![]() |
|
Internetowe Sekreciki (Easter Eggs) - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: Śmietnik (/Forum-%C5%9Amietnik) +--- Dział: Inne (/Forum-Inne) +--- Wątek: Internetowe Sekreciki (Easter Eggs) (/Thread-Internetowe-Sekreciki-Easter-Eggs) Strony: 1 2 |
RE: Internetowe Sekreciki (Easter Eggs) - Amelanduil - 27-06-13 12:49 Może nie do końca "internetowy" easter egg, ale raczej podchodzi pod kategorię easter eggów: Windows 7: 1. Wciśnij klawisze Windows + R 2. Wpisz w okno "C:\Windows\System32\OptionalFeatures.exe" 3. Oznacz funkcję "Klient Telnet" i zaakceptuj 4. Wciśnij ponownie klawisze Windows + R 5. Wpisz "telnet towel.blinkenlights.nl" Windows XP: 1. Wciśnij klawisze Windows + R 2. Wpisz "telnet towel.blinkenlights.nl" Sami zobaczycie co się stanie :3 RE: Internetowe Sekreciki (Easter Eggs) - krakoman - 27-06-13 13:32 CrasheR napisał(a):U mnie robociki komunikują się po polsku ^^Aha! Ja mam ustawiony język przeglądarki na j.ang. Nie wiedziałem :) Mój błąd. Amelanduil! THX za Star Wars'a XD RE: Internetowe Sekreciki (Easter Eggs) - Hasin - 27-06-13 14:31 Hahahah co ci ludzie nie wymyślą. Star wars, robociki na necie :D a to jest tylko drobinka z tego wszystkiego co istnieje. RE: Internetowe Sekreciki (Easter Eggs) - krakoman - 27-06-13 15:13 Nom. Jest tego więcej. 7. GOOGLE i Konami Code -wejdź w google reader -wstukaj konami code (↑ ↑ ↓ ↓ ← → ← → B A) -GOTOWE!!! (feel like a ninja) 8. Stworkowe 404 -wejdź na stronę gry Spore (Click) -dopisz do linku byle co (np. http://www.spore.com/mango) -GOTOWE! RE: Internetowe Sekreciki (Easter Eggs) - Rave - 28-06-13 00:02 Ja pamiętam, że na php.net można było wstukać Konami Code (pokazane powyżej) i logo PHP zamieniało się w gości z Contry. Nie wiem czy ciągle to jest. //edit: Albo za wolno wstukuję, albo zlikwidowali. RE: Internetowe Sekreciki (Easter Eggs) - krakoman - 28-06-13 08:20 Rave napisał(a)://edit: Albo za wolno wstukuję, albo zlikwidowali.Nadal działa :) Tylko trzeba jeszcze nacisnąć ENTER (↑ ↑ ↓ ↓ ← → ← → B A ENTER) A teraz coś strasznego: 9. Konami Code na BuzzFeed -wejdź na BuzzFeed (LINK) -wpisz konami code Spoiler: (Otwórz) |