[XP] Był sobie pewien Troll - Wersja do druku
Ultima Forum
[XP] Był sobie pewien Troll - Wersja do druku

+- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl)
+-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker)
+--- Dział: Pełne wersje gier (/Forum-Pe%C5%82ne-wersje-gier)
+--- Wątek: [XP] Był sobie pewien Troll (/Thread-XP-By%C5%82-sobie-pewien-Troll)

Strony: 1 2

RE: Był sobie pewien Troll - Zombik - 24-05-13 19:04

http://www38.zippyshare.com/v/97325073/file.html

Link do pełnej wersji gry. To moja pierwsza gra w RPGMakerze XP, więc nie wiem, czy będzie działać poprawnie... w sensie, czy dodały się wszystkie pliki itp. O_o Stworzyłem jednak instalator, więc powinno być dobrze.
Proszę o przeniesienie tematu do pełnych wersji =3

RE: Był sobie pewien Troll - X-Tech - 24-05-13 20:22

@up:

Grafika nie zastąpi genialnej historii i rozmów.

@Rahim - walka ze złymi drzewami czy walka z trollem xd

RE: Był sobie pewien Troll - Multi0 - 24-05-13 21:05

Ściągam, miałem nie grać bo nie znoszę tego makera i wku* mnie za przeproszeniem, no ale Szompik dla cb wszystko ^^'
Y - Mech wszystkie gry Zombika mają genialne historie, z rozmowami to różnie bywa :P

RE: Był sobie pewien Troll - NatsuDragneel - 02-06-13 16:58

Dobra, pograłem, zagrałem...
*W domach nie ma drzwi.
*Mapping to dobrze użyte RTP, czyli OK.
*Zmień menu, po co nam zakładka ekwipunek itp jeżeli w grze nie ma żadnej walki?
*Plusik za łażące zwierzaczki xd Każdy to umie, ale są takie słodkie ;P
*Historia jest dziwna, ale mi się nawet spodobała.

Twórz dalej, może uda ci się zrobić coś jeszcze lepszego ;)

RE: Był sobie pewien Troll - beo117 - 03-06-13 16:48

Przeszedłem i powiem tak, gra ma sporo wad z, których z pewnością zdajesz sobie sprawę(osobiście najbardziej denerwowała mnie konieczność chodzenia w kółko tymi samym drogami w te same miejsca), jednak chciałeś skupić się na fabule, a ta wyszła ci bardzo dobrze. Przede wszystkim grając, cały czas ciekawiło mnie co będzie dalej, historia ma odpowiednią długość i nie nuży, dialogi również są fajnie napisane, ogólnie całość na plus.
Mój faworyt:
Spoiler: (Otwórz)

RE: Był sobie pewien Troll - Avara - 03-06-13 17:58

Ściągnęłam i pierwsze co dowiedziałam się po pierwszej próbie włączenia gry to to, że nie ma biblioteczki RGSS100J.dll . Musiałam ją ściągnąć ze starej ultimy. Na przyszłość warto by było umieścić ją w folderze z grą wink
Co do gry oprócz tego co napisano wcześniej... Zauważyłam, że wiewiórki mają ADHD :shock: Nie ma to jak..
Ale łażenia od ch****y było. Gdyby ta gra była dłuższa, to nie wiem, czy bym ją skończyła -.- ale przeszłam wink

Ogólnie gra mi się podobała i tych wierszy w ogóle się nie spodziewałam biggrin Życzę powodzenia w dalszym tworzeniu gier :aww:

// Edit:
@beo117 Taa to też było dobre xD

@Zombik

RE: Był sobie pewien Troll - DeEm69 - 09-07-13 21:19

PO pierwszych linijkach myślę:
...(no comment plx)...
Ale gdy się wczytałem bardzo mi się spodobało. Jak znajdę czas to zagram.
do tego cieszę się że w RM-ie powstaje coraz mniej brutalnych przepełnionych przemocą nawalanek, a logiczno-przygodowe, w których gracz uczy się i bawi jednocześnie nie krzywdząc nikogo.

(Nie odbierajcie tego źle, ja też lubię się czasem wyżyć np w lolu ale bez przesady :), wolę przygodówki a wyjątkiem jest Margonem, bo coś mnie do tej gry przyciąga. )