Wyspa Plugawego Mroku - Wersja do druku
Ultima Forum
Wyspa Plugawego Mroku - Wersja do druku

+- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl)
+-- Dział: Śmietnik (/Forum-%C5%9Amietnik)
+--- Dział: Kącik artystyczny (/Forum-K%C4%85cik-artystyczny)
+--- Wątek: Wyspa Plugawego Mroku (/Thread-Wyspa-Plugawego-Mroku)

Strony: 1 2 3

RE: Wyspa Plugawego Mroku - INRE - 27-04-14 20:52

Cytat:Nie byłoby aż tak źle gdyby tekst był zrobiony osobno na obrazkach, tak to moim zdaniem ma za mało wyrazu. Spróbuj wrzucić jakoś ładnie zrobione napisy na obrazkach zamiast tekstu z makera.
Wiem. Próbowałem, robiłem tekst na obrazkach ale wyglądało to słabo. Nie potrafię robić takich grafik. Znaczy nie byłem w stanie zrobić takiej żeby mi pasowała do klimatu reszty, więc chwilowo to zostawiłem. Jeszcze coś pokombinuje...

Cytat:Jeśli ktoś doczytał do tego miejsca a nic nie rozumie z mojego bełkotu ( nie zdziwiłbym się ) to teraz mu to streszczę
Nom, w sumie dobrze, że to potem streściłeś XD
Rozumiem o co chodzi. Postaram się zrobić tak, żeby było dobrze :D

RE: Wyspa Plugawego Mroku - ThrashHD - 28-04-14 15:30

Wygląda obiecująco :)

A na przyszłość postaraj się robić filmy w 720p lub 1080p - lepszy efekt, bo to 480 troszkę męczy. HD mozesz uzyskać edytując w np. Camtasia Studio czy w Movie maker :)

RE: Wyspa Plugawego Mroku - INRE - 29-04-14 22:45

Cytat:A na przyszłość postaraj się robić filmy w 720p lub 1080p - lepszy efekt, bo to 480 troszkę męczy. HD mozesz uzyskać edytując w np. Camtasia Studio czy w Movie maker :)
Przy rozdzielczości makera? Wiem, że mogę to poprzerabiać na HD, Full HD, ale po pierwsze to nawet nie będzie właściwe hd, a po drugie... to jaki sens skoro ta gra jest wyświetlana w rozdzielczości 480.

RE: Wyspa Plugawego Mroku - Viuu - 02-05-14 22:16

Taki sens, że im wyższa rozdzielczość tym mniejsza kompresja obrazu na YT. 720p będzie wyglądać bardziej jak prawdziwe 480p na YT. Taki to syf niestety jest.

RE: Wyspa Plugawego Mroku - ReetzO - 03-05-14 15:53

Gra może być na prawdę dobra.
Dam ci podpowiedź co do napisu.
http://cooltext.com/
Wybierasz 'styl' z podanych, potem możesz zmienić sobie napis, kolory i czcionkę (oraz jej rozmiar). Potem klikasz CREATE LOGO na dole, po czym GET HTML CODE.
Rejestrujesz się za darmo, logujesz, klikasz I AGREE, po czym dostajesz kod Html i adres obrazka.
Wklepujesz adres obrazka do przeglądarki i Zapisz obrazek jako... :)
One są od razu przezroczyste, więc po prostu w programie do montowania wklejasz obrazek w trakcie filmu.
Cała filozofia :o

RE: Wyspa Plugawego Mroku - INRE - 03-05-14 23:17

Cytat:Taki sens, że im wyższa rozdzielczość tym mniejsza kompresja obrazu na YT. 720p będzie wyglądać bardziej jak prawdziwe 480p na YT.
Pierwsze słyszę. Ok, następnym razem bedzie HD :P

ReetzO - Dzięki ! :D

RE: Wyspa Plugawego Mroku - WestGames - 25-06-14 14:24

Diablo napisał(a):Widze ze uzyles High Fantasy.
A mogę się spytać skąd owe grafiki wziąść?? XD

RE: Wyspa Plugawego Mroku - INRE - 01-07-14 14:20

(25-06-14 14:24)WestGames napisał(a):  
Diablo napisał(a):Widze ze uzyles High Fantasy.
A mogę się spytać skąd owe grafiki wziąść?? XD

http://store.steampowered.com/app/265463/?l=polish

http://www.rpgmakerweb.com/a/graphics/high-fantasy-resource-pack

RE: Wyspa Plugawego Mroku - Yoroiookami - 01-07-14 14:26

Prezentuje się pięknie. :klaszcze:
Nie jestem tylko pewien czy planujesz zrobić z tego serial(co by było bardzo ciekawe), czy grę. :roll: Podejrzewam grę, no ale nie ma opisu ani nic... smiles

RE: Wyspa Plugawego Mroku - INRE - 01-07-14 22:10

(01-07-14 14:26)Yoroiookami napisał(a):  Prezentuje się pięknie. :klaszcze:
Nie jestem tylko pewien czy planujesz zrobić z tego serial(co by było bardzo ciekawe), czy grę. :roll: Podejrzewam grę, no ale nie ma opisu ani nic... smiles
Nie ma opisu ani nic, temat jest w śmietniku...
Sam jeszcze nie wiem co z tego wyjdzie, to był mój poboczny projekt, za który teraz biorę się już poważniej. Na razie nie chcę nic zapeszać, robić zapowiedzi. Chwilowo postanowiłem pokazać tylko namiastkę klimatu, który staram się tutaj osiągnąć.

A tak poza tym, cholernie trudno zrobić ładną mapkę na tym tilesecie. :P