Jak to jest z zapisami w grach ;P - Wersja do druku
Ultima Forum
Jak to jest z zapisami w grach ;P - Wersja do druku

+- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl)
+-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker)
+--- Dział: Ogólna dyskusja (/Forum-Og%C3%B3lna-dyskusja)
+--- Wątek: Jak to jest z zapisami w grach ;P (/Thread-Jak-to-jest-z-zapisami-w-grach-P)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

RE: Jak to jest z zapisami w grach ;P - tkisluk91 - 29-11-14 00:40

Smutna jest ta dyskusja, kurwa jeżeli chcesz by Cię ludzie docenili za granie to zacznij grać w jakiś multiplayer i osiągnij coś przeciwko innym graczom, a nie się jaracie, że przeszliście grę bez save'u... Mnie wkurwia np. takie coś, że muszę czekać na zapis gry jak chce kończyć granie. To tylko rozrywka ma zabić czas, zrelaksować, a nie robić z Ciebie boga życia.

RE: Jak to jest z zapisami w grach ;P - X-Tech - 29-11-14 03:22

Dzięki za odpowiedź. To tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że gry przestały być ambitną rozrywką W SENSIE nie traktuje się je jako wyzwania - takie wasze irytacje krytyką quick save świetnie to obrazują. Gry przestały być w większości formą współzawodnictwa/formą wyzwań to już w większości takie paki grafik do przewijania których oglądanie ma bawić, a samo spędzanie z nimi czasu już trudno nawet nazwać graniem, a nawet wyzwaniem, bo musi się samo za rączkę prowadzić. Szkoda. Temat zamknie się sam za 12/24 godzin no chyba że się coś zmieni. Czas start.

P.S. tu nawet nie chodzi o was jako o graczy ale ogólnie twórców tych "wielkich gier". Obrazuje mi tylko po co w ogóle powstają te masowe wielkie ogłupiające tytuły na pc.

Jak wspaniale że jeszcze istnieje na PC scena gier free i twórcy gier traktują swoje dzieła jako twory stawiające na wyzwania.