![]() |
|
Forum umiera? - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: Ultima (/Forum-Ultima) +--- Dział: Forum (/Forum-Forum) +--- Wątek: Forum umiera? (/Thread-Forum-umiera) |
RE: Forum umiera? - X-Tech - 02-10-13 18:15 Piszesz oczywiste kwestie Geralt, za których wypisywanie kiedyś dostawało się tutaj bany. Jeśli by komuś zależało postarał by się przyciągać tutaj inną docelową grupę odbiorców niż dzieci, ale najwyraźniej o to chodzi założycielom sajtu i dla nich to jest OK. Ogólnie nie ma nic w tym złego i jest to ciekawa koncepcja na integracje osób w różnym wieku przez porąbane hobby. Swoją drogą nie ma nic w tym złego mieć swoja koncepcja. Jednakże takie wycofanie się założycieli sajtu od własnej koncepcji sajtu o własnych grach z tą zjeżdżalnią na boku to (?)posunięcie, bo mimo wszystko to napędzało kreatywność i motywację choćby tej młodszej grupy userów i wbzudzało zainteresowanie ludzi nie znających makera w każdym wieku jako maszynka do czegoś innego, bo jakkolwiek tagteam tworzyło osobliwe gry nie trzymające się zasad przynależących gier, na których bazowali twórcy makera - miało to swoich zwolenników. Tak Ayene ma łeb, a Lartarin zrobiła fest dobra chora sexi rpg. Co do zainteresowania. Skoro robią te gnioty to znaczy, że zainteresowanie jest. SKORO narzekacie i interesujecie się gniotami, a nie dobrymi grami z rma na świecie i innych forach to znaczy, że w was nie ma zainteresowania grami na makera, a nie w tych osobach, które robią cokolwiek, bo jeśli się rozejrzycie dookoła macie dziesiątki niezłych gier rmowych polskich, w które da się grać i dziesiątki mega dobrych ze świata. Osoba, która interesuje się grami w rmie olewa gnioty i nie zwraca na nie uwagi tak naprawdę. Ja po prostu je olewam i szukam dobrych rzeczy jeśli wracam do grania rmowego, a zawsze wracałem do tego. Może i wolę porządne gry, ale skoro mi zależy na dobrych to ich szukam i w nie gram, a nie dop*** się do ludzi, którzy coś tam sobie dłubią. Zależy wam na dobrych ? Od tego można zrobić temat porządne gry w rmie zatwierdzone przez najwięksi wyjadacze rmowi. Proste. Jeśli chodziło by o poziom jedynie wysoki w grach musiało by istnieć osobne forum nastawione na mega gierki, ale to chyba chodzi o zabawę i radochę z tworzenia. Nie każdy jest w stanie zrobić mega grę, ale może mieć zabawę masę radochy tworząc swoje dzieło. RE: Forum umiera? - Diablo - 02-10-13 18:50 W sumie to chodzilo mi bardziej o wlasnie takie wywody jak X-Techa gdy zakladalem temat. Ciekawy zas jestem pogladow innych ;) RE: Forum umiera? - X-Tech - 02-10-13 21:40 Swoją drogą Geralt piszesz, że piaskownica, a potem chcesz takie wywody jak ja piszę. Weź no ty się zastanów faciu XDD haha p.s. Forum nie umiera po prostu się ludziom w dupach poprzewracało od czytania takich chorych tematów XD RE: Forum umiera? - Diablo - 02-10-13 22:06 xD dobra dobra, zaraz znowu walne jakas gafe RE: Forum umiera? - X-Tech - 02-10-13 22:26 Ej. No jaja sobie z ciebie robię XD Temat ciekawy. Ja wchodzę na fora o rmie bez żadnego powodu. To czysty przypadek. XD RE: Forum umiera? - Mateusz SSJ8 - 03-10-13 20:26 W swoim podręczniku do geografii z gimnazjum wyczytałem kiedyś powiedzenie. Podobno jest indyjskie. Cytat:Na tym świecie jeden stojąc, upada, a drugi, upadłszy, powstaje.Niejeden raz już nasza scena upadła i zawsze podnosiła się potem. Tak samo z tym forum. Pamięta ktoś jak głupia była administracja starej Ultimy? Jeden został zbanowany trzema ostrzeżeniami o następujących powodach: 1. Bo tak 2. na wspak 3. i siak Drugi został zbanowany dwoma ostrzeżeniami o następujących powodach: 1. papa 2. papa A mnie Seivoth zabronił wysyłać prywatne wiadomości tylko dlatego, że upomniałem się o odpowiedź (zbierałem wtedy materiały do felietonu o upadku naszej sceny). W następstwie tego w temacie o "Spamthirowym czołgu" powiedziałem mu, żeby się walił, a on jeszcze w dziale z grami zabronił mi się wypowiadać. A jak potem w innym temacie powiedziałem coś, co mu się nie podobało, zawiesił mi konto na wieki. Tym razem administracja zapewne zmądrzała. Upadki często się zdarzają. Jeśli to forum TERAZ umiera, to prędzej, czy później zmartwychwstanie, bo wola i bez tego forum przetrwa. Jeśli chodzi o pasję, to ona jest podstawą. Najpierw zacznij robić grę i dopiero potem martw się, co w niej będzie. Umiejętności mają znaczenie, ponieważ to właśnie z nich będziesz korzystał przez cały czas, kiedy będziesz robił grę. I twoja gra będzie odwierciedlała twój poziom umiejętności w aspekcie, który inni zobaczą. Ja na przykład robię własne grafiki, kiedy nie mam innego wyjścia (W "Miasteczko Nowoczesne 4" sam narysowałem character Inuyashy, bo ten z "Inuyasha: Tamashi" nie nadawał się (przeskakująca Tessaiga), battler tam samo (Inuyasha nosił Tessaigę po lewej stronie, a nie po prawej, jak w "Inuyasha: Tamashi")), ale za to w skryptach łapię, o co biega. W obu częściach gry "Miasteczko Nowoczesne 4" użyłem własnego rescriptu SBABS by NearFantastica. Ktoś inny może mieć te moje dwie umiejętności na odwrót (skrypty pożal się boże, ale grafika cud miód). Możesz dać tylko to, co sam masz. Nikt nie ma prawa żądać od ciebie czegoś więcej. Nawet, jeśli to forum umrze, to i tak coś z niego będzie w nas żyło nadal. Przyjaźń i pasja. Umiejętności zawsze będą nas różnić, ale te dwie rzeczy zawsze będą nas łączyć. A tak na temat to TO forum nie umrze. Prędzej umrze Gospoda RMa. Cytat:3D albo @#$%&@#$%&@: Dlaczego? RE: Forum umiera? - Ayene - 03-10-13 23:32 Dostrzegam trochę brak obiektywizmu, gdyż na Ultimie wartościowych komentarzy wartościowych gier jest nie mniej niż na innych forach. Owszem część użytkowników zdążyła się już wyspecjalizować w krytykowaniu, więc ich celem padają tzw. "gnioty" - prostacka krytyka nie jest przecież wymagająca. To już kwestia osobowości, którą jako społeczność albo akceptujemy, albo nie. Jednak opisany problem ma się nijak do "śmierci" forum. Z resztą z wieloma opiniami w tym temacie można by polemizować. Niemniej napiszę tylko to, co od początku napisać miałam - administracja swoje gry nadal tworzy. Jeśli będzie to choć niewielki bodziec do tego, aby zachęcić "dzieci" (czy "dorosłych") do własnej aktywności, tym bardziej świadczy to o skuteczności twórczej misji. Pomimo chwilowego zastoju, z którym walczyć nie ma sensu, gdyż sytuacja sama ustąpi, lepiej skoncentrować się na zapełnianiu działu z grami. Do dzieła! RE: Forum umiera? - Multi0 - 04-10-13 08:21 (03-10-13 20:26)Mateusz SSJ8 napisał(a): Najpierw zacznij robić grę i dopiero potem martw się, co w niej będzie. No chyba nie xd Właśnie w ten sposób powstają miasteczka staromodne i takie tam gniotki RE: Forum umiera? - Diablo - 05-10-13 12:21 Mateusz SSJ8 napisał(a):A tak na temat to TO forum nie umrze. Prędzej umrze Gospoda RMa. Ale ty wiesz, że ciebie nie akceptują ani tutaj, ani na Gospodzie tak? RE: Forum umiera? - X-Tech - 05-10-13 12:32 Akceptują go i tu i na Gospodzie...Częściej pisze coś z sensem niż większość tutejszych userów. Patrzy post wyżej. |