![]() |
[VX] Empire - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Zapowiedzi gier i dema (/Forum-Zapowiedzi-gier-i-dema) +--- Wątek: [VX] Empire (/Thread-VX-Empire) |
RE: Empire - Yoroiookami - 06-04-15 14:38 (05-04-15 23:50)Venesard napisał(a): Jak już jesteśmy w temacie tego screena:Zaraz źłe. Zwyczajnie nie wiedziałem w ogóle możliwości usunięcia cieni. A to, że mapa powinna się trzymać jednego 'schematu' to chyba logiczne. Jeżeli obchodzi nas aż tak realizm, Aruka będzie musiał spędzić długie godziny w Photoshopie. Czemu? Bo jakieś cienie te pochodnie na pewno rzucają. ![]() (06-04-15 11:04)Diablo napisał(a): @Aruka:Fajny skrypcik. ![]() RE: Empire - Venesard - 06-04-15 16:17 Nie wymagam fotorealizmu, po prostu cienie tych ścian tak rażą po oczach że aż boli. RE: Empire - Aruka - 06-04-15 17:06 ![]() Kilka ostatnich miesięcy było dla mnie ciężkim okresem. Zajmowałem się głównie zbieraniem potrzebnych materiałów. Większą część czasu jednak poświęciłem na tworzenie potrzebnych mi grafik. Zajmowałem się zbieraniem niezbędnych skryptów oraz tworzeniem różnego rodzaju zdarzeniówek, które przydadzą się w późniejszym procesie tworzenia. Cały czas myślałem nad opowiadaną historią. Co w niej się znajduje, oraz co jeszcze mógłbym do niej dodać. Jedyne czego mi aktualnie brakuje to dźwięków. Poza tym wszystko już mam. Stworzyłem sobie całkiem niezły fundament na którym chcę postawić swój projekt. Listę skryptów już zamknąłem, więc kwestia mechaniki mnie kompletnie nie interesuje. Mam tak obszerny zbiór grafik, że tym również się nie muszę przejmować. Czas spędzony nad Empire był czasem ciężkiej pracy. Mam nadzieję że uda mi się ukończyć ten projekt, oraz uraczyć Was klimatem Empire. ![]() Wrzucam tutaj wszystkie Frakcje wraz z opisami. ![]() ![]() Nie podoba im się obojętność magów i paladynów na ich sprawy. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Empire - Adrapnikram - 06-04-15 17:29 Farmerzy według mnie powinni wyglądać bardziej ubogo. Kopacze to głównie zdrajcy i skazańcy Klanu? Skazańcy czego lub na co? A i jednocześnie zdrajca, który został nakryty i wprowadzony do kopaczy jednocześnie jest niewolnikiem. Więc według mnie te zdanie jest niepotrzebne: "Nierzadko zdarza się iż w szeregi kopaczy wstępują niewolnicy." RE: Empire - Aruka - 06-04-15 17:33 Praca w kopalni nie jest spełnieniem marzeń. Są skazani na śmierć w wyniku przepracowania. UWAGA SPOILER! JEŚLI CHCESZ SIĘ W PEŁNI CIESZYĆ ROZGRYWKĄ NIE CZYTAJ!!!!!! Spoiler: (Otwórz) RE: Empire - Diablo - 06-04-15 17:51 No no, muszę przyznać, że wygląda to ciekawie. Szczególnie zaś stworzenia ![]() RE: Empire - Aruka - 06-04-15 17:58 Dziękuję. :-) Długo siedziałem nad tym, ale udało mi się stworzyć na zdarzeniach system przyzywania potworów za pomocą zdarzeń. ;-) RE: Empire - Aruka - 06-04-15 19:48 ![]() W grze będzie wiele różnych profesji do opanowania. Oto one: ![]() Spoiler: (Otwórz) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Empire - Aruka - 05-05-15 11:39 Changelog 05-05-2015 Ostatni okres był czasem "walki" z mechaniką i kompatybilnością skryptów. Pojawiło się kilka błędów które opóźniły prace, lecz zostały rozwiązane. Do projektu zostały zaimplementowane: -System wykupowania umiejętności za magiczne kryształy. -Usprawniony system nekromancji. -Poziomy umiejętności posługiwania się danym typem oręża. -Próba ożywienia świata dzięki wpływowi pory dnia i nocy na NPC. -Naprawa pomniejszych błędów. Jak widać prace nad projektem nie ustały, co najwyżej trochę zwolniły. Pozdrawiam Aruka21 RE: Empire - Diablo - 05-05-15 12:36 Zwolnienie prac to chyba normalne ![]() ![]() |