![]() |
|
Screenshot thread - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: Śmietnik (/Forum-%C5%9Amietnik) +--- Dział: Kącik artystyczny (/Forum-K%C4%85cik-artystyczny) +--- Wątek: Screenshot thread (/Thread-Screenshot-thread) |
RE: Screenshot thread - noruj - 15-03-15 01:56 Las. No przecież widzę, że nie wulkan. RE: Screenshot thread - Adrapnikram - 15-03-15 03:06 Yyy... Byłeś ty kiedy w lesie? Tam są drzewa co najmniej co 3-4 m. A to co podałeś to bardziej dróżka do lasu. I znowu ten hud wyglądający jak mleko z błotem. Ale ładniejszy odcień i ładniejsze podłoże. Przykładaj się do mapek bo widać tu i ówdzie ucięte tile (cień drzewa). Pokombinuj z tymi różnymi podłożami. A i te w górnym prawym rogu mi się nie podoba tak bardzo jak hud. Chyba że jest wyświetlana przez chwilę, ale lepiej jak byłoby mniejsze. RE: Screenshot thread - noruj - 15-03-15 03:21 Gęstość lasu jest ok, taką lubię. RE: Screenshot thread - Athanor - 15-03-15 04:58 Co wy macie do promieni? Codzień widze jak mi sie swiecą w ryjek. Daje im typ sub, małą widoczność i gitara. RE: Screenshot thread - Kryzz333 - 15-03-15 11:54 To mamy, że RPG Maker to nienajlepsze środowisko do symulowania realistycznego oświetlenia. Szczególnie, że perspektywa jest izometryczna... Dlatego nie da się symulować tego co dzieje się z wizją bohatera, bo przecież promienie świecące w ryjek zależą od ustawienia twarzy itd. Na dodatek takie promienie wyglądają jak paski półprzezroczystego plastiku lewitującego w powietrzu. RE: Screenshot thread - Venesard - 15-03-15 12:14 @Kryzz takie jak na screenie Kacpiego owszem, wyglądają cholernie nierealistycznie i plastikowo, ale uwierz że da się zrobić takie które naprawdę nie kłują w oczy i nawet ładnie się komponują z mapą. ;-) RE: Screenshot thread - Kryzz333 - 15-03-15 12:19 Ależ wierzę. Ale nie można robić oświetlenia z perspektywy gracza... Oświetlenie w RM trzeba robić powierzchniowo. Dlatego jestem wrogiem takich "promieni" niby " oświetlających" mapę. RE: Screenshot thread - Venesard - 15-03-15 12:58 Hym... W Sadze też jest, ale jest ledwo dostrzegalne :) RE: Screenshot thread - noruj - 15-03-15 13:30 Cytat:Co wy macie do promieni?Maski świetlne mają wizualnie ulepszać mapę, a nie zasłaniać połowę ekranu świecącym jak psu jajca kawałkiem żółtych pasów. RE: Screenshot thread - Venesard - 15-03-15 19:21 Wciąż Rpg Maker XP, wciąż moje kombinowanie, ale całkiem poza Sagą, i całkiem w innym stylu. Wrzucam bardziej w ramach ciekawostki niż konkretnego splasha :-)
|