Karciankowe Perypetie Yorosia - Wersja do druku
Ultima Forum
Karciankowe Perypetie Yorosia - Wersja do druku

+- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl)
+-- Dział: Śmietnik (/Forum-%C5%9Amietnik)
+--- Dział: Inne (/Forum-Inne)
+--- Wątek: Karciankowe Perypetie Yorosia (/Thread-Karciankowe-Perypetie-Yorosia)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - ADI - 23-10-14 08:17

Myślałeś może nad zmianą funkcjonalności many?

Jakby nie patrzeć większość kart wymaga ok. 2-3 pkt many
a można byłoby to urozmaicić np. jak w Duel Masters, gdzie do wywołania danego stwora potrzebna była choć jedna karta w polu many z żywiołem karty którą chcemy wezwać.

Pamiętam jak rozrysowałeś wymagania kart w stosunku do many w zależności od mocy danej karty.
Ale jak narazie nie widzę jakoś silniejszych kart. Więc takie urozmaicenia dobrze by zrobiły.

RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - Yoroiookami - 23-10-14 13:26

(23-10-14 08:17)ADI napisał(a):  Myślałeś może nad zmianą funkcjonalności many?

Jakby nie patrzeć większość kart wymaga ok. 2-3 pkt many
a można byłoby to urozmaicić np. jak w Duel Masters, gdzie do wywołania danego stwora potrzebna była choć jedna karta w polu many z żywiołem karty którą chcemy wezwać.

Pamiętam jak rozrysowałeś wymagania kart w stosunku do many w zależności od mocy danej karty.
Ale jak narazie nie widzę jakoś silniejszych kart. Więc takie urozmaicenia dobrze by zrobiły.
Co do przyzywania stworów - w tej chwili do przyzwania np. bestii żywiołu ognia o wartości trzech many, trzeba zużyć 3 many ognia. Właśnie dlatego niektóre karty mają 'białą' manę, która jest uniwersalna.

Według mnie, te karty są silne:
Spoiler: (Otwórz)
A nie wymieniłem wcale wszystkich. :co:

Miej na uwadze, że przyzwanie ich nie jest takie łatwe, bo wymaga wiele many jednego typu.

RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - ReetzO - 23-10-14 15:04

Zauważyłem drobny błąd chociaż jest to raczej kwestia wyglądu:
Wkracza na pole bitwy lub na pole walki -> lepiej zostać przy jednym (osobiście wolę pole bitwy)

RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - ADI - 31-10-14 15:39

(23-10-14 13:26)Yoroiookami napisał(a):  Co do przyzywania stworów - w tej chwili do przyzwania np. bestii żywiołu ognia o wartości trzech many, trzeba zużyć 3 many ognia.
(...)
Miej na uwadze, że przyzwanie ich nie jest takie łatwe, bo wymaga wiele many jednego typu.

No teraz rozumiem twoją koncepcję - i jest w miare OK.
Czemu w miarę? Ciężko będzie wezwać niektóre stwory, gdyż np. jest mało kart z danego żywiołu.
Już pisałem kiedyś, że dobrze by było gdyby ilość kart danych żywiołów była taka sama jak innych. Były by wtedy równe szanse.
Tak samo jak z silnymi kartami. Niech będą w różnych żywiołach i różnych typach etc (choć w tym przypadku, nie twierdzę że tak nie jest). :P

RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - Yoroiookami - 31-10-14 15:58

(31-10-14 15:39)ADI napisał(a):  
(23-10-14 13:26)Yoroiookami napisał(a):  Co do przyzywania stworów - w tej chwili do przyzwania np. bestii żywiołu ognia o wartości trzech many, trzeba zużyć 3 many ognia.
(...)

No teraz rozumiem twoją koncepcję - i jest w miare OK.
Czemu w miarę? Ciężko będzie wezwać niektóre stwory, gdyż np. jest mało kart z danego żywiołu.
Już pisałem kiedyś, że dobrze by było gdyby ilość kart danych żywiołów była taka sama jak innych. Były by wtedy równe szanse.
Tak samo jak z silnymi kartami. Niech będą w różnych żywiołach i różnych typach etc (choć w tym przypadku, nie twierdzę że tak nie jest). :P

Taki jest zamiar. Niestety ciężko, gdy 90% forum prosi o żywioł ciemności. :ehe:

RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - Athanor - 06-12-14 04:54

Natknąłem się na generator kart do Hearthstona i stworzyłem takie coś: [Obrazek: SeoVAFW.png]
Fajne narzędzie :roll:

Jakieś postępy nad karcianką?

RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - Avaron - 07-01-15 18:40

Mógłbyś dać link do generatora?

RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - Yoroiookami - 07-01-15 18:59

(07-01-15 18:40)Darraner napisał(a):  Mógłbyś dać link do generatora?

Rozumiem że prosisz o ten do Hearthstone:
http://www.hearthcards.net/

RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - Avaron - 07-01-15 19:02

Dziękuje :> na pewno wykorzystam :D
Poza tym ładnie prace idą :>

RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - Lartarin - 10-01-15 00:33

Panie kierowniku! Jakieś postępy, coś ten...? :lartarin: