Nowy RPGMaker? - Wersja do druku
Ultima Forum
Nowy RPGMaker? - Wersja do druku

+- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl)
+-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker)
+--- Dział: Ogólna dyskusja (/Forum-Og%C3%B3lna-dyskusja)
+--- Wątek: Nowy RPGMaker? (/Thread-Nowy-RPGMaker)

Strony: 1 2 3 4

RE: Nowy RPGMaker? - Avaron - 04-05-15 20:09

Ale szczerze to jedno i to samo a RM nigdy nie będzie w pełni obsługiwany na andku ponieważ ktoś może sobie ustawić że każdy klawisz coś robi :/ i co teraz wyobrażasz sobie granie na małym ekranie z włączoną klawiaturą ekranową?

RE: Nowy RPGMaker? - Crashykk - 04-05-15 20:34

To nie jest jedno i to samo. Emulatory nigdy nie będą działały tak samo jak wydana normalnie gra odpalana na docelowym urządzeniu (PSX na PC, PS2 na PC i takie tam.). :) Poza tym jeżeli byłby jakiś tryb "android" to zapewne przygotowaliby coś w stylu interfejsu na telefon. Myślisz, że wydali by jakiegoś bubla?

RE: Nowy RPGMaker? - Avaron - 04-05-15 20:37

powiedz mi jak by miał ten interfejs działać? Jest to nie możliwe!

RE: Nowy RPGMaker? - ADI - 04-05-15 22:19

Po prostu nie miałbyś dostępu do całej klawy, czy większej ilości klawiszy, a byłoby ograniczenie do kilku klawiszy wyświetlanych na ekranie.

Plus to że robisz gre na andka więc raczej byłboby to eksportowane do apki w inny sposób niż teraz dla PC pod exe

KraszuR dobrze prawi. Emulator nigdy nie będzie działał tak samo jak apka przeznaczona na dany system :P

RE: Nowy RPGMaker? - Amelanduil - 04-05-15 22:33

Kto by w ogóle chciał makerówki na androidzie x_x stop casualizacji gier, nie uznaję telefonów jako pełnoprawnej platformy gamingowej :I

RE: Nowy RPGMaker? - Avaron - 04-05-15 23:47

I właśnie to ograniczenie sprawiło by że ABS'y poszły by się walić :I
Co do telefonów jako platformy gamingowej to niestety w dużym stopniu już się to dokonało chociaż ja też niezbyt jestem za tym. Telefony powinny służyć do pisania i dzwonienia, aparat/kamera też jeszcze ujdzie, facebook i inne takie duperele do komunikacji to jeszcze ale przeglądarka itp. na telefonie to już z deczka przesada. Nie długo będziemy sobie rozbudowywać telefony tak jak teraz PC'ty

RE: Nowy RPGMaker? - Crashykk - 05-05-15 00:02

Cytat:I właśnie to ograniczenie sprawiło by że ABS'y poszły by się walić :I
Powstaly by ABSy pod androida :roll: Nie patrz na to z perspektywy aktualnego makera. Androidowy wygladalby pewnie zupelnie inaczej jezeli chodzi o mechanike. Maker na PSX, PS2, NDS'a wypalil to czemu na androida mialby nie? :roll:

Telefony jako urzadzenia multimedialne to cos jak najbardziej udanego. Gdy czegos potrzebuje latwiej wyjac smartfona(ktory kazdy ze soba nosi) i sprawdzic, niz lazic z torba i laptopem/netbookiem, albo specjalnie wlaczac stacjonarke, zeby przeczytac jedna rzecz. Ja sam ultime, tsukuru, gonca, fejsa i wiele innych stron sprawdzam glownie na telefonie, bo czesto jestem w terenie i nie mam dostepu do kompa. :)

RE: Nowy RPGMaker? - Avaron - 05-05-15 00:05

No cuż ja nie wyobrażam sobie tworzyć makerówek specjalnie na andka

RE: Nowy RPGMaker? - Crashykk - 05-05-15 00:08

To, ze nie wyobrazasz nie znaczy, iz jest to niewykonalne. Nawet w glupim stencylu mozesz juz przekonwerterowac gre pod andka. (Rowniez RPG w stylu makerowym) :)

RE: Nowy RPGMaker? - Avaron - 05-05-15 00:15

stencyl? czo to?