[VXAce] Last Fantasy - Wersja do druku
Ultima Forum
[VXAce] Last Fantasy - Wersja do druku

+- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl)
+-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker)
+--- Dział: Pełne wersje gier (/Forum-Pe%C5%82ne-wersje-gier)
+--- Wątek: [VXAce] Last Fantasy (/Thread-VXAce-Last-Fantasy)

Strony: 1 2

RE: Last Fantasy - Sefiro - 07-12-15 16:49

HaxoTV napisał(a):Z racji tego, że to twoja pierwsza gra daję 4/5 :)

Zrobiłeś dość ciekawą opowieść jak na pierwszą grę super wręcz. Nie jedna osoba mogła by się od ciebie czegoś nauczyć. Niestety nie miałem okazji przejść całego, gdyż robię swoją grę i muszę nad nią popracować, ale mam ten tytuł na dysku i myślę, że jak skończę prace nad Pogromcą Pustki, to dokończę i się wypowiem nieco mocniej. Póki co na ten etap na którym jestem ocenka 4/5. Pograłem chwilkę i mnie wciągło. Zrób coś kolejnego, ale staraj się hmm rozwijać pixel art. Gdyż nie ma to jak autorskie grafiki w grach :)
Dzięki. Może coś tam powstanie, ale na razie to nic pewnego.
Co do autorskich grafik... niestety za cienki na to jestem xD
A można wiedzieć na jakim etapie gry jesteś? ;)

RE: Last Fantasy - ADI - 07-12-15 22:14

Gierka całkiem fajna.
Czuć ten klimacik starych FF.
Mapki nie zadowalają, ale to nic. Jakoś przez to przeszedłem :D
Muzyka natomiast fajna xd I historyjka też Hah

Jedna z takich lepszych gierek na scenie. Nie jakaś mega wybitna, ale no... Dobra jest :P
Rób kolejną część, tyle że dłuższą.

PS. Haxo, co Ty z tymi autorskimi grafikami? XD
Nie każdy potrafi, więc nie powinieneś wypominać że ktoś korzysta z RTP, czy z tych znalezionych w necie. Pamiętajmy że to RM, program do tworzenia gier bez umiejętności robienia wszystkiego od zera XD

RE: Last Fantasy - HaxoTV - 09-12-15 02:14

(07-12-15 22:14)ADI napisał(a):  Gierka całkiem fajna.
Czuć ten klimacik starych FF.
Mapki nie zadowalają, ale to nic. Jakoś przez to przeszedłem :D
Muzyka natomiast fajna xd I historyjka też Hah

Jedna z takich lepszych gierek na scenie. Nie jakaś mega wybitna, ale no... Dobra jest :P
Rób kolejną część, tyle że dłuższą.

PS. Haxo, co Ty z tymi autorskimi grafikami? XD
Nie każdy potrafi, więc nie powinieneś wypominać że ktoś korzysta z RTP, czy z tych znalezionych w necie. Pamiętajmy że to RM, program do tworzenia gier bez umiejętności robienia wszystkiego od zera XD

Mi wypominano wszystko i jakoś dobrze na tym wychodzę. Ja zawsze mam obiekcje dotyczące grafiki w tego typu grach, bo mogą byc o wiele lepsze dzięki temu. To, że to klikałka nie znaczy, ze mamy iść na łatwiznę. To tak jakbyś dostał na urodziny kalkulator i zaprzestał się uczyć matematyki.

RE: Last Fantasy - ADI - 09-12-15 10:25

Haxo, Tobie wypominano, gdyż Ty na starcie wyszedłeś z autorską grafiką, która nie bardzo była czytelna dla wszystkich. Ot dlaczego. (W sumie, mnie tam zbytnio nie przeszkadzała jakoś :D)

Wiadomo że gry z własnymi customowymi grafikami mogą wyglądać lepiej, ale jeśli ktoś nie ma skilla w tym, to niech nie robi <Myślenie: "Nie umiem, ale muszę zrobić własną grafikę bo gra będzie słaba" jest błędnym myśleniem. Często też zniechęca, czy wydłuża proces powstawania samej gry.

Było już multum tematów o tym, po za tym to nie temat na takie dyskusje.

RE: Last Fantasy - ShiroĒsu - 09-12-15 11:44

Haxo, idąc twoim tokiem myślenia, zapindalaj po gitarę, fortepian, czy inny flet i nagrywaj własną muzykę bo nie od tego masz RPGMaker'a żeby pożyczać ją od red'ów zbuju jeden. ;-)

Rzeczywiście kiedy tworzysz np. gry dobrze jest kiedy wkładasz w to całego siebie i wstawiasz autorskie grafiki, muzykę, skrypty czy cokolwiek, jednak pamiętaj że nie każdy jest uzdolniony akurat pod względem graficznym. sad

RE: Last Fantasy - HaxoTV - 09-12-15 16:53

(09-12-15 11:44)ShiroĒsu napisał(a):  Haxo, idąc twoim tokiem myślenia, zapindalaj po gitarę, fortepian, czy inny flet i nagrywaj własną bo nie od tego masz RPGMaker'a żeby pożyczać muzykę od red'ów zbuju jeden. ;-)

Rzeczywiście kiedy tworzysz np. gry dobrze jest kiedy wkładasz w to całego siebie i wstawiasz autorskie grafiki, muzykę, skrypty czy cokolwiek, jednak pamiętaj że nie każdy jest uzdolniony akurat pod względem graficznym. sad
Dlatego mamy tu takie fora jak te i działy od pomocy gdzie można kogoś poprosić o pomoc.