![]() |
|
Karciankowe Perypetie Yorosia - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: Śmietnik (/Forum-%C5%9Amietnik) +--- Dział: Inne (/Forum-Inne) +--- Wątek: Karciankowe Perypetie Yorosia (/Thread-Karciankowe-Perypetie-Yorosia) |
RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - ADI - 23-10-14 08:17 Myślałeś może nad zmianą funkcjonalności many? Jakby nie patrzeć większość kart wymaga ok. 2-3 pkt many a można byłoby to urozmaicić np. jak w Duel Masters, gdzie do wywołania danego stwora potrzebna była choć jedna karta w polu many z żywiołem karty którą chcemy wezwać. Pamiętam jak rozrysowałeś wymagania kart w stosunku do many w zależności od mocy danej karty. Ale jak narazie nie widzę jakoś silniejszych kart. Więc takie urozmaicenia dobrze by zrobiły. RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - Yoroiookami - 23-10-14 13:26 (23-10-14 08:17)ADI napisał(a): Myślałeś może nad zmianą funkcjonalności many?Co do przyzywania stworów - w tej chwili do przyzwania np. bestii żywiołu ognia o wartości trzech many, trzeba zużyć 3 many ognia. Właśnie dlatego niektóre karty mają 'białą' manę, która jest uniwersalna. Według mnie, te karty są silne: Spoiler: (Otwórz) Miej na uwadze, że przyzwanie ich nie jest takie łatwe, bo wymaga wiele many jednego typu. RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - ReetzO - 23-10-14 15:04 Zauważyłem drobny błąd chociaż jest to raczej kwestia wyglądu: Wkracza na pole bitwy lub na pole walki -> lepiej zostać przy jednym (osobiście wolę pole bitwy) RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - ADI - 31-10-14 15:39 (23-10-14 13:26)Yoroiookami napisał(a): Co do przyzywania stworów - w tej chwili do przyzwania np. bestii żywiołu ognia o wartości trzech many, trzeba zużyć 3 many ognia. No teraz rozumiem twoją koncepcję - i jest w miare OK. Czemu w miarę? Ciężko będzie wezwać niektóre stwory, gdyż np. jest mało kart z danego żywiołu. Już pisałem kiedyś, że dobrze by było gdyby ilość kart danych żywiołów była taka sama jak innych. Były by wtedy równe szanse. Tak samo jak z silnymi kartami. Niech będą w różnych żywiołach i różnych typach etc (choć w tym przypadku, nie twierdzę że tak nie jest). :P RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - Yoroiookami - 31-10-14 15:58 (31-10-14 15:39)ADI napisał(a):(23-10-14 13:26)Yoroiookami napisał(a): Co do przyzywania stworów - w tej chwili do przyzwania np. bestii żywiołu ognia o wartości trzech many, trzeba zużyć 3 many ognia. Taki jest zamiar. Niestety ciężko, gdy 90% forum prosi o żywioł ciemności. RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - Athanor - 06-12-14 04:54 Natknąłem się na generator kart do Hearthstona i stworzyłem takie coś: ![]() Fajne narzędzie Jakieś postępy nad karcianką? RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - Avaron - 07-01-15 18:40 Mógłbyś dać link do generatora? RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - Yoroiookami - 07-01-15 18:59 (07-01-15 18:40)Darraner napisał(a): Mógłbyś dać link do generatora? Rozumiem że prosisz o ten do Hearthstone: http://www.hearthcards.net/ RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - Avaron - 07-01-15 19:02 Dziękuje :> na pewno wykorzystam :D Poza tym ładnie prace idą :> RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - Lartarin - 10-01-15 00:33 Panie kierowniku! Jakieś postępy, coś ten...? |