W jaką ciekawą grę na rm ostatnio gracie ? - Wersja do druku
Ultima Forum
W jaką ciekawą grę na rm ostatnio gracie ? - Wersja do druku

+- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl)
+-- Dział: Śmietnik (/Forum-%C5%9Amietnik)
+--- Dział: Inne (/Forum-Inne)
+--- Wątek: W jaką ciekawą grę na rm ostatnio gracie ? (/Thread-W-jak%C4%85-ciekaw%C4%85-gr%C4%99-na-rm-ostatnio-gracie)

Strony: 1 2 3

RE: W jaką ciekawą grę na rm ostatnio gracie ? - X-Tech - 11-10-14 14:22

Alter Aila Genesis jest świetne i dalej w to gram. Nie nudzi mnie tak jak to całe "To the Moon" w które dałem radę pograć 15 minut i wywaliłem z dysku, bo zabijało mnie po prostu poziomem serwowanej nudy. Wiadomo, że z grami rm jest tak, że trzeba poszukać, żeby znaleźć coś dla siebie, ale jak dla mnie te gierki, które znajdę i do mnie przemawiają - okazują się mocniejsze i lepsze od każdego komercyjnego chłamu na jaki trafię nie tylko z rm , ale w ogóle. Świetnie mi się grało w niejeden polski tytuł i okazywał się dawać mi lepsze emocje niż zagraniczne rmowe gierki. Czasoprzestrzeń 3 to arcydzieło. Gierki z rma ogólnie zaskakują.

RE: W jaką ciekawą grę na rm ostatnio gracie ? - Adrapnikram - 11-10-14 17:01

Paraller Worlds
Czasoprzestrzeń to arcydzieło, ale nie dorasta tej grze do pięt.
Według mnie to taki Wiedźmin polskich gier RM

RE: W jaką ciekawą grę na rm ostatnio gracie ? - X-Tech - 11-10-14 17:25

Ja piszę o trójce - CP 3 - Czasoprzestrzeni 3. Arcydzieło.

Pararel Worlds jest w całej Korsanii wlekące się jak flaki z olejem, a to kilka godzin gry (!). 0 fabiuły i jakieś questy w rozdawanie długopisów. W ciągu 10 minut CP3 dzieje się więcej niż przez 2 godziny łażenia po Korsanii.

RE: W jaką ciekawą grę na rm ostatnio gracie ? - Adrapnikram - 11-10-14 18:56

A mi to się najbardziej podobało wreszcie nie musiałem latać jak poparzony od samego początku. W tej grze to plus za to, że nie trafiliśmy w moment życia bohatera, kiedy to ginie jego matka, tylko zaczynamy w zwykły poniedziałek. Tak można było wyraźnie zauważyć jak bohater się zmienia. A questy są bardzo przemyślane i ciekawe (w większości wcielamy się w postać detektywa). Poza tym ta cała nudna Korsania jest dość ciekawa kiedy zaczynamy ją odkrywać. Według mnie to najbardziej realistyczne i zarazem nalepiej przemyślane miasto w RPG

RE: W jaką ciekawą grę na rm ostatnio gracie ? - ~Nakhitto - 12-10-14 00:07

Ja pogrywam właśnie w CP1 i muszę przyznać, że trzyma w napięciu i chce się grać. Myślałem, że nie wciągnie mnie tak mocno jak PW a tu na odwrót wciągnęło mnie jak cholera :D

RE: W jaką ciekawą grę na rm ostatnio gracie ? - X-Tech - 12-10-14 00:24

Pamiętam jak mnie CP1 wciągało ;D No fakt. Titek potrafi postaciami i tym światem zainteresować, ale dopiero się zaczyna fabularna jazda od CP2, a CP3 to już wymiata.

RE: W jaką ciekawą grę na rm ostatnio gracie ? - Adrapnikram - 12-10-14 00:39

Granie w CP to jak wsidanie na sanki w kuligu ciągną nas z zawrotną prędkością a my ciągle chcemy więcej.

RE: W jaką ciekawą grę na rm ostatnio gracie ? - Nhadala - 12-10-14 02:09

Ja po przejściu "Sekty" zmotywowała się do zagrania w The Sims 2: Castaway w drodze do pracy :)

RE: W jaką ciekawą grę na rm ostatnio gracie ? - X-Tech - 12-10-14 12:28

(12-10-14 02:09)Nhadala napisał(a):  Ja po przejściu "Sekty" zmotywowała się do zagrania w The Sims 2: Castaway w drodze do pracy :)

Ja wiem, że była noc itd. , ale w tym temacie wymieniamy gry na rma, a nie co przyjdzie tobie do głowy. Simsy Castaway to nie jest gra na rma...no masakra po prostu. Po co zaspamiasz tematy byle czym nie na temat ?