![]() |
|
Pytania i Odpowiedzi - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: Pytania i Odpowiedzi (/Thread-Pytania-i-Odpowiedzi) |
RE: Pytania i Odpowiedzi - Ayene - 10-08-14 09:54 W RM VX Ace zmieniasz, wstawiając wybrane z poniższych kodów nad Main: Kod: Font.default_name = ["Arial"] # nazwa czcionki. Możesz wymienić kilka po przecinku. Wówczas, jak nie będzie pierwszej, wczyta się kolejna.RE: Pytania i Odpowiedzi - Kostek - 10-08-14 14:08 Jak zrobić by podczas walki z potworami było widać ich level, w VX Ace? RE: Pytania i Odpowiedzi - Deuce - 10-08-14 14:36 Przy zwykłym systemie walki możesz skorzystać z tego skryptu Enemy LV RE: Pytania i Odpowiedzi - Kostek - 10-08-14 20:35 Jak wgrać własne części grafik w VX Ace? RE: Pytania i Odpowiedzi - kanumerki - 10-08-14 21:32 Cytat:Jak wgrać własne części grafik w VX Ace?Wrzucić je do odpowiednich folderów w Graphics RE: Pytania i Odpowiedzi - X-Tech - 10-08-14 21:37 Jak importować charsety do vx ace, ktore przedstawiają tylko jedną postać chodzącą w 4 kierunkach (rozdzielczość 96x128) czy ja muszę zawsze to podwyższać 2x i poszerzać 4x (dodawać puste miejsce) ??? Dobra już wiem jak tylko jeden char to dopisuje $ RE: Pytania i Odpowiedzi - kanumerki - 10-08-14 21:41 Cytat: ja muszę zawsze to podwyższać 2x i poszerzać 4x ???Nie X-tech. Program/gra sprawdza czy przed nazwą nie występują znaki specjalne. Jeśli przed nazwą chara masz "$" to program traktuje tego chara dzieląc go 3x4 jak nie znajdzie takiego znaku to dzieli 12x8 Tu umieszczam kod: Kod: def set_character_bitmapRE: Pytania i Odpowiedzi - X-Tech - 10-08-14 21:43 no spoko właśnie to wyczytałem ale dzięki za dokładność RE: Pytania i Odpowiedzi - Kostek - 16-08-14 15:22 Jak ustawić, aby do otwarcia skrzyni był potrzebny klucz? RE: Pytania i Odpowiedzi - kanumerki - 16-08-14 15:36 Cytat:Jak ustawić, aby do otwarcia skrzyni był potrzebny klucz?Ustaw warunek, 4 zakładka, Przedmiot, wybierasz jaki przedmiot. |