Ankieta - Wersja do druku
Ultima Forum
Ankieta - Wersja do druku

+- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl)
+-- Dział: Ultima (/Forum-Ultima)
+--- Dział: Forum (/Forum-Forum)
+--- Wątek: Ankieta (/Thread-Ankieta)

Strony: 1 2 3

RE: Ankieta - Ayene - 29-07-13 20:20

Wrzucam zatem plik txt. Odpowiedzi można przesłać na zasadzie, Ad 1: a, Ad 2: b, itd.

http://forum.ultimateam.pl/files/Ankieta.txt

RE: Ankieta - Rave - 30-07-13 01:36

(29-07-13 20:15)Ayene napisał(a):  Przypominam o ankiecie. Jej wypełnienie zajmie Wam 2 minuty, a będzie bardzo pomocne. Pozdrawiam.

A ściągnięcie na tym dial-upie na którym muszę teraz siedzieć bo remont sieci zajmie 2 godziny. Formularze google natomiast ładują się w kilka, max 10 minut.

RE: Ankieta - tracersgta - 30-07-13 10:05

Mnie tylko zastanawia po co tyle wersji plików, skoro plik *.doc otworzy stary i nowy Word a także Open Office :P

RE: Ankieta - Crashykk - 30-07-13 12:39

Ja kłopot miałem jedynie w tym, że nie wiedziałem jak zaznaczyć kwadracik, dlatego przy poprawnej odpowiedzi skasowałem je i wpisałem w ich miejscu "X" :D

RE: Ankieta - tracersgta - 30-07-13 13:46

Jaki kwadracik? Ja nie miałem żadnego kwadracika o.O

Swoją drogą... bardzo ciekawe urozmaicenie i danie szansy użytkownikom na wprowadzenie zmian na forum. Gratulacje, Ayene :)

RE: Ankieta - Crashykk - 30-07-13 15:10

Tracer, ten kwadracik:
[Obrazek: MQQ8CZM.png]

RE: Ankieta - tracersgta - 30-07-13 16:07

Yyyy... Ja ich nie miałem (v. OpenOffice). Ja pogrubiłem tekst.

//wygaśnie

RE: Ankieta - Ayene - 31-07-13 20:59

Ostatnie godziny do oddanie ankiety :grozi:

RE: Ankieta - Ayene - 29-08-13 22:36

Czas na podsumowanie wyników ankiety.
Dziękuję wszystkim "respondentom" za przesłanie swoich opinii. Mam nadzieję, że zarówno otworzą one oczy administracji i moderacji, jak i ogólnie wpłyną na poprawę "wizerunku" forum :aww: Sposób prezentacji poniższych wyników proszę traktować z przymrużeniem oka. Takie moje spaczenie zawodowe wink

W ankiecie udział wzięło 20 użytkowników. Średnia wieku ankietowanych wynosi 19 lat (trzy osoby odmówiły jego podania). Stosunek ankietowanych kobiet do mężczyzn wynosi 1 : 4.

Pięć pierwszych nienumerowanych pytań stanowi metryczkę.
Ankieta składa się z siedmiu pytań – pięciu półotwartych, jednego zamkniętego i jednego otwartego. W dwóch pytaniach przewidziano możliwość udzielenia wielu odpowiedzi.

W poniższej analizie wyników ankiet pominięto opis wykresów. W przypadku pytań otwartych pod rysunkiem wymieniono (w skrócie) wszystkie udzielone odpowiedzi.

[Obrazek: wykres1.png]
Inne (jakie?): dalsze uczestnictwo w życiu ultimy, chęć rozwoju, motywacja, znajomości, kolega, chęć pogrania w RM-ki, pomocni użytkownicy, okołoeremowe tematy w SB, z nudów.

[Obrazek: wykres2.png]
Nie podoba mi się (napisz dlaczego?): częste sprzeczki, bezkarność za spam i przekleństwa w SB.

[Obrazek: wykres3.png]
Inne (jakie?): działy do zrelaksowania się, aktywność i zaangażowanie, odstresowanie, aktywność userów, mniej sztywniactwa od pozostałych for.

[Obrazek: wykres4.png]
Wymaga poprawy (uzasadnij dlaczego?): moderator nic nie robi, widać zaangażowanie tylko Ayene, moderator jest figurantem, więcej kar za łamanie regulaminu.

[Obrazek: wykres5.png]

[Obrazek: wykres6.png]
Tak (co? – podaj propozycje): konkurs graficzny, zmiana moderatora, kontrola spamu, konkurs na mapę, ustalenie zasad odrzucania zmian nicków, ośla ławka dla łamiących regulamin, konkurs na grę, wyrzucenie spamerów, wprowadzenie zasad oceny gier, przywrócenie punktów pomógł, więcej konkursów, comiesięczne konkursy o losowej tematyce.
Z pomysłem organizacji częstszych konkursów wyszło łącznie 6 osób.

Odpowiedzi na ostatnie pytanie (Uwagi ogólne dotyczące forum): zmiana stylu forum na jaśniejszy, zamiana domen ultimateam.pl i forum.ultimateam.pl, ukryty przyklejony temat dla VIP-ów na gry konkursowe (po to by nie zaśmiecały forum), organizacja konkursu na mapę.

Dziękuję za uwagę smiles

RE: Ankieta - tracersgta - 30-08-13 10:18

Ayene napisał(a):Z pomysłem organizacji częstszych konkursów wyszło łącznie 6 osób.
Więc coś w tym musi być :roll:

Bardzo ładnie zestawione statystyki, teraz pewnie zmieniłbym jedną czy dwie odpowiedzi, bo sytuacja na forum się lekko zmieniła. Tak czy inaczej... zaskoczenia z wyników raczej nie ma ^_^