![]() |
|
[VX / VXAce] Elementy Tilesetów by Ayene - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Materiały (/Forum-Materia%C5%82y) +--- Wątek: [VX / VXAce] Elementy Tilesetów by Ayene (/Thread-VX-VXAce-Elementy-Tileset%C3%B3w-by-Ayene) |
RE: Elementy Tilesetów by Ayene - Ayene - 28-05-13 23:44 @DK, spróbuję coś podobnego zrobić na kolejny 'rilis'. @Leoś, tak tak pamiętam Twoją sugestię. Przecież są jedne drzwi jak do saloonu @Rasha, Upiorów w RM-ie trochę już powstało, więc Twój wygląd nie byłby niczym niezwykłym Dziękuję wszystkim za motywujące komentarze RE: Elementy Tilesetów by Ayene - Veyhorn - 01-06-13 21:19 Mogla byś zrobić nowoczesny czajnik i nowoczesne szklanki bądź kubki ? RE: Elementy Tilesetów by Ayene - Pan Cube - 07-06-13 15:44 Ja mam pytanie, te parallax to gdzie się wrzuca? Tam gdzie tilesety? RE: Elementy Tilesetów by Ayene - Avara - 07-06-13 19:00 Opisaliście teraz czym jest parallax, ale parallax mapping to jest sposób tworzenia map. Zaraz GmenGul wrzuci sobie grafikę Ayene do folderu Parallaxes RE: Elementy Tilesetów by Ayene - Pan Cube - 08-06-13 12:24 @Avara Dzięki, nie znam za bardzo angielskiego, ale trochę się zorientowałem :) Emmmm... Coś poszło nie tak. Pewnie czegoś nie zrozumiałem na filmiku. Jak pisałem, angielskiego nie znam zbytnio. jak by ktoś mógł to by nagrał po polsku jak to zrobić. Było by mi łatwiej. RE: Elementy Tilesetów by Ayene - Ayene - 09-06-13 13:23 GmenGul łap tutorial Darkfaulta A co powiecie na rzut z góry? Można wykorzystać do robienia map lokacji, czyli 'mapy mapy'
RE: Elementy Tilesetów by Ayene - Pan Cube - 09-06-13 13:47 Ayene, dzięki, a co do tego rzutu z góry to fajnie wygląda :-) Kolejne pytanie, czy da się wrzucić te parallax do tileseta w VX Ace? Bo akurat jak wrzucałem Tileset Inquisitora(Czy jakoś tak XD), to były Tileset_B, Tileset_C, Tileset_D itd. itp., a tu akurat nie ma. RE: Elementy Tilesetów by Ayene - Avara - 13-06-13 20:03 @Ayene on chyba chce wrzucić je jako tilesety. @GmenGul niewłaściwy rozmiar i musiałbyś sobie zobaczyć, czy na pewno wszystko dobrze trzyma się swoich 32-pikselowych kratek. Ale możesz sobie z nich zrobić swoją sklejkę (rozmiar podajże 512x512) i wrzucić jako tileset. RE: Elementy Tilesetów by Ayene - Pan Cube - 13-06-13 21:12 Problem w tym że w mojej głowie na temat sklejania tilesetów jest "I don't know", lecz to w mojej głowie, nie na ogół. Więc tu jest problem RE: Elementy Tilesetów by Ayene - Draken - 13-06-13 21:27 Mapa mapy... Too many maps for today! Ale tak na poważnie, to całkiem niezły pomysł... Przydałoby się np. w jakimś taktycznym systemie walki? Np. ustawianie pułapek? Coś w tym stylu... Ale na pewno przydatne... |