Propozycja - Wersja do druku
Ultima Forum
Propozycja - Wersja do druku

+- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl)
+-- Dział: Ultima (/Forum-Ultima)
+--- Dział: Forum (/Forum-Forum)
+--- Wątek: Propozycja (/Thread-Propozycja--482)

Strony: 1 2 3 4 5

RE: Propozycja - Mateix - 31-07-13 13:32

Narazie są 3 głosy na Tak i 3 na Nie. Zliczając mój głos 4 na Tak :D
Ale i tak decydujący głos przecież ma właściciel serwisu choć nie wiem kto to jest. Wydaje mi się, że Ayene ale nie wiem czy to właścicielka czy tylko administrator.

RE: Propozycja - Frenu - 31-07-13 14:21

Ja jestem ZA .

RE: Propozycja - Pan Cube - 31-07-13 14:21

Amelanduil napisał(a):
Rave napisał(a):Czyli jesteś przeciwny popularyzacji makera i chcesz aby scena RM uległa stagnacji? [...] Przyłącz się. Opór jest bezcelowy.
2. Za dużo Startreka, Rave :roll:

He He :D

//Wygaśnie

RE: Propozycja - OzzY - 31-07-13 16:10

Reklama jest bardzo ważna. Coś takiego mogłoby poprawić sytuacje polskiej sceny RPG Maker'a. Rozpowszechnić idee gier niezależnych i pomóc Ultimie się lepiej rozwijać.

Bardzo dużo tutaj technofobów.

Jestem na TAK.

RE: Propozycja - Lartarin - 31-07-13 17:17

Kolejny NIEtrafiony pomysł.

RE: Propozycja - X-Tech - 31-07-13 18:18

Wkurzył mnie ten temat.
Absurdy leją się strumieniami.

RE: Propozycja - Rave - 05-08-13 19:20

(31-07-13 13:13)Amelanduil napisał(a):  
Rave napisał(a):Czyli jesteś przeciwny popularyzacji makera i chcesz aby scena RM uległa stagnacji? [...] Przyłącz się. Opór jest bezcelowy.
1. Nie obchodzi mnie absolutnie kondycja polskiej sceny, więc oskarżanie mnie o bycie sabotażystą jest błędne.
2. Za dużo Startreka, Rave :roll:

Nie... twój argument jest wprost idiotyczny. Nie musimy wszędzie wpychać tego próżnego cholerstwa. Z resztą, kto tego będzie używał? Myślisz, że jakiś przypadkowy człowiek zobaczy profil ultimy na szajsbuku czy twitarze i stwierdzi "Gdzie byliście przez całe moje życie?! Teraz nareszcie mogę zacząć robić gry!"

Gdyby ktoś faktycznie CHCIAŁ znaleźć jakieś forum społecznościowe o makerze, już by to zrobił.
Gdyby ktoś faktycznie CHCIAŁ robić gry w makerze, znalazłby nasze forum.
Nie wpychajmy tego ludziom do gęby...

Po za chęcią robienia w RM trzeba jeszcze o nim wiedzieć. A pokazywanie w mediach (obojętnie czy społecznościowych czy zwykłych) by pomogło szerzyć wiedzę o tym, że taki program istnieje. Ja np. długo nie wiedziałem o istnieniu RM, choć z makerówkami miałem styczność (CDA, KŚ Gry...). Dopiero się dowiedziałem po publikacji XP, a i to przypadkiem, bo googlałem "ciekawe gry rpg"...

RE: Propozycja - X-Tech - 05-08-13 19:30

Programów szukają te osoby, które chcą robić gry. Jak chcesz więcej ludzi w rmie to musisz zrobić grę arcydzieło by ktoś się pytał - wtf w czym to jest zrobione !? Rozumiesz ?

RE: Propozycja - Rave - 05-08-13 19:55

Tyle że w przypadku nieważne jakiej (nawet To The Moon) makerówki nikt nie powie
Cytat:wtf w czym to jest zrobione !?
z wyjątkiem retro-fanatyków takich jak ty. A i autor gry może nie chcieć powiedzieć. Social networking daje bardziej pewną reklamę niż poczta pantoflowa.

Po reklamach na FB/Twitterze/MySpace (tak, też jestem zdziwiony, że to jeszcze żyje) i innych przybędzie wiele nowych osób do RM i scena odżyje, podobnie jak to było w latach 2k3-2k6.

Jasne, będzie pełno shitu, ale każdy chyba zrobił jakieś shity, opublikowane czy nie, na początku kariery w RM (do dziś pamiętam swoją pierwszą grę... brrr, dobrze że tego świństwa nie opublikowałem). Potem poziom wzrośnie.

Teraz żeby coś osiągnąć trzeba pójść w viral, a żeby pójść w viral trzeba na to pracować. Taki PSY był muzykiem od 10 lat zanim Gangnam Style zrobił.

RE: Propozycja - Mateix - 05-08-13 20:09

Ciągle się kłócicie ale trzeba pamiętać, że większość głosów jest na TAK i nie ma możliwości, żeby ta propozycja wyszła na minus. Może czas to wprowadzić narazie choćby jako test? (do właściciela hostingu ultimy)