij prawym przyciskiem myszy na jakiejkolwiek mapie i zmień 'chińskie krzaczki' pod "Tileset" na inne. A o jakie "chińskie krzaczki" chodzi? Bo nie mam żadnych RE: Pytania i Odpowiedzi - Yoroiookami - 01-06-14 12:22 (01-06-14 11:59)Monek napisał(a):(01-06-14 03:56)Yoroiookami napisał(a): W VX Ace tilesety działają zupełnie inaczej. Kliknij prawym przyciskiem myszy na jakiejkolwiek mapie i zmień 'chińskie krzaczki' pod "Tileset" na inne. Chodzi mi o to, co jest pod słowem "Tileset". Ja nie mam żadnego tłumaczenia(nie wiem nawet czy są), stąd chińskie krzaczki.
RE: Pytania i Odpowiedzi - Monek - 01-06-14 13:25 (01-06-14 03:56)Yoroiookami napisał(a): Chodzi mi o to, co jest pod słowem "Tileset". Ja nie mam żadnego tłumaczenia(nie wiem nawet czy są), stąd chińskie krzaczki. Nie mam tam znaczków tylko normalne nazwy tilesetów wychodzi na to... to teraz pytanie gdzie mogę wgrać ikony by właśnie były do wyboru w tym miejscu? RE: Pytania i Odpowiedzi - Yoroiookami - 01-06-14 13:35 (01-06-14 13:25)Monek napisał(a): Nie mam tam znaczków tylko normalne nazwy tilesetów wychodzi na to... to teraz pytanie gdzie mogę wgrać ikony by właśnie były do wyboru w tym miejscu? Jakie ikony? Zainstalowałeś RTP? RE: Pytania i Odpowiedzi - Monek - 01-06-14 14:35 (01-06-14 13:35)Yoroiookami napisał(a): Jakie ikony? Zainstalowałem, chodzi mi o to, czy da się importować własne grafiki/tilesety/ikony czy jak wolisz to nazywać i gdzie znajduje się ścieżka do tych tilesetów. RE: Pytania i Odpowiedzi - ReetzO - 01-06-14 21:23 Aby dodać customowe grafiki do gry należy je dodać do folderu z grą. Kliknij u góry na pasku: Gra -> Otwórz folder projektu W tym folderze dodajesz grafiki do odpowiednich katalogów w folderze Graphics. Ikonki, które nazywają się tilesetami dodajesz do Graphics/Tilesets. Potem w edytorze w bazie danych wybierasz Tilesets i tam dodajesz do określonego Tilesetu wgraną grafikę. Na ultimie są poradniki wyjaśniające podstawy działania Rpg Makera, a więc poczytaj sobie :) RE: Pytania i Odpowiedzi - WerewolfPolska - 04-06-14 16:20 Zna ktoś dobry skrypt polski na: 1.Potrzeby (Głód i Pragnienie) 2.Systemy zatruć (Różne rodzaje trucizn) 3.Urazy i Choroby (W sensie że dało by się złamać nogę albo przeziębić) RE: Pytania i Odpowiedzi - dawid14 - 15-06-14 13:22 Jak zrobić drzwi które po otwarciu nie znikają ? RE: Pytania i Odpowiedzi - Yoroiookami - 15-06-14 13:27 (15-06-14 13:22)dawid14 napisał(a): Jak zrobić drzwi które po otwarciu nie znikają ? Po prostu kliknij prawym na mapie i wybierz "New Quick Event", a potem "Door". Zaoszczędzi ci to czasu. A generalnie chodzi o to, żeby dobrze ustawić przełącznik. Na przyszłość, nie postuj dwa razy. RE: Pytania i Odpowiedzi - Kensei - 24-06-14 22:26 Czy w VX Ace można zrobić wiadomość, która będzie się wyświetlać litera po literze? Jak to zrobić, jeśli jest to możliwe? |