![]() |
|
[VXAce] Odbicia w wodzie - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Skrypty (/Forum-Skrypty) +---- Dział: RGSS3 (/Forum-RGSS3) +---- Wątek: [VXAce] Odbicia w wodzie (/Thread-VXAce-Odbicia-w-wodzie) |
RE: Odbicia w wodzie - X-Tech - 06-07-13 19:35 Nie pisz co się da, a co się nie da, bo nie jesteś ekspertem od makera 2k3...ty napoczynasz co popadnie i rzucasz kiedy ci się znudzi... Chętnie podpowiem autorowi, który robi ciekawy projekt jak coś rozwiązać, ale nie będę pomagał osobom, które nawet banały chcą robić na gotowcach...to świadczy o poziomie twórcy jeśli korzysta ze gotowców na takie "problemy" i sam nie potrafi ich rozwiązywać. Zrobiłbym to do swojego projektu (różne odbicia na różnych powierzchniach), by udowodnić, że się da, ale nie mam zamiaru zamulać gry niepotrzebnymi procesami - chcę by działała na jak najsłabszych kompach. RE: Odbicia w wodzie - Mateix - 23-07-13 13:49 Na tej stronie nowsza wersja tego skryptu: Spoiler: (Otwórz) RE: Odbicia w wodzie - MrQubo - 27-07-13 23:49 (23-07-13 13:49)Mateix napisał(a): Ktoś to przeczytał? A tak przy okazji, to mi nie działa, po prostu nie odbija się. RE: Odbicia w wodzie - Ayene - 28-07-13 10:56 @MrQubo, słusznie zauważyłeś. Już poprawiam. Co do błędu, a wstawiłeś w nazwie zdarzenia: Kod: [REFLECT]RE: Odbicia w wodzie - MrQubo - 28-07-13 14:25 @Ayene Ale mi nie odbija się sam bohater. Zdarzenia też, nawet jak wpiszę Kod: [REFLECT]RE: Odbicia w wodzie - Ayene - 28-07-13 14:34 A jaki masz terrain_tag wody, w której mają się odbijać? RE: Odbicia w wodzie - MrQubo - 28-07-13 14:36 Nie jestem pewny co to są te tagi, więc nic nie zmieniałem. Są 1 i 2 tak jak było ustawione. RE: Odbicia w wodzie - Ayene - 28-07-13 16:25 Jak możesz to wrzuć swój projekt na http://www.mediafire.com i wyśli mi link na PW. RE: Odbicia w wodzie - Mateix - 28-07-13 21:34 Jest ten skrypt na XP'ka? Da się go przerobić? RE: Odbicia w wodzie - Ayene - 29-07-13 15:39 MrQubo, jak napisałam wcześniej. Nie ustawiłeś terrain tagów w bazie danych. Wejdź w swój tileset "Zewnętrza", wciśnij po prawej stronie ostatni przycisk (Terrain Tag) i ustaw wszystkie kwadraciki wody na 1. |