[VX / VXAce] The Pack - tilesy mojego autorstwa - Wersja do druku
Ultima Forum
[VX / VXAce] The Pack - tilesy mojego autorstwa - Wersja do druku

+- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl)
+-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker)
+--- Dział: Materiały (/Forum-Materia%C5%82y)
+--- Wątek: [VX / VXAce] The Pack - tilesy mojego autorstwa (/Thread-VX-VXAce-The-Pack-tilesy-mojego-autorstwa)

Strony: 1 2

RE: The Pack - tilesy mojego autorstwa - Rave - 04-05-14 14:45

Widzę że udało ci się jakimś cudem rozkodować format autotilesów Ace. Miłoby było mieć jakiś tutek o nich, bo po tych co są na sieci to jeszcze mniej wiem które pole co robi niż przed ich przeczytaniem.

RE: The Pack - tilesy mojego autorstwa - ~Nakhitto - 04-05-14 15:24

Choć nie za bardzo lubię VX'a tilesy wyglądają naprawdę wporzo :) Półki wyglądają meeega. Kiedyś gdy się przerzucę na VX'a pewnie chapnę sobie taką paczkę :D

RE: The Pack - tilesy mojego autorstwa - cj2 - 04-05-14 17:45

Rave, bez problemu - zaraz się coś takiego napisze (może nie zaraz, ale to zrobię).

#Edit:

Już jest!

RE: The Pack - tilesy mojego autorstwa - ReetzO - 04-05-14 19:33

Jak powiedziałem, dziura i piasek Ok :)
Pusta szafa - dobra, puste półki - nie ma :O (dyskryminacja półek), półki z butelkami dobre, chociaż... a to za chwilę napiszę...
Szafa też mogłaby być z butelkami.
Podłoga wygląda trochę bardzo jak ta druga ściana ;O
No i ciągle nie podobają mi się nierealistyczne cienie :/

Co do butelek:
Zrób puste butelki bardziej szare, dorób czerwone, niebieskie, fioletowe i zielone (miksturki).

RE: The Pack - tilesy mojego autorstwa - cj2 - 04-05-14 19:43

Cienie zostawię. Miksturki są dobrym pomysłem. Dodam. Puste półki dodam. Zdaję sobie sprawy z podłogi, więc utworzę nową teksturę drewna.

Szkoda mi tylko, że nie zapisałem tekstury butelki, bo mógłbym zrobić od razu ikonkę butelki :c