![]() |
|
[VX] Kruk 2: Akt I - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Pełne wersje gier (/Forum-Pe%C5%82ne-wersje-gier) +--- Wątek: [VX] Kruk 2: Akt I (/Thread-VX-Kruk-2-Akt-I) Strony: 1 2 |
RE: Kruk 2: Akt I - INRE - 23-09-16 15:46 Dzięki, cieszę się, że się podobało. RE: Kruk 2: Akt I - INRE - 29-09-16 19:58 Heh na ultimie to praktycznie nikt w gry nie gra podrzucam screeny z prac nad drugim aktem Spoiler: (Otwórz) RE: Kruk 2: Akt I - INRE - 14-10-16 12:53 Bestiariusz II aktu skończony. 2 nowe kartki bestiariusza: Spoiler: (Otwórz) RE: Kruk 2: Akt I - INRE - 20-12-16 11:44 >KRUK 2: AKT I_V1.1 Poprawiono przede wszystkim walkę. -skrypt na pathfinding (wrogowie są mądrzejsi, nie będą się już co chwile zacinać) -wrogowie są też nieco silniejsi (lekki balans statystyk) -niektóre mapki nie są już tak ciasne jak były Poprawiłem też: -bug który niedawno odkryłem (przedwczesne zakończenie - za wcześnie otwarta przełęcz) -bug z salamandrą o którym pisała Kleo -blokowania tilesetów (nie wiem czy znalazłem akurat ten o którym pisał Noruj, ale sam znalazłem też kilka innych) -przyśpieszyłem ruch postaci na mapie świata -przyśpieszyłem ruch postaci w paru scenkach -dodałem savepoint w jednym upierdliwym miejscu (żeby nie oglądać scenki od początku) Czego NIE zrobiłem: -ciągle HUD ma błędy -wyświetlanie huda gdy jest ciemno w jaskini Ponadto kilka urozmaiceń jeśli chodzi o walkę będzie w akcie II. Gdy jesteśmy na skraju śmierci, ekran brudzi się krwią. Niektórzy wrogowie będą nas zatruwać, a jeszcze inni oślepiać... Powrócił też hak. Scenki w drugim akcie są szybsze, postacie gadają szybciej i mniej, szybciej też łażą. |