![]() |
|
[XP] Zawieszenie gry - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [XP] Zawieszenie gry (/Thread-XP-Zawieszenie-gry) Strony: 1 2 |
RE: Zawieszenie gry - Adrapnikram - 15-03-14 21:16 Wypowiem się jako ten który SIEDZIAŁ długo w xp (ponad 2 lata) i nie ukończył żadnego dobrego projektu. W xp lepsze są głównie grafika i czytelność i zmiana skryptów co daje możliwość tworzenia gigantów (To the moon) na sprzedaż. Oczywiście w vx też można tworzyć giganty ale "okładkę" i stronę techniczną ma lepszą xp. Tak więc nie zamierzasz robić nic na sprzedaż rób w jakimś innym są prostsze i zdecydowanie mniej się tną. RE: Zawieszenie gry - Kopernik - 15-03-14 21:52 Odpaliłem se triala VX Ace i cóż....... Takie jakieś to wszystko brzydkie (tilesetsy i chary). :( RE: Zawieszenie gry - ralfek123456 - 16-03-14 04:41 dobry mapper z gówna zrobi arcydzieło. Po za tym co kto lubi. RE: Zawieszenie gry - Adrapnikram - 16-03-14 13:08 Weźmy w ten przykład produkcje "Kruk". Zastanawiałem się czy to ściągnąć ok. tydzień i dopiero po ściągnięciu dowiedziałem się że to vx. Tak więc jeśli grafika ci nie pasuje to weź się do roboty i ją zmień RE: Zawieszenie gry - Kopernik - 16-03-14 13:50 Dobra, domyśliłem się. :P Mówię o pierwszym moim wrażeniu :D. Obiecuje się grzecznie tym pobawić, a potem zastanowić jeszcze raz :-). Edit. A jest opcja przerzucenia XP'kowych grafik do Ace? RE: Zawieszenie gry - ralfek123456 - 16-03-14 14:41 jest możliwość nawet jest inkwizitor przerobiony na vx ace P: Można znaleźć też całe rtp przerobione. Po za tym jak cię denerwują małe ludziki w ace to możesz znaleźć przerobione na duże. Takie jak z xp. Ogółem możesz zrobić wszystko co w xp (tylko żeby zrobić mroczny klimat będziesz się musiał napracować) a nawet więcej masz opcji zdarzeń. Chociaż w 2k3 są 4 strony. RE: Zawieszenie gry - Kopernik - 16-03-14 14:49 No w mojej gierce mam przerobione grafiki głównie (są też inne) z RTP na czarno białe. A jak przerobić to wszystko na Ace? Są programy do tego jakieś? (tak, tak wiem google nie gryzie ale klawiatura to inna sprawa... A po co szukać jak ktoś może doradzić? :P). RE: Zawieszenie gry - ralfek123456 - 16-03-14 15:00 ja tam nie wiem specjalnie ale nie pamiętam rozdzielczości ale na necie jest bardzo dużo przerobionych z rtp grafik. Po za tym to wszystko to kwestia rozdzielczości niczego więcej. RE: Zawieszenie gry - Kopernik - 16-03-14 15:41 Spoko, dzięki, postaram się was już nie męczyć. |