![]() |
|
[VX / VXAce] Elementy Tilesetów by Ayene - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Materiały (/Forum-Materia%C5%82y) +--- Wątek: [VX / VXAce] Elementy Tilesetów by Ayene (/Thread-VX-VXAce-Elementy-Tileset%C3%B3w-by-Ayene) |
RE: Elementy Tilesetów by Ayene - Rave - 06-05-13 20:01 Mogłabyś może sklecić to w cały tileset, gotowy do użycie w VX czy Ace (ewentualne braki albo dorabiając albo uzupełniając tilami z RTP)? Byłoby wygodniej po prostu ściągnąć plik zip i rozpakować do właściwego katalogu. RE: Elementy Tilesetów by Ayene - Dragon Kamillo - 06-05-13 22:47 Dobra, tylko po co? A potem aktualizowanie wielkiego tila gdy jakaś grafika dojdzie. Było by wygodniej - ale jak by pomyśleć czas który Ayene spędziła by na sklejenie tila lepiej by było spożytkować na dorobienie nowych elementów - a posklejać już każdy chyba sam może - a narysować takie grafiki nie każdy potrafi. Co do braków to na moje oko brakuje tylko elementów przyrody - typu rzeki i morza, podłoża i elementów od jaskiń. Brakuje też jakiś dodatków typu mosty (ale to można wyedytować sobie z jakieś drewniane podłogi), jakieś studnie itp. Można dokleić braki z rtp, ale jaki to ma sens jak Ayene nie zakończyła tworzyć grafik - więc i te braki na pewno z czasem załata i będziemy mieć kompletny tileset pod VX i ACE w oryginalnym stylu. RE: Elementy Tilesetów by Ayene - Ayene - 15-05-13 21:30 W tym miesiącu nieco skromniej. Wrzucam jeszcze przez premierą na Community, tam nieco się opóźni. ![]() W wolnej chwili postaram się przysiąść do elementów przyrody. Nie planowałam tego wcześniej, ale spróbuję się z tym zmierzyć. RE: Elementy Tilesetów by Ayene - Dragon Kamillo - 15-05-13 21:57 Fajne koty i anioły. Taka propozycja - można by zrobić jeszcze odbicie lustrzane tego anioła - ale tak by cienie się zgadzały - chyba rozumiesz o co mi chodzi - wtedy można by stawiać go przy bramach itp. Co do elementów przyrody powinnaś spokojnie dać radę - wierzę w ciebie. Nie bój się robić ścieżek i trawy to pikuś w porównaniu z animacją wody. RE: Elementy Tilesetów by Ayene - Veyhorn - 26-05-13 11:20 Szkoda że na VX......Chociaż.....Przerobie je na grafiki do XP! RE: Elementy Tilesetów by Ayene - Kable - 26-05-13 14:20 No No Ayene ;D, tyle pracy w to włożonej widać ;D, chce byś mi tak wyremontowała pokoik ;_: <3 RE: Elementy Tilesetów by Ayene - Pea_Cross - 26-05-13 15:01 Najlepsze rośliny no i budynki, reszta też spoko. RE: Elementy Tilesetów by Ayene - Leoś - 26-05-13 17:08 Dalej czekam na coś z dzikiego zachodu jak tile saloonu XD RE: Elementy Tilesetów by Ayene - Sunshine - 28-05-13 11:35 Podziwiam Twój talent i chęci do pracy! Elementy wyglądają niesamowicie, zwłaszcza mebelki i kwiaty. RE: Elementy Tilesetów by Ayene - Rasha - 28-05-13 12:53 Rozłożenie cieni, zachowanie realizmu.....nie no sory nienawidzę Cię...jak można mieć taki talent a to przecież ja jestem...naj..naj..niestety nie w dziedzinie grafiki ;( Wspaniałe jest to co robisz, czekam na kolejne arcydzieła. P.S. Moja podobizna byłaby nie lada wyzwaniem, ale może spróbuj ująć taki ideał....Rasha...Goddess... |