![]() |
|
[XP] Kilka ważnych pytań i próśb. - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [XP] Kilka ważnych pytań i próśb. (/Thread-XP-Kilka-wa%C5%BCnych-pyta%C5%84-i-pr%C3%B3%C5%9Bb) |
RE: Kilka ważnych pytań i próśb. - Multi0 - 10-11-13 17:48 Proszę bardzo:
RE: Kilka ważnych pytań i próśb. - Athanor - 10-11-13 17:50 (10-11-13 17:48)Rahim napisał(a): Proszę bardzo: Jak się ma problem ze wzrokiem i nie używa tego to tak jest. No ale znalazłem jest dobrze, teraz ino przeczytać. RE: Kilka ważnych pytań i próśb. - Ayene - 10-11-13 18:01 MarcineQ napisał(a):A ja mogę tego zabronić C:<Tak, możesz edytować opcję na false Kod: BUTTON_CLOSE = true # włącza możliwość przewinięcia sceny za pomocą przyciskuJeśli ewentualnie chcesz napisy przyspieszyć, to możesz jeszcze zamiast wcześniejszej 4 wpisać 2. Kod: @a = (@a + 1) % 2RE: Kilka ważnych pytań i próśb. - Athanor - 10-11-13 18:17 Cytat:Tak, możesz edytować opcję na falseSporo czytałem skryptu więc wiedziałem to. Od strony skryptu jestem nowy ale jako tako rozumiem jak to działa. Z tymi mapkami na dużą mapę coś spróbuje poszukać, kilka emaili gugle i coś znajdę... Cytat:Jeśli ewentualnie chcesz napisy przyspieszyć, to możesz jeszcze zamiast wcześniejszej 4 wpisać 2. Idealnie! Taki tekst pasuje i nie jest za wolny. A i jeszcze coś chciałbym wiedzieć, czy jest jakaś strona, temat, człowiek do korekty tekstów? Są pisane z nie dużym staraniem się i potrzebował bym kogoś do takiej obróbki tekstu. Mam kolegę od świateł, i od muzyki, jeszcze brakuje koretka. RE: Kilka ważnych pytań i próśb. - Rave - 10-11-13 19:03 Kleo mogłaby pomóc, o ile nie jest zawalona projektami. RE: Kilka ważnych pytań i próśb. - Multi0 - 10-11-13 19:16 Co wy się znęcacie nad tą biedną Kleo ;_; Poleciłem kilku osobom i ją wykorzystujecie teraz *-* Najlprościej było by przepuścić tekst przez jakiś program do pisania, niech wykryje błędy i je popraw ;) RE: Kilka ważnych pytań i próśb. - Athanor - 10-11-13 19:37 (10-11-13 19:16)Rahim napisał(a): Co wy się znęcacie nad tą biedną Kleo ;_; Z kilku pytań stworzyła się ciekawa rozmowa ._. Chodzi mi bardziej o błędy gramatyczne i jakieś tam. Żeby nie był on taki ogólny i zawierał słowa pasujące do gry np.: Zapieczętować, Bażant, Ciasto. A Kleo musiałbym zobaczyć, poza tym nie chcę się narzucać ;- ; Poza tematem: Potrzebował bym charseta misia, stojącego na 4 łapkach najlepiej brunatnego lub innych z tej rodziny. RE: Kilka ważnych pytań i próśb. - kanumerki - 10-11-13 19:41 Cytat:5. Mam napisane "Library=RGSS100J.dll" Więc jest git.Ja chcę tylko zaznaczyć iż tak biblioteka zbytnio nie współpracuje z systemem vista i win7 więc osoby z tym systemem mogą mieć trudności. ;c --- a co do misia: http://i403.photobucket.com/albums/pp112/zero23x1/VX-XP-mackbear.jpg tylko musiałbyś przerobić na cztery klatki RE: Kilka ważnych pytań i próśb. - Athanor - 10-11-13 19:55 (10-11-13 19:41)kanumerki napisał(a):Cytat:5. Mam napisane "Library=RGSS100J.dll" Więc jest git.Ja chcę tylko zaznaczyć iż tak biblioteka zbytnio nie współpracuje z systemem vista i win7 więc osoby z tym systemem mogą mieć trudności. ;c Akurat jeden z "testerów" ma win7, wystarczy wpisać inną bibliotekę? One się czymś różnią czy wystarczy że napiszę w pliku game inną? RE: Kilka ważnych pytań i próśb. - kanumerki - 10-11-13 21:29 Cytat:One się czymś różnią czy wystarczy że napiszę w pliku game inną?Różnią się zawartością poleceń itp. Niektóre skrypty wymagają tych nowszych wersji. Możesz zobaczyć w tym temacie jakie są: http://forum.ultimateam.pl/Thread-Bilbioteki-RGSS-2-3-dll |