[VX] Empire - Wersja do druku
Ultima Forum
[VX] Empire - Wersja do druku

+- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl)
+-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker)
+--- Dział: Zapowiedzi gier i dema (/Forum-Zapowiedzi-gier-i-dema)
+--- Wątek: [VX] Empire (/Thread-VX-Empire)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

RE: Empire - HaxoTV - 02-12-15 15:27

Jestem ciekaw jak zrobiłeś te piękne efekty świetlne. Na zasadzie obrazków, czy skrypów?

RE: Empire - Adrapnikram - 03-12-15 02:16

Prawie bym zapomniał o tym projekcie. Jak idą/stoją/lecą prace?

RE: Empire - Aruka - 24-01-16 01:58

HaxoTV napisał(a):Jestem ciekaw jak zrobiłeś te piękne efekty świetlne. Na zasadzie obrazków, czy skrypów?
Zrobiłem to za pomocą skryptu "Dynamic Lighting v1.5 by Marc". Polecam go, bo wydaje mi się, iż daje zadowalający efekt. :)

Adrapnikram napisał(a):Prawie bym zapomniał o tym projekcie. Jak idą/stoją/lecą prace?
Prace idą w ślimaczym tempie. Mam kompletny brak weny z powodu zawodności używanego przeze mnie skryptu na walkę w czasie rzeczywistym. :/ Znalazłem idealny skrypt, lecz do ACE i zastanawiam się od kilku dni czy nie przenieść całego projektu na nowy silnik, czyli właśnie RPG Maker Ace... :/
Nadal pracuję nad jedną z frakcji, a godziny w programie mijają mi głównie na doskonaleniu silnika gry.

Oby tak dalej! - Kangero - 24-01-16 17:15

Dopiero co znalazłem ten projekt i muszę powiedzieć, że jestem strasznie "nahype'owany" mrgreen

Aruka napisał(a):Prace idą w ślimaczym tempie. Mam kompletny brak weny z powodu zawodności używanego przeze mnie skryptu na walkę w czasie rzeczywistym. :/ Znalazłem idealny skrypt, lecz do ACE i zastanawiam się od kilku dni czy nie przenieść całego projektu na nowy silnik, czyli właśnie RPG Maker Ace... :/
Nadal pracuję nad jedną z frakcji, a godziny w programie mijają mi głównie na doskonaleniu silnika gry.

Obyś tylko nie porzucił tego projektu. Jeśli to cię zmotywuje, to pamiętaj, że są jeszcze ludzie, którzy dalej na niego czekają ;-)

RE: Empire - HaxoTV - 27-01-16 06:09

Cytat:Zrobiłem to za pomocą skryptu "Dynamic Lighting v1.5 by Marc". Polecam go, bo wydaje mi się, iż daje zadowalający efekt. :)

Może kiedyś skorzystam, ale póki co staram się nie używać RUBBY :P
Ale fajnie to wygląda :). Ja to robię nieco inaczej :D na swoich zdarzeniach, ale każdy kombinuje tak jak umie :)

RE: Empire - Aruka - 28-04-16 17:13

[Obrazek: joho9vg9uc7q3fv7g.jpg?size_id=4]
Dawno mnie tutaj nie było a temat jakby umarł.
Mógłbym tutaj napisać o tym jak wiele godzin spędziłem nad dopracowaniem projektu aby wypuścić demko i fizycznie oraz grywalnie ukazać Wam owoc mego hobby.
Mógłbym zapewniać o innowacyjności moich rozwiązań jak i o niesamowitym klimacie oferowanym przez Empire.
Mógłbym również zasypywać Was milionem "smaczków" jakie pragnę Wam zaoferować w mojej produkcji.
Zamiast tego podam Wam suche fakty:
-Aktualnie Empire posiada 14 mniej lub bardziej złożonych zadań.
-Ukończona została ścieżka do zostania krukiem.
-Stworzone zostały 34 grywalne lokacje.
-Zaimplementowałem autorski system pozyskiwania trofeów ze zwierzyny wymagający odpowiednich umiejętności.
Mi przejście demka, grając "na pamięć" zajęło ponad godzinę, a pragnę przypomnieć że jest to ukończone tylko około 15% całego projektu.
Pewnie znajdą się liczne błędy których ja nie wychwyciłem, więc proszę pisać od razu do mnie po zauważeniu takowego. Jeśli będą problemy z przejściem danego momentu, również proszę pisać. Będzie to znak dla mnie że gra jest zwyczajnie mało czytelna i popracuję nad tym.
Otwieram się na Waszą krytykę i życzę miłej rozgrywki.

Rady od twórcy:
-Gdy postanowimy przeszukać zwierzynę bez umiejętności pozyskiwania trofeów, nasza postać zwyczajnie stwierdzi że nic tam niema a sam łup zniknie.
-W początkowym etapie gry walka bronią jednoręczną z użyciem tarczy jest sporym ułatwieniem.
-W niektórych zadaniach towarzyszy nam sojusznik, który jest nieśmiertelny. Poczekajmy aż on zaatakuje pierwszy aby uchronić się przed atakiem ze strony wroga.

[Obrazek: ny3a8fo1j3gat127g.jpg?size_id=3]
http://www.mediafire.com/download/p8b6nr6wnr78w6d/Empire.exe

RE: Empire - Dakla - 28-04-16 17:38

Taktyka to podstawienie nieśmiertelnego sojusznika? Trochę głupie. Już lepiej zrobić, że jak ginie sojusznik to game over. Tak to wydaje się sztuczne, wielkiego złego bossa może pokonać kamerdyner, bo jest nieśmiertelny. Nie wiem jak ty uważasz, ale ja bym to poprawił.

RE: Empire - Aruka - 28-04-16 17:46

Dakla napisał(a):Taktyka to podstawienie nieśmiertelnego sojusznika? Trochę głupie. Już lepiej zrobić, że jak ginie sojusznik to game over. Tak to wydaje się sztuczne, wielkiego złego bossa może pokonać kamerdyner, bo jest nieśmiertelny. Nie wiem jak ty uważasz, ale ja bym to poprawił.
Sojusznika posiadamy tylko w kilku misjach. Generalnie grę przechodzimy samotnie, polecam pobranie demka i sprawdzeniu tego w praktyce. ;)

RE: Empire - Dakla - 28-04-16 17:53

Gram już chwilę, już widzę rzecz, która mi się nie podoba. Gdy wychodzę z jaskini to widzę wejściówkę z Gothica...
Jak mógłbym zapomnieć Diega który ochrania mnie przed zbójami?
Tutaj mamy Garonda który ochrania mnie przed zbójem, ale może to tylko mi się tak kojarzy.

Także znalazłem błąd logiczny. Kupiec prosi o wodę ze źródła na północy. Wszystko pięknie tylko że 2 kroki stąd jest rzeka. Czemu z niej nie można wziąść wody tylko muszę latać do jakiegoś tam źródła?

RE: Empire - Aruka - 28-04-16 18:02

Dakla napisał(a):Także znalazłem błąd logiczny. Kupiec prosi o wodę ze źródła na północy. Wszystko pięknie tylko że 2 kroki stąd jest rzeka. Czemu z niej nie można wziąść wody tylko muszę latać do jakiegoś tam źródła?
Źródło, a w zasadzie wodospad jest niedaleko. Wolałem stworzyć 3 zdarzenia na mapie, aniżeli obsypać całą długość rzeki zdarzeniami, które powodowałyby ogromny spadek fps. ;)