Karciankowe Perypetie Yorosia - Wersja do druku
Ultima Forum
Karciankowe Perypetie Yorosia - Wersja do druku

+- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl)
+-- Dział: Śmietnik (/Forum-%C5%9Amietnik)
+--- Dział: Inne (/Forum-Inne)
+--- Wątek: Karciankowe Perypetie Yorosia (/Thread-Karciankowe-Perypetie-Yorosia)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - Lartarin - 28-07-14 08:50

Matikun napisał(a):Od kiedy to w Medżiku stwory vanilla są przydatne?
Za czasów piątej/szóstej edycji slide decki (zwłaszcza czerwone) były bardzo skuteczne i popularne. Mało kosztowne krity są szybciej na stole, robią różnicę, tworzą przewagę. Nie tylko statystyki się liczą.

RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - Cyklop - 28-07-14 11:02

Czym się różnią stwory typu Konrad or reszty?

RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - Yoroiookami - 28-07-14 14:36

(28-07-14 11:02)Cyklop napisał(a):  Czym się różnią stwory typu Konrad or reszty?
W sumie niczym, to tylko klasa. Większość z nich nie ma żadnych efektów, może tyle. mrgreen

Cztery nowe karty! :kiti:
[Obrazek: 15pomra.jpg]
[Obrazek: 2pzxjtl.jpg]
[Obrazek: mbl892.jpg]
[Obrazek: 99jm1l.jpg]
[Obrazek: u3060.jpg]

Kilka nowych kart. :klaszcze:
Dodałem wiele zaklęć, zmieniających pole walki.

[Obrazek: 2gt5elj.jpg]
[Obrazek: 15xwu8w.jpg]
[Obrazek: xwoxi.jpg]
[Obrazek: 5anbj4.jpg]
[Obrazek: oatztc.jpg]
[Obrazek: 2dqjd5t.jpg]
[Obrazek: 2m4eg6r.jpg]
[Obrazek: 2nk8pj.jpg]
[Obrazek: 2u8cfi0.jpg]
[Obrazek: 2zyd9ty.jpg]
[Obrazek: 4loc2h.jpg]

Ponadto zmieniłem manę używaną do rzucania Rezurekcji na światło. :roll: Nieco się różni od Nekromancji.

RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - Athanor - 29-07-14 05:16

No nie powiem, niektóre nazwy przekonują do ich używania xD

Tyle, że jak widzę te liczby 2000 def, +200ataku to mnie trochę wznosi. Niepotrzebnie się martwię zapewne tylko tak na pewno pewnie tak.

RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - Lartarin - 29-07-14 08:31

No no... W takim tempie deck główny będzie gotowy pod koniec tygodnia :jupi:

RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - Ayene - 29-07-14 08:58

Hejt za tak piękne karty :grozi:

Haa... 'Bum bum bum' bym teoretycznie przeżyła bez żadnego wzmocnienia :haha: A propos defenda, widzę, że niektóre stwory mają 0. Może daj im chociaż ze 100 :roll: Żeby w ogóle istniały... przecież to odpowiednik ich żywotności. No chyba że to przez ten typ 'zjawy'.

RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - PaC - 29-07-14 09:36

Całkiem fajne, jak na wilka :I

RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - Matikun - 29-07-14 13:28

Cytat:Za czasów piątej/szóstej edycji slide decki (zwłaszcza czerwone) były bardzo skuteczne i popularne.
Cytat:Za czasów piątej/szóstej edycji
Cytat:piątej/szóstej edycji

Teraz stwory vanilla używane są tylko przez początkujących, którzy przychodzą do sklepu po demo deck.

A co do kart, czemu mityczne bestie są takie słabe? ja rozumiem, że są bezkolorowe, ale taka różnica między Babcią, a Kanumerki jest dosyć spora :roll:. No i mógłbyś trochę rozjaśnić z tymi polami bitew? Czy jeżeli wychodzi słońce, to pole bitwy też się zmienia? Czy jeżeli nadchodzą chmury, to zasłaniają słońce? Przypuszczam, że jeżeli zmienia się pole bitwy to jedno zastępuje drugie?

RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - Yoroiookami - 29-07-14 14:20

(29-07-14 05:16)Athanor napisał(a):  No nie powiem, niektóre nazwy przekonują do ich używania xD

Tyle, że jak widzę te liczby 2000 def, +200ataku to mnie trochę wznosi. Niepotrzebnie się martwię zapewne tylko tak na pewno pewnie tak.
2000 to w sumie dużo. Jeszcze przemyślę, czy nie podwyższyć kosztu many. smiles Nie martw się, kart nie jest jeszcze tak dużo.

(29-07-14 08:58)Ayene napisał(a):  Hejt za tak piękne karty :grozi:

Haa... 'Bum bum bum' bym teoretycznie przeżyła bez żadnego wzmocnienia :haha: A propos defenda, widzę, że niektóre stwory mają 0. Może daj im chociaż ze 100 :roll: Żeby w ogóle istniały... przecież to odpowiednik ich żywotności. No chyba że to przez ten typ 'zjawy'.
To przez ten typ zjawy :kiti: staram się dawać im nieco więcej ATK jako rekompensatę. No chyba, że gdzieś się palnąłem. :ehe: Zdarza się.

(29-07-14 13:28)Matikun napisał(a):  A co do kart, czemu mityczne bestie są takie słabe? ja rozumiem, że są bezkolorowe, ale taka różnica między Babcią, a Kanumerki jest dosyć spora :roll:. No i mógłbyś trochę rozjaśnić z tymi polami bitew? Czy jeżeli wychodzi słońce, to pole bitwy też się zmienia? Czy jeżeli nadchodzą chmury, to zasłaniają słońce? Przypuszczam, że jeżeli zmienia się pole bitwy to jedno zastępuje drugie?
Myślałem, że to oczywiste. smiles Zastępują się. Może dodam jakiś znaczek, dla jasności...
A mityczne bestie nie są wcale słabe. Można je przyzwać używając jakiejkolwiek many, a niektóre z nich mają drobne efekty. :roll:
Chociaż przyznaję, że Babcia Kapturka powinna mieć atak i obronę rzędów bardziej 1200.

P.S. Stwory "vanilla" są zajebiste. mrgreen Pamiętacie jeszcze, że nie mówimy o Medżiku? :lol2:

Poprawiłem babcię :kiti: teraz ma większe znaczenie i fajny tytuł który ma sens.
[Obrazek: 33onyae.jpg]

RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - Matikun - 29-07-14 14:54

O, i teraz jest grywalna :D.

Aha i teraz zauważyłem, że efekt Rezurekcji jest niejasny. Otóż nie jest napisane co się dzieje, jeżeli przyzwiemy stwora z cmentarza przeciwnika. Pod czyją kontrolą się znajdzie? W Nekromancji znajduje się dokładny opis, natomiast Rezurekcja to znak zapytania.