![]() |
|
[VX / VXAce] Elementy Tilesetów by Ayene - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Materiały (/Forum-Materia%C5%82y) +--- Wątek: [VX / VXAce] Elementy Tilesetów by Ayene (/Thread-VX-VXAce-Elementy-Tileset%C3%B3w-by-Ayene) |
RE: Elementy Tilesetów by Ayene - Ayene - 28-12-13 00:32 Nie zamierzałam w ogóle rysować schodów w tyłu i wydaje mi się, że ciut przesadzasz z tymi wyliczeniami. Dla mnie tworzenie jest bardziej intuicyjnie i nie będę zaprzątać sobie głowy liniami i kątami, bo i tak proporcje w większości są tylko umowne. Udostępniam również wersję z poręczami. Niewiele tego, ale zawsze coś.
RE: Elementy Tilesetów by Ayene - Avara - 28-12-13 02:26 Schody są świetne jak wszystkie Twoje prace zresztą! RE: Elementy Tilesetów by Ayene - Ayene - 28-12-13 13:34 Owszem myślałam nad wersją "luzem", ale wówczas problematyczny byłby cień, który rzucają barierki, gdyż w niektórych miejscach inaczej by wyglądał. Samo udostępnianie barierek (bez cienia) uznałam za marny pomysł, gdyż chcący i tak może je sobie powycinać i poustawiać na wersję bez barierek ;-) Co do schodów z przodu... Spróbuję RE: Elementy Tilesetów by Ayene - Rave - 28-12-13 23:51 (08-11-13 15:45)Ayene napisał(a): W Photoshopie Dzięki, na pewno użyję! //edit: jednak nie. Mała infografika czemu: Anatomia szafki ![]() Niebieskie - rogi szafki. Nie muszą się loopować w żadną stronę, jednak muszą się zgrywać z sekcjami czerwonymi i fioletowymi. Fioletowe - góra/dół szafki. Powinno się loopować poziomo, tak aby nie było widać "szwów" (seams) Czerwone - Boki szafek. Powinny się loopować pionowo. Żółte - środek szafki. Powinien się loopować w każdą stronę i oczywiście dobrze się zgrywać z sekcjami fioletowymi i czerwonymi. RE: Elementy Tilesetów by Ayene - Ayene - 29-12-13 12:58 Już wcześniej zrobiłam Tobie auto szafki. Ewentualnie możesz skorzystać z tych:
RE: Elementy Tilesetów by Ayene - Rave - 30-12-13 14:00 Tyle że ja właśnie nie chcę "autoszafek", bo wykorzystuję wszystkie autotilesy w tilesecie wewnętrznym do granic możliwości. Potrzebuję "wolnostojących" szafek. RE: Elementy Tilesetów by Ayene - Dragon Kamillo - 30-12-13 21:06 A co za problem wkleić to do tile BCDE? Jak wiesz jak działają autotilesy w vx (ja po paru nerwowych godzinach się tego dziadostwa nauczyłem), to sobie je przerobisz aby ci pasowały. Zawsze możesz wkleić na chwilę zamiast auto, narysować kwadrat 3 na 3 print, paint i wkleić do tile BCDE. Chyba że chodzi ci o efekt autotilesa na tilesach BCDE - spójrz wtedy na utotile rm 95, lub w rm xp kliknij dwa razy na autotilesie w edytorze i zrób według tego schematu XD. RE: Elementy Tilesetów by Ayene - Mirage - 01-01-14 15:07 Prace Ayene bardzo mi się podobają. Naprawdę bardzo doceniam. Gratuluję wspaniałego talentu! Podsumowanie: Świetne RE: Elementy Tilesetów by Ayene - Ayene - 03-01-14 19:04 Dziękuję Mirage Wrzucam jeszcze takie zlepki pojedynczych grafik, których nigdzie nie umieszczałam, a może jednak coś ktoś z nich powycina.
RE: Elementy Tilesetów by Ayene - Dragon Kamillo - 03-01-14 21:00 Jednak musiałaś gdzieś je wrzucić, ponieważ natknąłem się kiedyś na nie gdzieś. Brakuje tylko tyłu tej kopalnianej ściany (chyba że był gdzieś wcześniej?) i obrobienia dachu. Ściana jest krzywa, te słupki powinny wystawać też na spodzie grafiki (w tym przypadku chyba lepiej wsunąć środkową ścianę te parę pikseli wgłąb). Wygląda to bardziej na jakieś eksperymenty, ale w sumie wyszły całkiem niezłe i faktycznie można ich użyć w grze. |