[VX] The Legend of Zelda-Lost Woods - Wersja do druku
Ultima Forum
[VX] The Legend of Zelda-Lost Woods - Wersja do druku

+- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl)
+-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker)
+--- Dział: Zapowiedzi gier i dema (/Forum-Zapowiedzi-gier-i-dema)
+--- Wątek: [VX] The Legend of Zelda-Lost Woods (/Thread-VX-The-Legend-of-Zelda-Lost-Woods)

Strony: 1 2 3 4

RE: The Legend of Zelda-Lost Woods - Soul - 25-11-13 21:44

Trochę dziwnie wyglądają te miniaturowe drzewka wielkości charów, mapki trochu pustawe, ale nie jest źle :)

RE: The Legend of Zelda-Lost Woods - PaC - 26-11-13 08:27

Powiem tak jak CrasheR, mapki jak na Zelde są pustawe, do tego postacie mają zbyt intensywny kolor, nie pasują do tego troszke wyblakłego tileseta.
No, ale pracuj, pracuj... Pewnie zagram :)

RE: The Legend of Zelda-Lost Woods - krakoman - 21-12-13 19:59

Char Linka na 100% zostanie zmieniony. Co do mapek to tylko pierwsze mapki "im głębiej w las" tym więcej szczegółów. Mam już nawet zrobioną mapkę świata :) Niestety nie mam zbytnio czasu (szkoła), ale przez okres świąteczny będe starał się zrobić jak najwięcej.

RE: The Legend of Zelda-Lost Woods - Sevard - 22-12-13 08:30

Hmm... Jak na razie nie ma co dodać. Pracuj pracuj ;)

RE: The Legend of Zelda-Lost Woods - krakoman - 01-02-14 13:55

Prace nad grą zawieszone. Szkoła taka trudna, kartkówek tak dużo, czasu tak mało...Prace zostaną wznowione w kwietniu lub maju.

RE: The Legend of Zelda-Lost Woods - leon2585 - 07-03-14 12:10

No krakomanie, liczę że projekcik się uda prędzej czy później, jako fan zeldy który jeszcze nie wyrzucił N64 z ocarina of time mam nadzieje że będzie to przyjemna gierka. Fajny byłby skrypt walki na mapie, tak jak właśnie w zeldach na gba lub w pierwszej zeldzie.. Pamiętaj tylko o jednym, jeśli link się odezwie chociaż raz, to specjalnie tą grę zgram na płytkę, żeby wyrzucić ją przez okno! ;D. Trzymaj się oryginału, oglądaj lokacje z minish capu i zastanów sie co trzeba poprawić.. Ale w każdym razie to pozdro bo jeszcze w jednym miejscu nie widziałem tylu fanów Zeldy! :D

RE: The Legend of Zelda-Lost Woods - X-Tech - 07-03-14 19:57

Ja tu raczej dostrzegam słomiany zapał i brak chęci PO przeczytanych komentarzach (?)
Co do systemu walki to przecież łatwo zrobić własny. Gra nie wygląda źle.

Tylko gdzie są jakieś screeny walk. Czyżbyś zrobił 2 mapki z chipsetu zeldy i uznał, że gra się dalej sama zrobi ? Xd Tak to przynajmniej wygląda.

RE: The Legend of Zelda-Lost Woods - krakoman - 15-03-14 16:25

X-Tech napisał(a):Ja tu raczej dostrzegam słomiany zapał i brak chęci PO przeczytanych komentarzach (?)

Od teraz postaram się "tworzyć" wszystko w weekendy, ponieważ mam coraz mniej czasu wolnego ;) Oczywiście projekt nie umarł.

RE: The Legend of Zelda-Lost Woods - Rave - 17-03-14 08:53

Tylko pamiętaj o pixelmovemencie i jakimś dobrym ABS-ie.

RE: The Legend of Zelda-Lost Woods - krakoman - 17-03-14 16:47

Zauważyłem że jest tu dużo fanów "Zeldy" dlatego postanowiłem dodać do gry pewne "smaczki":
http://zapodaj.net/39ee792932b64.png.html