![]() |
|
Karciankowe Perypetie Yorosia - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: Śmietnik (/Forum-%C5%9Amietnik) +--- Dział: Inne (/Forum-Inne) +--- Wątek: Karciankowe Perypetie Yorosia (/Thread-Karciankowe-Perypetie-Yorosia) |
RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - Yoroiookami - 27-07-14 14:10 Tu mnie masz, Lartarin. Muszę się porządnie zastanowić.
RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - Lartarin - 27-07-14 16:00 Nigdy nie byłam entuzjastką mirror matchy. To wyłącznie propozycja ^^ RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - Matikun - 27-07-14 18:08 Cytat:W kwestii samej gry słabsze stwory zawsze miały sens, ponieważ można je wyłożyć bardzo szybko. Piszę z perspektywy osoby grającej w "Medżika", ale tu działa to chyba podobnie. Od kiedy to w Medżiku stwory vanilla są przydatne? W MtG za 1 manę są dużo fajniejsze krity niż jakiś rycerzyk vanilla 2/1, czy na litość 1/1 ;>. Chciałbym jeszcze zapytać o system many, czy to będzie tak jak w Duel Masters, że dajesz kartę z ręki do many, jak w Hearthstone - mana sama wchodzi co turę, czy może inne rozwiązanie? RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - Yoroiookami - 27-07-14 18:25 (27-07-14 18:08)Matikun napisał(a):Nadal się zastanawiam. Myślałem o poświęcaniu kart stworów do tworzenia many, ale w takim wypadku nieco zmieniłbym typowy system - każdy stwór byłby wart "x" many za poświęcenie. Dodałoby to nieco wartości słabszym kartom itp.Cytat:W kwestii samej gry słabsze stwory zawsze miały sens, ponieważ można je wyłożyć bardzo szybko. Piszę z perspektywy osoby grającej w "Medżika", ale tu działa to chyba podobnie. Myślałem też o dostawaniu określonej many co turę, lub o stworzeniu 5 różnych specjalnych kart many. Tylko tu może pojawić się problem z nie robieniem zupełnie niczego przez turę z powodu braku kart many w ręce. Zobaczymy... RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - Matikun - 27-07-14 18:30 Poświęcanie stworów? To jak wystawimy 1-szego stworka? xD. Chyba, że discard z łapy, ale wtedy wszystkie stwory powinny być warte tyle samo, w innym wypadku rozgrywka może być bardzo niesprawiedliwa. RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - Yoroiookami - 27-07-14 18:32 (27-07-14 18:30)Matikun napisał(a): Poświęcanie stworów? To jak wystawimy 1-szego stworka? xD. Chyba, że discard z łapy, ale wtedy wszystkie stwory powinny być warte tyle samo, w innym wypadku rozgrywka może być bardzo niesprawiedliwa.Chodziło mi o zamienianie stworów z dłoni na manę. Stwór ognia daje manę ognia itp. Każda karta miałaby własną ilość many, którą można z niej uzyskać. Wojownicy dawaliby po 1 many, podczas gdy magowie oferowaliby około 2. I tak dalej... RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - Matikun - 27-07-14 18:39 Cytat:Chodziło mi o zamienianie stworów z dłoni na manę. Stwór ognia daje manę ognia itp. Każda karta miałaby własną ilość many, którą można z niej uzyskać. Wojownicy dawaliby po 1 many, podczas gdy magowie oferowaliby około 2. I tak dalej... To bardzo niesprawiedliwe, najlepsza byłaby talia na samych magach, zmiatałaby wszystko z powierzchni ziemi, bo miałaby ogromną przewagę w manie, a czasami już 1 mana robi dużą różnicę. Trzy to już przepaść :I. RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - Angius - 27-07-14 18:44 IMHO system jak z Hearstone byłby najlepszy. Łatwy do zaimplementowania i daje wszystkim równe szanse. Fakt, że jest prosty, ale przecież nie trzeba wszystkiego przekomplikowywać, prawda? RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - Yoroiookami - 27-07-14 19:01 (27-07-14 18:39)Matikun napisał(a):Nie wiem, czy takie niesprawiedliwe.Cytat:Chodziło mi o zamienianie stworów z dłoni na manę. Stwór ognia daje manę ognia itp. Każda karta miałaby własną ilość many, którą można z niej uzyskać. Wojownicy dawaliby po 1 many, podczas gdy magowie oferowaliby około 2. I tak dalej... (27-07-14 18:44)Angius napisał(a): IMHO system jak z Hearstone byłby najlepszy. Łatwy do zaimplementowania i daje wszystkim równe szanse. Fakt, że jest prosty, ale przecież nie trzeba wszystkiego przekomplikowywać, prawda?Rozwiniesz trochę? Nowy "booster"! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dwie nowe, ciekawe karty. ![]() ![]()
RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - Angius - 28-07-14 04:13 W Heartstone sprawa wygląda tak, że maksymalnie masz 10 many. Startujesz z jednym punktem, co turę dostajesz +1 do maksymalnej many, aż do rzeczonych dziesięciu. Do tego dochodzi jeszcze to, że gracz który ma turę jako drugi dostaje na starcie kartę, która daje +1 many (niezależnie od obecnej maksymalnej ilości) na jedną turę, może ją wykorzystać w dowolnym momencie. A, moja karta świetna, efekt też chyba pasuje. Biorąc pod uwagę ilość Konradów w talii, to jestem całkiem OP |