![]() |
|
[XP] mr mo abs 5.5 [problem z wczytywaniem] - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [XP] mr mo abs 5.5 [problem z wczytywaniem] (/Thread-XP-mr-mo-abs-5-5-problem-z-wczytywaniem) Strony: 1 2 |
RE: mr mo abs 5.5 [problem z wczytywaniem] - Ayene - 15-08-14 10:21 Twój kod ma poucinane fragmenty. Jakbyś przypadkowo (lub celowo) je pousuwał. Podmień skrypt 'Mr.Mo's ABS V5.5' na ten z poniższego linku:
RE: mr mo abs 5.5 [problem z wczytywaniem] - BorysNcA - 15-08-14 13:30 Podmeniłem skrypt na ten twój i znowu problem z wczytywaniem : "Script 'Mr mo abs V5.5' line 2682:NoMethodError occurred undefined method 'refresh' for NilClass Kod: $ABS.refresh(self, @list, @character_name) PS:Swoją gre przenosiłem do dema z tym skryptem (bo tam działało wszytko poprawnie) ale gdy zmienilem mapy i edytowalem baze danych wczytywanie przestalo dzialać :( Sorka,że tego wcześniej nie napisałem :) RE: mr mo abs 5.5 [problem z wczytywaniem] - Ayene - 15-08-14 13:52 A z wczytywaniem to już problem kompatybilności ze skryptem Fantasy CMS. Wejdź w niego, znajdź linijkę (ok. 1900): Kod: Marshal.dump($game_player, file)Kod: sprite = $ABS.display_spriteNastępnie znajdź linijkę (ok. 1967): Kod: $game_party.refreshKod: $ABS = Marshal.load(file) Oczywiście nie muszę chyba pisać, że dotąd zrobione save'y musisz wyrzucić. Zapisać na nowo i spróbować wczytać. RE: mr mo abs 5.5 [problem z wczytywaniem] - BorysNcA - 15-08-14 15:21 OK wstawiłem te kody i teraz gdy wlanczam gre nastepty error : Script 'Fantasy CMS' line 1985:SyntaxError occurred Kod: #=============================================================================== # Scene_End #=============================================================================== class Scene_End def main # Wczytanie tła mapy @spriteset = Spriteset_Map.new # Wczytanie obrazku tła CMS @tlo = Sprite.new @tlo.bitmap = RPG::Cache.picture("fantasy_background") @tlo.opacity = Fantasy_CMS::BACKGROUND_OPACITY s1 = "Menu Główne" s2 = "Wyjście" s3 = "Anuluj" @command_window = Fantasy_CMS::Window_Command.new(192, [s1, s2, s3]) @command_window.x = 320 - @command_window.width / 2 @command_window.y = 240 - @command_window.height / 2 Graphics.transition loop do Graphics.update Input.update update if $scene != self break end end RE: mr mo abs 5.5 [problem z wczytywaniem] - Ayene - 15-08-14 17:02 Jesteś pewien, że dobrze wkleiłeś kod? Pod wklejonym fragmentem: Kod: frames[i].cell_data[j, 3] /= $ABS.ANIMATION_DIVIDERE: mr mo abs 5.5 [problem z wczytywaniem] - BorysNcA - 15-08-14 20:40 Wystarczyło dać te endy :) Wszystko teraz działa jak należy ! Wielkie dzięki Ayene !!!!!!!! Myślę,że temat do zamknięcia :) |