Nowy maker - Wersja do druku
Ultima Forum
Nowy maker - Wersja do druku

+- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl)
+-- Dział: Ultima (/Forum-Ultima)
+--- Dział: Forum (/Forum-Forum)
+--- Wątek: Nowy maker (/Thread-Nowy-maker)

Strony: 1 2 3 4

RE: Nowy maker - Venesard - 08-08-15 02:47

Otóż ja sam siebie nie uważam za złego artystę (spytajcie chociażby ravenone'a), a jeszcze nigdy nie wziąłem za swoją pracę ani grosza ;) nie wrzucajcie wszystkich do jednego worka bo to niesprawiedliwe. Gdybym brał taką kasę za wszystkie arty które wykonałem na zlecenia to kupiłbym sobie jakieś dobre auto.

RE: Nowy maker - Keibi - 08-08-15 08:08

Ja się cieszę z tej multiplatformowości. Dzięki temu, że będzie obsługa androida a nawet html5 na strony www, to dzięki temu może nawet scena rm-a się powiększy... A obsługa dotyku i myszki też zapowiada się całkiem całkiem. Co prawda to można już w Ace za pomocą skryptu, to jednak dobrze, że dają to już w programie, żeby nie zaśmiecać projektów wielką liczbą skryptów. Jeszcze jedna dobra wiadomość to RTP będzie zintegrowane z silnikiem. Dzięki temu będzie mniej problemów z RTP. Ale są dwie rzeczy, która mi się nie podobają - javascript i te kanciaste graficzki VXowe. Także liczę po cichu, że poprawią ten błąd z literą ą, bo trochę problematyczne jest zamiast alt+a pisanie alt+165 :)

RE: Nowy maker - Diablo - 08-08-15 09:04

Jakos mnie nie ciagnie do tego... Moze i bym uzyl ze wzgledu na Androida i iOSa ale powiedzmy sobie szczerze - liczylem na wiekszy przeskok technologiczny a ten VXowy wyglad... Ehh...

RE: Nowy maker - Venesard - 08-08-15 10:35

Diablo napisał(a):liczylem na wiekszy przeskok technologiczny a ten VXowy wyglad... Ehh...
W kwestii grafiki zdaj się na mnie :D

RE: Nowy maker - Amelanduil - 08-08-15 11:58

Avaron napisał(a):jeżeli dobrze poszukasz to znajdziesz takich ktorzy zrobią graficzki za darmo albo za czekolade :D
Pół dewiantarta przeszukałem, ŻADEN nie miał nawet za grosz przyzwoitości żeby odpisać że nie jest zainteresowany >_>

Albo w ogóle inna sprawa, nie rozumiem artystów którzy chcą sobie liczyć za godzinę... przecież to totalna głupota, to nie jest robota którą się wycenia w ten sposób o_o

RE: Nowy maker - Avaron - 08-08-15 12:12

Stawka za godzine to już całkowita patola... każdy przecież ma inne tępa pracy :D I tak "najlepsze" stawki ma Celliana xD Venesard czekam na grafiki od ciebie :D może jakieś battlersy zarzucisz :D ja w rysowaniu battlersów to katastrofa xd jedyne co mi wychodzi to ikonki i tilesety, no może jeszcze windowskiny...

RE: Nowy maker - Venesard - 08-08-15 12:25

Ale trafiłeś, "pracuję" teraz nad grą w której będzie walka turowa a battlery będą w 100% rysowane przeze mnie :D

RE: Nowy maker - Adrapnikram - 08-08-15 12:40

Offtop jak się patrzy. Może spróbujcie na pixejoincie czy innych takich. Tam jest dużo amtorów/hobbistów, którzy chętnie coś porobią, a nawet użyczą już wrzuconych prac. Ale ciężko znaleźć raczej coś na miarę BenBena, w końcu dla tego jest taki w RM popularny...

RE: Nowy maker - Altan - 11-08-15 23:57

Jarałem się, dopóki nie zobaczyłem wymagań. ;-;

RE: Nowy maker - Avaron - 12-08-15 00:07

Wymagania są niskie ://