![]() |
|
Która gra z rpgmakera (polska) jest obecnie najlepsza ? - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Ogólna dyskusja (/Forum-Og%C3%B3lna-dyskusja) +--- Wątek: Która gra z rpgmakera (polska) jest obecnie najlepsza ? (/Thread-Kt%C3%B3ra-gra-z-rpgmakera-polska-jest-obecnie-najlepsza) |
RE: Która gra z rpgmakera (polska) jest obecnie najlepsza ? - Amelanduil - 10-01-14 07:28 W sumie to mógłbym ci X-Tech polecić jeden tytuł, ale nie jestem przekonany czy aby na pewno powinienem ten tytuł polecać z uwagi na to że mogłoby to być źle odebrane przez niektórych użytkowników... a tak jak sobie myślę to też by mi się przydało nadrobić wszystkie te doceniane gry na polskiej scenie, bo jakoś nieczęsto mam chęć na sięganie po te tytuły. RE: Która gra z rpgmakera (polska) jest obecnie najlepsza ? - ADI - 10-01-14 11:11 Jak dla mnie te tytuły można polecić: Wrota Arkany Czasoprzestrzeń (part 3 wg mnie najlepszy) Projekt Gaja Tile of Exile Komnata Manga Carta Ninja Sword RE: Która gra z rpgmakera (polska) jest obecnie najlepsza ? - Gorn5 - 10-01-14 14:30 Amelanduil napisał(a):W sumie to mógłbym ci X-Tech polecić jeden tytuł, ale nie jestem przekonany czy aby na pewno powinienem ten tytuł polecać z uwagi na to że mogłoby to być źle odebrane przez niektórych użytkowników... a tak jak sobie myślę to też by mi się przydało nadrobić wszystkie te doceniane gry na polskiej scenie, bo jakoś nieczęsto mam chęć na sięganie po te tytuły. Przetłumaczając jest to: "Lunatera" RE: Która gra z rpgmakera (polska) jest obecnie najlepsza ? - Multi0 - 10-01-14 16:54 (10-01-14 07:28)Amelanduil napisał(a): W sumie to mógłbym ci X-Tech polecić jeden tytuł, ale nie jestem przekonany czy aby na pewno powinienem ten tytuł polecać z uwagi na to że mogłoby to być źle odebrane przez niektórych użytkowników... a tak jak sobie myślę to też by mi się przydało nadrobić wszystkie te doceniane gry na polskiej scenie, bo jakoś nieczęsto mam chęć na sięganie po te tytuły. Gra jest przeciętna, a na scenie nie wnosi nic nowego, nie rozumiem czym się podniecasz i sikasz po nogach Amyl, to właśnie dlatego nie wygrała, to co wydaje scena nie jest na nie wiadomo na jakim poziomie, powiedzmy sobie szczerze, gry są słabe, dlatego Luna wypada nieco lepiej na ich tle, ale to nadal przeciętniak. I nie rozumiem jakim cudem oceniasz i ubóstwiasz własną grę, to strasznie nie smaczne i nietaktowne, pokazuje twój przerost ambicji. Nigdy by nie przyszło mi na myśl by np. recenzować własną grę i wydawać jej ocenę bo to nie na miejscu, nawet gry Zombika, mimo że to jego, ale opowiada po części o mnie nie chcę recenzować bo również to jest niesmaczne. I nie wierzę że inni na scenie się ze mną z tym nie zgodzą. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Co do najlepszych gier, jeśli mówimy o komediówkach, to jest to gra Skacia - Spamithowy Czołg, Preki - Z Archiwum Tsukuru, mimo niewielkich błędów włożyli w gry dużo czasu i serca, a gry i ich mechanika mają coś czego brak innym grom, a do tego ten klimat. Jeśli o RPG to jest to trylogia ravenone - WA, mam cholerny szacunek do tego gościa, gra odzwierciedla moją starą ulubioną grę - Gothic, nie wiem dlaczego, może mi się wydaje, ale ma podobny klimat, a czas w jakim tworzył te gry, wysiłek i cała praca po prostu pokazuje że to właśnie te gry zasługują miejsca na podium z innymi na miano jednych z lepszych gier. Kolejne gry to z pewnością projekt INRE - Kruk nie będę się tu rozpisywać, po prostu to co o nim sądzę pisałem wiele razy. RE: Która gra z rpgmakera (polska) jest obecnie najlepsza ? - Sunshine - 10-01-14 18:04 Mi w pamięci utkwiło kilka tytułów: -Tajemnice świata Zerias -Kejbyle -Agnosco -Stacja kosmiczna Czapla -Shikima Kingdom -Karty Arkany Co do niektórych miałabym pewne uwagi, ale nie zmienia to faktu, że są to gry (giereczki) godne polecenia. RE: Która gra z rpgmakera (polska) jest obecnie najlepsza ? - helio108 - 10-01-14 21:36 Żeś się rozpisał... RE: Która gra z rpgmakera (polska) jest obecnie najlepsza ? - konekszyn - 10-01-14 22:33 (10-01-14 20:52)Amelanduil napisał(a): A ja się o twoich grach może nie będę wypowiadał Rahym, bo jeszcze ci coś strzeli do tego pustego łba i będzie to samo co z Akim ^_^ Rahim ma racje, lunatera jest zwyczajnym przecietniakiem :) Co do innych gier to gromada wymiata. RE: Która gra z rpgmakera (polska) jest obecnie najlepsza ? - X-Tech - 10-01-14 22:46 Jedziecie po grze AMELA, bo naprawdę jest przeciętna czy dlatego, że nie przepadacie za tekstami AMELA ? Bo wiecie wasze pojazdy utrudniają mi podjęcie decyzji odnośnie czy to warta gra czy nie ;D XD RE: Która gra z rpgmakera (polska) jest obecnie najlepsza ? - Aki Stratego - 10-01-14 22:56 Luna jest ładna i estetyczna, widać dbałość o szcegóły, na prawdę włożono dużo pracy w developing. Postacie nawet ciekawe, ale sama historia to typowe JRPG. Nie złe, nie dobre. Dla mnie za mało. Może zbyt mało mroczne, zbyt cukierkowe. Z czasem zacząłem po prostu doceniać mroczne i ciężkie opowieści. Generic JRPG z kilkoma bajerami jak system walki, menusy itp. brakuje mi innowacji, które przedłużałyby grę, jakiegoś elementu losowego, który sprawiłby, że chciałbym tą grę przechodzić kilkukrotnie. RE: Która gra z rpgmakera (polska) jest obecnie najlepsza ? - Multi0 - 10-01-14 23:09 A Rahim anioł struś forum donosi że ten lizo czterech liter cały konekszyn to multi Pakitosa xd Kolejne, zastanawia mnie jak to forum prosperuje skoro ostatnich czasy tyle jego multi tu działa a wy nic nie robicie. Co do pytania X-Techa Luna to gra warta uwagi, jednak wątek w ruinach mnie znużył i go nie dokończyłem, fakt developing stoi na wysokim poziomie, ale dla mnie te całe grafiki i cukiereczki nigdy nie odgrywały większej roli, bo liczyła się treść a nie ozdobniki. Nie mniej jednak chciałem tu odpowiedzieć na zaczepkę amela, ja nie robię gry by się podniecać nią przed wszystkimi jak ty i płaszczyć, szkoda że nie pamiętasz jak płakałeś mi na skype że nikt luny coś nie komentuje xd po za tym, tak moje gry są słabe, tak zdaje sobie z tego sprawę, i wiem, że stać mnie na więcej niż w takim Sereitei, te krótkie demka WOE scenówki, czy Fantazy to właśnie pokazują, jednak sęk w tym że ja się swoimi tobołami nie lansuje w przeciwieństwie do ciebie, a bardziej niż wydawanie gier bawi mnie ich tworzenie. |